БременностЗабременяване

Бременна ли Съм

Прегледана и обновена на 24-11-2018

Бременна ли съм?“ – един въпрос който си го задават много жени и буди радост или притеснения в други. Няма нищо страшно и лошо една жена в зряла възраст да е бременна. Ако погледнем от биологична гледна точка същността на жената е в това тя да дава живот и продължение на човечеството през своя живот. На всяка жена се е случвало да погледне календара и да установи че два, три дни вече за изминали от датата на менструалния цикъл и колкото повече дни минават толкова повече вие си мислите „Да бременна съм“ или “Бременна ли съм или не”. Само по себе си едно такова забавяне не е предпоставка за това вие да сте забременяла. Много фактори влияят на менструалния цикъл, но това подробно може да намерите в друга наша тема. За много хора чувствата са смесени – радост, страх от неизвестното, несигурност, ами сега какво ще правя. Точно този календар по които вие сте разбрали че закъснява месечния цикъл, ще ви съпътства и ще ви казва какво да правите от първия до деветия месец на вашата бременност. Календара ще ви стане ваш другар и ще броите дните, седмиците и месеците до така чаканата дата. Но преди всичко вие трябва да узнаете на 100% дали сте бременна. Бременна ли съм

Как да разбера дали съм бременна и да си отговаря на въпроса “Бременна ли съм или не”?
Първото и най-лесно нещо е да проверите това с един лесен за използване в домашни условия уринарен тест за бременност закупен от всяка една аптека или кръвен тест за бременност, които може да направите в най-близката лаборатория до вас. Резултатът от теста ако е положителен, то второто с което трябва да потвърдите първичния тест, все пак тези тестове за бременност са точни на 99% е да отидете при вашия личен лекар. Защо са точни на 99% ли, ами това е дълга тема, но някои лекарства може да повишат хормона които отчитат тестовете за бременност. Вашия личен лекар ще ви даде направление и вие ще си изберете лекар специалист акушер-гинеколог, които да потвърди това на 100%. По подробно ще ви запознаем с всички признаци на бременността в следващата статия. Като някои от тях се разпознават лесно и от самата вас, а други само и единствено от лекар.

Също така за да се установи дали сте бременна и да си отговорите на този така мъчителен въпрос – Бременна ли Съм?, може да прочетете и да се запознаете със най-ранните и първи симптоми на бременност.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 3.7 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Както оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу:

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 8 години сайта Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане, здраве за мама и бебе. Информацията е предоставена от достоверни медицински източници по разбираем начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 4 важни категории – "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 960 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Къпане на Бебе

Предишна публикация

Бременност и Цигари

Следваща публикация