Прегледана и обновена на 25-09-2016

Природата така е устроила хората, че те да се възпроизвеждат и това е един напълно нормален период, в който всеки преживява огромни промени в тялото си. Жените се променят физически и психически, като може да има неразположения и болка, но накрая всичко се забравя. Разбира се има изключения понякога говорим за така наречената бременност без симптоми. В тази статия ще обясним някои интересни факти за това странно явление на майката природа, който жените го определят като бременност без симптоми.

Какво се случва с мен?
Колко неприятно може да бъде за една жена да е бременна, а да не знае за това? Това се случва на много жени по Света и само, който го е изпитал може да знае какво е чувството за една бременност без симптоми. По принцип няма бременност съвсем без симптоми, но в тези случи, когато жената не знае, че е бременна те са прекалено слаби и незабележими, а понякога се бъркат с предменструалния синдром и заради това не са разпознати от бременната жена. Още почти веднага след забременяването жената започва да се променя, но понякога това не се вижда на пръв на поглед. Първо се променя състава на хормоните в женския организъм, и те направо откачат. Обикновено след това започва сутрешното гадене и умора, но при жените, които не знаят, че са бременни може да се получи така, че тези симптоми да са съвсем незабележими и да не причиняват никакви неудобства. Всичко е временно и дори да не подозирате, че носите дете в утробата си един ден просто ще разберете, че сте бременна без нормалните симптоми за повечето жени.

Как да разбера, че съм бременна ако нямам симптоми на бременност?
Както се знае, това е индивидуален процес и всяка жена го преживява по различен начин, болката и неудобството е различна, така и симптомите, които се проявяват са различни. Но не различни по вид, а по продължителност, сила и дразнимост. Най–характерните симптоми за една жена, че е бременна са: липса на цикъл, болезнени гърди, непоносимост към храни без причина, гадене, умора, нужда от повече сън, болки в кръста, леки болки в областта на яйчниците все едно ще ви идва менструалния цикъл. Това са само част от характерните симптоми и те се срещат при всяка жена, дори онази, която не знае, че е бременна и дори може тези симптоми да са толкова леки, че тя просто да не ги усеща, а те са на лице. Нужно е да познавате много добре тялото си, че при появата на дори най–малката и незабележима промяна да разберете, че сте заченали.

бременност без симптоми

Бременност без симптоми
Много хора се питат как е възможно бременност без симптоми, има такава и тя е често срещана и позната повече, като Цветна бременност. Много жени се сблъскват с този процес и разбират, че са бременни едва след 3–4 месеца, а има и такива, които си изкарват цялата бременност от 9 месеца без да знаят (да може да се учудите но наистина има такива случай). Това не е рядкост, а самият процес представлява съвкупност от всички характерни симптоми на бременността, без един основен и той е липсата на месечен цикъл. При цветната бременност има кървене, което се появява точно в периода, когато е датата за месечен цикъл. Разликата, е че то е по–кратко и с по–различен цвят от нормалното. Много жени приемат това кървене за цикъл и от там идва цялото объркване. Това продължава през първите около 4 месеца, когато започва да расте плода и стомахът на бременната се променя, при по–пълните жени може да се случи така, че и тогава да не усетят, защото не се забелязва напълняването на стомах и плода се развива без да се забележи. Не са рядкост случаите и слабите жени да нямат стомах в месеците, когато вече е нормално да са наедрели. Това е около 5 месец след забременяването. Причина да не си личи коремчето не е нещо страшно, а защото плода расте във задната част на стомаха или залепен към гърба, както някои го наричат.

Защо и как се случва Бременност без симптоми?
Преди всичко нека уточним, че при бременност без симптоми няма опасност за плода или майката, но със сигурност не е хубаво. Това се дължи в някои случаи на живота на бъдещата майка. Често тези жени работят усилено и се натоварват, не знаейки, че са бременни не се преглеждат и не следят развитието на плода, както е прието. Въобще целия процес минава на магия и няма нищо общо с бременност на жена, която знае, че е бременна и се пази да не навреди на детето си. Много пъти жените се питат, защо се случва това и дали е нормално. Да нормално е понякога организма работи по друг начин и няма как да се обясни. Цветната бременност се дължи изцяло на хормоналните промени в тялото. Един вид хормоните се побъркват, а от там идват и усложненията. За това ако познавате добре тялото си или пък не се постарайте да го опознаете и при най–малки съмнения посетете гинеколог, който да ви направи преглед. Дори той да се окаже просто профилактичен е по–добре от колкото да не знаете, че носите дете и да се обвинявате после, че сте му навредили чрез вашият начин на живот.

Колкото и да не ви се вярва в световен мащаб има много случай на жени който не знаят, че са бременни до последният 9–ти месец. Надяваме се вие да не сте от тях и да научите за своята бременност възможно най–рано, за да предприемете всички мерки за една лека и успешна бременност. Дори и да имате бременност без симптоми, то бъдете позитивна, а от нас много усмивки – екипът на Bremennost.bg.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 4.1 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Как чрез Храната да Намаля Риска от Кариес на Детето

Previous article

Лесно Забременяване

Next article