Прегледана и обновена на 24-10-2020

В сайта Bremennost.bg имате възможност да научите всичко за бременността. Сайта е съставен от 4 основни категории, а именно Забременяване, Бременност, Раждане, Мама и Бебе.

Именно в категорията Бременност ще откриете всичко за бременността или така казано най–ценната информация за всяка бременна жена:

– Как да разбера дали съм бременна – Популярни тестове за бременност и някои симптоми подсказващи това.

Кога се прави тест за бременност – често сме получавали на нашата facebook страница – Bremennost.bg въпроси от типа на Кога да си направя тест за бременност, затова създадохме и тази страница в нашия сайт.

Първи симптоми на бременност – над 10 изброени  по важност първи признаци на бременността

Коя гестационна седмица на кои месец отговоря – Често става леко объркване за това в коя седмица на бременността е жената, затова тук ще откриете отговори на въпроси свързани с лунарните месеци, календарните месеци и гестационните седмици.

Бременност по седмици – където ще откриете важна информация за всяка една гестационна седмица и при желание може да преминете към избрана гестационна седмица от бременността и да прочетете подробна информация за ембрионна, за бъдещата майка, генекологични прегледи и изследвания и полезни съвети през съответната седмица от бременността.

Бременност по месеци – ако пък решите да не изпадате толкова много в подробности, може да прочетете за всеки месец по отделно, а не за всяка седмица

Кога се разбира пола на бебето – Друг важен момент е да разберете пола на бебето, затова може би ще ви е интересно да прочетете и тази статия.

Килограми по време на бременност – всяка жена се интересува от своите килограми, особенно по време на бременност, в статията ще намерите отговори на някои ваши въпроси относно килограмите през бременността.

Обиколка на корема при бременността – Средна коремна обиколка в зависимост от седмицата на бременността.

Болничен при бременност – за работещите жени които в момента са бременни и ще излязат по майчинство са много важни теми като: Уведомление за бременност, Болничен при бременност, Болничен преди раждане, Болничен след раждане са много важни.

Надолу продължаваме по-подробно да опишем всичко за бременността.

Какво е Бременност?
Едноподната бременност се случва, когато един сперматозоид оплоди яйцеклетката, след като тя се е освободила от яйчника по време на овулация. След това оплодената яйцеклетка започва своето пътуване към матката, където се осъществява имплантацията. Една успешна имплантация води до бременност. Средно бременността продължава 40 гестационни седмици. Има много фактори, които могат да повлияят на бременността и бременната жена. Трябва да отбележим още в началото, че жените които разберат възможно най-ранно, че са бременни и правилната пренатална грижа, са по-склонни да имат една здравословна бременност и да родят здраво бебе.

Симптоми на бременността
Може да забележите някои признаци и симптоми, преди дори да направите първия си тест за бременност. Други симптоми ще се появят седмици по-късно, когато хормоните във вашето тяло се променят .

Пропуснат период
Пропуснат менструален цикъл е един от най-ранните симптоми на бременността. Пропуснатият период обаче не означава, че сте бременна, особено ако имате нередовен цикъл. Има много други здравословни състояния, различни от бременност, които могат да причинят късен или пропуснат период.
Главоболие
Главоболието е често срещано при ранна бременност. Обикновено са причинени от променени хормонални нива и повишен обем на кръвта, но з