Прегледана и обновена на 15-05-2019

Вашите въпроси с отговори! Попитахте ни не веднъж – Как да кажа на родителите си, че съм бременна?
Може би възрастта не е определяща за това как да кажете на родителите си, че сте бременна, но ако сте тинейджърка и все още не сте поели живота си във вашите собствени ръце – помнете, че не сте сами. Тази статия е за всички които имат огромно желание и не знаят как да кажат на родителите си хубавата новина. Може да се чувствате доста объркани, може би уплашени или дори шокирани от новините. Няма особено значение колко близки сте с родителите си, ще започнете да се чудите каква ще бъде тяхната реакция. Едно е, ако родителите ви осъзнават, че правите секс и са съгласни с това. Но е друго, ако те са ви забранили да правите секс преди определена възраст, защото това е изцяло против техните ценности и може би вярвания.

Как да кажа на родителите си, че съм бременна?

Бременна жена се чуди как да каже на родителите си, че е забременяла!

Ще се изненадате, но повечето родителски реакции от новината попадат някъде по средата. Например някои са с доста либерални ценности, но те все пак реагират със шок, след като научат, че децата им правят секс. Дори и родители, които знаят, че тийнейджърите им водят полов живот – те могат да бъдат разочаровани или притеснен за бъдещето им.

Различните убеждения, вярвания, било те насадени от техните родители, обществото или някаква вероизповедания също играят роля за това как ще реагират вашите родители. Разбира се някои родители са направили и изградили тясна връзка с детето си още от детството и това да си говорят и споделят помежду си е напълно обичайно. Има различни хора, затова някои родители ще реагират напълно уравновесено и разбираемо, но някои са по емоционални и избухливи, може дори да се разстроят, ядосат, да крещят, но това е техният начин дан се изразят. Повечето род