Прегледана и обновена на 31-08-2016

Всяка бременност е толкова вълнуваща за жената, но преди да зачене тя трябва да е наясно с всички първи симптоми на бременността за да е подготвена. Една бременна преживява и се сблъсква с толкова много различни ситуации, променя своето ежедневие и навици. Всичко започва да се свежда с това детето да бъде добре, а това започва още в самото начало на бременността. Когато жена се усъмни дали е заченала, първо се сеща за закупуване на тест за бременност от най–близката аптека, но всъщност има някои неща, с които може сами да разпознаете началото на бременността. Тук ще научите за всички първи симптоми на бременност, но също така е необходимо да познавате добре тялото си, така ще усетите и най–малката промяна, която настъпи в него.

Признаци, че съм бременна?
За да не объркате наличието на бременност с предменструален синдром е нужно да познавате добре тялото си. Защото имат сходни симптоми, но все пак не са еднакви. Вижте всички първи симптоми на бременност:

първи симптоми на бременнот

1. Закъснение на цикъла – да това е най–лесният за разпознаване знак, че има вероятност да сте бременна. Когато жена знае точните дни на менструацията си може да изчисли дните, в които трябва да започне месечния цикъл този знак е подходящ за жени с редовна, като по часовник менструация. За онези, които  нямат постоянен месечен цикъл не е подходящо да се доверяват на този първи симптом на бременност. Причина за закъснение могат да бъдат редица усложнения със здравословното състояние, но жените най–често си помислят, че са бременни. Прочетете цялата статия за може би един от сигурните първи симптоми на бременност – Закъсняване на Цикъла.

2. Прокървяване – това е един то първите симптоми на бременността. Прокървяването се случва обикновено няколко дни преди датата за месечния цикъл, а и прилича на него, но е по–болезнено. Продължава кратко, като е сигурен знак, че има оплодена яйцеклетка, която се е закрепила за стената на матката. Това е първият знак, че жената е бременна.

3. Умора и отпадналост – два характерни първи симптоми на бременност. Още от самото и начало тялото на жената се подлага на неуморна работа, за да осигури най–необходимото на плода да се развива. И така има много бременни  жени, които постоянно изпитват нужда от сън и почивка.

4. Задъхване при физическо натоварване – ако внезапно усетите, че се задъхвате при физическо натоварване, което до скоро не ви е било пречка има вероятност да сте бременна. Разбира се това не е типичен симптом на бременност, но причина за това е нуждата на кислород за зародиша. Тъй, като той расте в утробата има нужда от повече кислород и тялото му го осигурява. За жалост това се отразява на бъдещата майка и тя диша учестено. Този признак се случва да се проявява до самия край на бременността или докато настъпи раждането, като с напредването на бременността, плода притиска диафрагмата и това задъхване става по усещаемо.

5. Промяна в настроението – също един от всички първи симптоми на бременност, който е много характерен за всяка жена, която е забременяла. Защото, както знаем цялата бременност е сложен процес  свързан с промяната на хормоналното състояния в организма на жената. Така наречените бушуващи хормони са главен причинител за честата с