Калкулатор календар за забременяване

Този калкулатор представлява един подробен овулационен календар за забременяване, чрез който може да видите кога ще са вашите плодовити – фертилни дни през следващите дни, седмици или месеци. Това е полезна информация когато планирате вашата почивка и отпуск през лятото или зимата. Нашия овулационен календар и калкулатора за забременяване бързо и лесно ще изчисли и представи подробна информация по месеци за:

  • Дните на вашия менструален цикъл
  • Денят на нашата овулация т.е най-подходящият време за успешно забременяване
  • Дните за зачеване на момче по „Методът на Шетълс за подбор на пола“*
  • Дните за зачеване на момиче по „Методът на Шетълс за подбор на пола“* 
  • Безопасни дни за зачеване т.е шансовете за успешно забременяване през този период са изключително малки и може да ги ползвате за да се избегне непланирана бременност**.

Калкулатор и овулационен календар за забременяване

Първи ден от последната менструация
Продължителност на цикъла
Продължителност на менструацията
Моля, въведете всички стойности правилно.
01 - Менструални дни
02 - Условно безопасни дни
03 - Овулация - яйцеклетката живее от 12 до 24 часа
04 - Дни за зачеване на момиче *
05 - Дни за зачеване на момче *
06 - Безопасни дни за зачеване **

* Методът на Шетълс за подбор на пола датира от 60-те години на миналия век и е разработен от д-р Ландръм Б. Шетълс. Той се е специализирал в акушерството и гинекологията, като чрез изследвания открива разлика в размера и формата на мъжките сперматозоиди, които той корелира с различните полови хромозоми, които носят и алкалната среда на влагалището в различните дни от цикъла. Важно е да се отбележи, че методът на Шетълс за избор на пол на бъдещото бебе е подкрепян или оспорван в различни други изследвания, но смятаме, че е забавно да го има в този калкулатор за забременяване. Ако все пак го използвате и/или случайно откриете някаква връзка с него може да ни пишете. А защо да не си направите и едно лично проучване като попитате кога са имали полов акт вашите приятелки преди овулация, в деня на овулацията или след деня на овулацията.

**Безопасни дни за зачеване – този метод се е използвал преди десетки години, когато не е имало разчините предпазни средства под формата на контрацептиви и презервативи. Трябва да сте наясно, че всеки организъм е различен и няма 100% метод за предпазване от бременност.

Най-вероятно обожавате да използвате калкулаторите за забременяване и бременност в сайта, а ние смеем да твърдим и с гордост заявяваме, че имаме най-добрия калкулатор и овулационен календар за забременяване в сайта за бременност и раждане – Bremennost.bg. Желаем от сърце скорошно забременяване :)

Източници:

  1. https://embryo.asu.edu/pages/shettles-method-sex-selection

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 4 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg

Bremennost bg

Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).