БременностКалкулатори

Калкулатор за пола на бебето според рождените дати на родителите

Прегледана и обновена на 03-03-2021

Всички се чудят какъв, ще е полът на бебето още преди да е дошла нужната гестационна седмица от бременността, за да може полът да се установи с ултразвук. Затова добавихме този интересен калкулатор за пола на бебето, който може да изчисли дали бременната жена носи момче или момиче.

За щастие има теория за обновяването на кръвта през определен период от време, като начална точка винаги е рождената дата. Тази теория е използвана при планирането на бременността и да се разбере пола на бебето според рождената дата на родителите. Това става като се взима под внимание рожденият ден на майката спрямо рождения ден на бащата и разбира се датата на зачеване. Калкулатора изчислява кога всеки родител е обновил своята кръв спрямо рождената си дата, след това тази информация се обобщава и калкулатора показва какъв пол ще е бебето*.

Калкулатор за пола на бебето според рождените дати на родителите

Дата на раждане на бащата
Дата на раждане на майката
Дата на зачеване
Моля, въведете всички стойности правилно.
Пол на детето
Последно обновяване на кръвта на бащата
Последно обновяване на кръвта на майката

Кога мъжете обновяват своята кръв?

Теорията за актуализиране на кръвта при мъжете показва, че това се случва на всеки 4 години. Смята се, че през този период мъжете имат най-голяма сила и точно затова е правилно да се планира зачеване на 20, 24, 28, 32, 36 и 40 години. По този начин детето ще е здраво и ще има силен имунитет.

Кога жените обновяват своята кръв?

При жените нещата изглеждам малко по различно. Според теорията за обновяване на кръвта, при жените това подновяване се случва на всеки 3 години. Или от тук следва, че оптималният период за забременяване е 18, 21, 24, 27, 30, 33 и 36 години. При раждане периодите се изменят, защото след всяко раждане жената обновява своята кръв.

Трябва да се отбележи, че може да има изменение в периода на обновяване на кръвта и поради други причини като, обширна загуба на кръв, наранявания, даряване на кръв, хормонални проблеми, аборти при жените и различни заболявания, така че периодите на подновяване на кръвта са доста субективни. При жените вероятността за неуспех на времето за подновяване е по-висока от тази на мъжката, поради хормонални неуспехи, отложени аборти и спонтанни аборти и кръвта се подновява отново след раждането.

* Разбира се пола на бебето може да се определи на 100% само чрез ултразвуково изследване при гинекологичен преглед от специалист около 20 гестационна седмица от бременността.

Най-вероятно обожавате да използвате калкулаторите за забременяване и бременност в сайта, а ние смеем да твърдим, че имаме най-добрия калкулатор за пола на бебето според рождените дати на родителите в сайта за забременяване, бременност и раждане Bremennost.bg.  Забавлявайте се, смейте се и се радвайте на всеки миг от тези чудесни 9 месеца приключение, а дали ще е момче или момиче, както се казва “Божа работа“ :)

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 4.9 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Калкулатор календар за забременяване

Previous article

Калкулатор за измерване дължината на плода – CRL

Next article