БременностКалкулатори

Калкулатор за измерване дължината на плода – CRL

Прегледана и обновена на 03-03-2021

Калкулатор за измерване на главично седалищна дължина на плода през първия триместър или така казано CRL – crown rump length. Също може да го срещнете и като парието-сакрална дължина на ембриона. Трудно е да се измери размера на плода, защото е със свити долни крайници през първия триместър и затова е прието да се измерва разстоянието от върха на теменните кости до най-ниските точки на седалището или това е така наречената седяща височина. Тя е точен показател за растежа на плода, респективно и за изминалите седмици от  бременността. Измерването на главично седалищна дължина на плода започва от 6-та и приключва до около 14 гестационна седмица, защото от 12-14 г.с. нататък се измерва и бипариеталният размер (BPD – biparietal diameter) или това е така нареченото измерване на обиколката на главата на бебето.

В този калкулатор може да проследите от 6-та до 14 гестационна седмица размера на плода т.е дължината на ембриона как отговаря за неговата гестационна седмица. Интересен факт е, че дължината на пъпната връв е приблизително равна на дължината на плода – CRL през цялата бременност.

Калкулатор за измерване дължината на плода – CRL

Number of weeks
Unit
Моля, въведете всички стойности правилно.
Crown Rump Length

Най-вероятно обожавате да използвате калкулаторите за забременяване и бременност в сайта, а ние смеем да твърдим, че имаме най-добрия Калкулатор за измерване дължината на плода – CRL в сайта за забременяване, бременност и раждане Bremennost.bg.  Бъдете горди с това, че сте бременни, бъдете здрави, с много пожелания за лека и успешна бременност и много усмивки от екипът на Bremennost.bg. Усмихни се СЕГА :)

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Калкулатор за пола на бебето според рождените дати на родителите

Previous article

Калкулатор Бременност по Седмици

Next article