Забременяване

Как да Разбера че съм Бременна

Обновена: 01-11-2017

Как да разбера че съм бременна? Какви са първите признаци?
Искате за знаете дали сте бременна? Има тенденция първите признаци на бременността да липсват в началния период – вероятно около две седмици след зачеването. Но това не е строго определено за всяка жена. Ако вашият менструален цикъл не е редовен може да не забележите, че сте пропуснали период. Някои жени имат кървене около времето, в което очакват да им дойде цикъла, а това всъщност е леко кървене, което е причинено от инплантирането на ембриона в лигавицата на матката,  което реално може да бъде малко объркващо. Тестове за бременност са около 97% надеждни. Можете да направите един в домашни условия от първия ден, в който ви е закъснял очакваният цикъл. Тестът измерва количеството на един хормон, наречен човешки хорионгонадотропин в урината на жената. Неговата концентрация е много по-висока по време на бременност. как да разбера че съм бременна Ако все още се чудите „Как да разбера че съм бременна?“, а цикъла ви е закъснял и теста е бил положителен, то трябва своевременно да си направите среща с вашия личен лекар, за да ви даде той специално направление за гинеколог, при когото да отидете за да потвърди вашата бременност и за последващо наблюдение на бременността. Той ще ви назначи всички необходими кръвни изследвания в този така важен етап за вас. Ако желаете здраве за вас и бебето, ще трябва да сте стриктни в ежемесечните посещения при лекаря и в спазване на правилата, които той ще ви определи за преминаване през една успешна и безопасна бременност.

Какви други признаци на ранна бременност има?
Ако все пак не сте си направили тест за бременност и не сте посетили вашия гинеколог и все още си задавате въпроса – „Как да разбера че съм бременна?“, дори още преди да сте пропуснали един менструален период, можете да забележите промени у вас, които са причинени от бременността. Промените на този етап се дължат на хормоналните нива, които могат да засегнат различни части на тялото ви и начина, по който се чувствате. Това са някои от признаците:

  • Твърди гърди: гърдите ви може да се чувстват по-натежали и чувствителни, тъй като те започват да търпят промени, защото се нагодяват към процесите по производство и съхраняване на млякото.
  • Умора: някои жени се чувстват по-уморени в периода на ранната бременност, отколкото по всяко друго време.
  • Сутрешно гадене: гаденето може да се случи много отрано по време на бременност, но обикновено се появява след първите четири седмици след оплождането. Тя може да ви връхлети по всяко време на деня, често и нощем, а не само на сутринта. Вие също можете да получите нетърпимост към някои храни и непреодолим копнеж към други.
  • Крайна емоционалност: хормоните ви може да ви направят много раними. Дори и наистина да искате да бъдете бременна, осъзнавайки, че реално сте – може да ви дойде като шок и това да ви направи много нервни и напрегнати.
  • Вълчи апетит: ако видите че сте гладни сутрин, обед и вечер като вълк и сте увеличили приема на храна, то това мое да се дължи на успешно забременяване

Как може да се чувствате в периода на ранната бременност?
Хормоните на бременността наистина сериозно може да повлияят на това как се чувствате. Можете да се чувствате безкрайно щастливи или отчаяно съкрушени в рамките на няколко минути. Потърсете помощта на лекаря ви, на близките и партньора ви! Бъдете търпеливи и се опитайте да се контролирате, защото вашето емоционални състояние може да повлияе и а бебето. Естествено е да имате някои притеснения за вашето здраве и здравето на вашето бебе. Може да се притеснявате за раждането или за всичко около родителството. Гинекологът, който ще наблюдава и насърчава бременността ви, трябва да ви предостави всички нужни пренатални грижи и да ви  обясни всичките ви опции за раждането. Намирането на добър и компетентен лекар да ви помогне да преминете през бременността много по-лесно. Ако вече сте разбрали, че сте бременна, не губете време, а потърсете лекар за наблюдение на бременността ви незабавно.

Нека обобщим отговорите на въпроса – Как да разбера че съм бременна?:
– Чрез вашия менструален период
– Чрез тест за бременност
– Чрез кръвни изследвания
– Чрез първи признаци на бременност
– Чрез посещение при гинеколог

Висока Температура при Бременност

Предишна публикация

Comments

Comments are closed.