Прегледана и обновена на 04-04-2021

Бременна ли съм?“ – един въпрос който си го задават много жени и буди радост или притеснения в други. Няма нищо страшно и лошо една жена в зряла възраст да е бременна. Ако погледнем от биологична гледна точка същността на жената е в това тя да дава живот и продължение на човечеството през своя живот. На всяка жена се е случвало да погледне календара и да установи че два, три дни вече са изминали от датата на менструалния цикъл. Може би и Вие глудате календара и колкото повече дни минават толкова повече си мислите „Да бременна съм“ или “Бременна ли съм или не”.

Само по себе си едно такова забавяне не е предпоставка за това вие да сте забременяла. Много фактори влияят на менструалния цикъл, но това подробно може да намерите в друга наша тема – Нередовен менструален цикъл. За много хора чувствата са смесени – радост, страх от неизвестното, несигурност, ами сега какво ще правя. Точно този календар по които вие сте разбрали, че вашия месечния цикъл закъснява, ще ви съпътства и ще ви казва какво да правите от първия до 9 месец на вашата бременност. Календара ще ви стане ваш другар и ще броите дните, гестационните седмици и месеците до така чаканата дата на термина, но преди всичко вие трябва да узнаете на 100% дали сте бременна.

Бременна ли съм

Как да разбера дали съм бременна и да си отговаря на въпроса “Бременна ли съм или не”?
Първото и най-лесно нещо е да проверите това с един лесен за използване в домашни условия уринарен тест за бременност закупен от всяка една аптека или кръвен тест за бременност, които може да направите в най-близката лаборатория до вас. Резултатът от теста ако е положителен, то второто с което трябва да потвърдите първичния тест, все пак тези тестове за бременност са точни на 99% е да отидете при вашия личен лекар. Защо са точни на 99% ли, ами това е дълга тема, но някои лекарства може да повишат хормона които отчитат тестовете за бременност. Вашия личен лекар ще ви даде направление и вие ще си изберете лекар специалист акушер-гинеколог, които да потвърди това на 100%. По подробно ще ви запознаем с всички първи признаци на бременността в следващата статия. Като някои от тях се разпознават лесно и от самата вас, а други само и единствено от лекар.

Също така за да се установи дали сте бременна и да си отговорите на този така мъчителен въпрос – Бременна ли Съм?, може да прочетете и да се запознаете със най-ранните и първи симптоми на бременност.

Бременна сте! Успех от екипът на Bremennost.bg с пожелания за една успешна и лека бременност.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Къпане на Бебе

Previous article

Бременност и Цигари

Next article