Бременност

Висока Температура при Бременност

Обновена: 01-11-2017

Всичко необходимо което трябва да знаете ако имате висока температура при бременност!
Бременна сте, а имате висока температура? Вие естествено ще се притесните дали при това положение вашето бебе ще бъде наред. Но преди да изпаднете в паника, си поемете дълбоко дъх и се свържете с вашия лека, за да го попитате дали е безопасно, ако се наложи да взимате някакви температуропонижаващи лекарства, за да се уверите, че те са безопасни за плода. Следващата важна стъпка е разкриването на причината за температурата. Температура по време на бременност често е симптом на основно заболяване, което би могло да бъде вредни за вашето нарастващо бебе.

висока температура при бременност Какви са най–често срещаните причини за температурата по време на бременността?
Високата температура при бременност често се причинява от инфекции на пикочните пътища и респираторни вируси, но има и други инфекции, които също може да бъдат виновни. Други чести причини за висока температура при бременността включват:
– Грип
– Пневмония
– Тонзилит
– Дехидратация
– Базедова болест
– Пиелонефрит (бъбречна инфекция)

Какво симптоми обикновено придружават повилата се висока температура при бременност?
Бременните жени трябва да обърнат сериозно внимание и да кажат на своя наблюдаващ лекар за симптомите им, които придружават температурата. Те включват:
– недостиг на въздух
– болки в гърба
– втрисане
– коремни болки
– скованост на врата

Може ли да получите висока температура при бременност от хранително отравяне?
Хранителното отравяне може да бъде виновник за повишената температура също. Ако случаят при вас е такъв, вероятно също ще имате болки в корема, гадене и повръщане. Диарията и повръщане са особено проблематични по време на бременността, защото те могат да причинят сериозна дехидратация, контракции и преждевременно раждане. Загубата на течности при повръщането и диарията в някои случаи може да доведе до сериозна дехидратация, която да бъде толкова тежка, че кръвното налягане става нестабилно и се изисква незабавна хоспитализация.

Как да избегнете температурата, докато сте бременна?
Най–добрата защита е да си миете ръцете по–често, за да се предпазите от всякакви настинка или грип, които могат да доведат до високата температура при бременност. Също така стойте максимално настрана от болни хора, когато е възможно да са заразени с някое инфекциозно заболяване. Температурата по време на бременност никога не се счита за нормална, така че винаги се препоръчва проверяване на състоянието при физически преглед. За щастие, ако температурата е причинена от вирусно заболяване, хидратацията и подходящите температуропонижаващи обикновено са достатъчни за бързото възстановяване. Но ако причината е бактериална, антибиотичното лечение често е необходимо. Най–често при появилата се висока температура при бременност се взима най–безобидното, а именно парацетамол. Бременните жени не трябва да приемат аспирин или ибупрофен. Най–важното нещо е да се консултирате с вашия лекар за правилното лечение.

Коя температура се счита за повишена?
За възрастните за висока се смята температура по–висока от  37,2, измерена под мишниците и над 37,8, получена при мерене в устата, ануса или ухото.

Как появата на висока температура при бременност ще се отрази на нероденото ми бебе?
Ако бременната телесната температурата ви отива над 38 градуса, това може да наруши развитието на плода –  ето защо е важно да потърсите лечение веднага. Ако сте в първия триместър и имате по–висока от 38,5 градуса температура, не забравяйте да потърсите лекаря си незабавно. Тази своевременна реакция ще помогне за предотвратяването на евентуални краткосрочни и дългосрочни усложнения за вашето развиващото се бебе. Състоянието на бременност е деликатно и всяка промяна при майката трябва да се прецизира точно, за да се избегне опасност от нарушения при плода. Бъдете отговорни към себе си и към все още нероденото си бебе.

Как да Разбера че съм Бременна

Следваща публикация

Comments

Comments are closed.