Прегледана и обновена на 31-08-2016

Начини за определяне пола на бебето!
Колкото и странно да звучи всяка бъдеща майка се вълнува какъв пол ще бъде нейното бъдещо дете. Всъщност любопитството е във всички около бъдещата майка. Всеки казва нека се роди живо и здраво, пък другото няма значение, но всъщност не е така. Има много методи за определяне на пола, някои от тях медицински, а други възложени на основата на народната медицина или така наречените бабешки методи.

Определяне пола на бебето с видеозон?
Това е най–познатия метод за определяне пола на бебето, изцяло на медицинска основа. При посещение на гинеколога ви, вие всеки път сте преглеждани с такъв уред. Но освен следенето на развитието на плода той спомага и за определяне пола на бебето. Обикновено чрез него се постигат резултати около 20 г.с. или това е в 5 месец от бременността. Има случаи, когато става и на по–ранен етап, например още през 14–15 г.с. всичко зависи от апаратурата и разбира се позата, в която се намира бебето. Ако то се завърти в такова положения, че да не се показва, вашият лекар няма как да разбере какво ще бъде. Има много случаи, в които детето е срамежливо, шеговито казано и полът се научава в много късен етап от бременността. Някои двойки правят преглед с триизмерен видеозон, защото чрез него видимостта е по–силна и вероятността да се определи пола но бебето е много по–голяма.

определяне пола на бебето

Таблици и схеми за определяне пола на бебето?
По една или друга причина има създадени таблици и схеми, чрез, които сами в домашни условия може да определите пола на вашето бебе. Техният брой и разновидности е много голям, но дали са точни не е ясно. В повечето случаи се ползват един вид развлекателно, защото не са възложени на медицинска гледна точка. Както казах има голяма разновидност и всеки може да опита. Всички са ориентирани върху една основа, а именно рождени дати и години. В повечето се изчисляват рождената дата на майката и бащата, след това на дадената схема се проверява отговора.  Малко звучи, като сложно решение на математическа задача, но определено е забавно да се види дали чрез тези таблици може да се определи пола на бебето.

Старомодните вярвания или бабешки методи за разбиране пола на детето?
В този раздел има много варианти за определяне пола на бебето, ползвани преди много десетилетия, когато нашите баби са раждали. Тогава е нямало видеозони и те са се доверявали на други изпитани методи за да определят пола на бебето. Сега медицината не ги приема за сигурни и категорични, но кой може да спори с методи използвания от много поколения. Които същевременно с това се ползват и днес.

  1. Форма на корема – ползван преди ползвани и сега. Формата на корема на бременната е знак, по които може да се определи пола на бебето. Ако формата е високо горе или стомахът е на високо плътно под гърдите означава, че е момиче. И обратното, ако стомахът на жената е ниско долу означава, че е момче.
  2. Храната – разбира се няма как и храната да не играе някаква функция. Ако на жената и се хапва предимно сладко означава, че ще има момиче. И обратното ако бременната се храни най–вече с кисела храна, като лимон или туршия означава момче.
  3. Външен вид – с напредването на бременността няма жена, която да не се промени на външен вид, според това също може да се достигне до точно определяне пола на бебето. Старите жени казват, че ако жената погрознее е знак за момиче. Така майката предава своята красота на детето си. А когато майката се разхубави е символ за момче. Този метод до някаква степен е доказан, но причина за това са хормоните. Когато жената носи момиче в утробата си тя има хормони, като за две женски тела, а когато това се случи и организмът се претовари се получава хормонален дисбаланс . Интересен но почти винаги верен метод за определяне пола на бебето.
  4. Поръсване със сол – един много забавен начин за определяне пола на бебето, който не знам колко е изпитан, но някои все още го ползват. Идеята е да се поръси бременната със сол по гърба или главата без тя да разбере. След това се изчаква да се пипне някъде. Ако се пипне първо по носа означава, че детето ще бъде момче. А ако жената се пипне първо по устата ще има момиче.

Забавлявайте с различните методи за определяне пола на бебето, защото детето е дар от Бога и за всяка една бременна жена това трябва да е без значение дали ще е момче или момиче. Важното е да се роди живо и здраво, да порасне и покаже на света че има доброта на този свят.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Полиомиелит

Previous article

Естроген

Next article