Прегледана и обновена на 25-09-2016

Природата така е устроила хората, че те да се възпроизвеждат и това е един напълно нормален период, в който всеки преживява огромни промени в тялото си. Жените се променят физически и психически, като може да има неразположения и болка, но накрая всичко се забравя. Разбира се има изключения понякога говорим за така наречената бременност без симптоми. В тази статия ще обясним някои интересни факти за това странно явление на майката природа, който жените го определят като бременност без симптоми.

Какво се случва с мен?
Колко неприятно може да бъде за една жена да е бременна, а да не знае за това? Това се случва на много жени по Света и само, който го е изпитал може да знае какво е чувството за една бременност без симптоми. По принцип няма бременност съвсем без симптоми, но в тези случи, когато жената не знае, че е бременна те са прекалено слаби и незабележими, а понякога се бъркат с предменструалния синдром и заради това не са разпознати от бременната жена. Още почти веднага след забременяването жената започва да се променя, но понякога това не се вижда на пръв на поглед. Първо се променя състава на хормоните в женския организъм, и те направо откачат. Обикновено след това започва сутрешното гадене и умора, но при жените, които не знаят, че са бременни може да се получи така, че тези симптоми да са съвсем незабележими и да не причиняват никакви неудобства. Всичко е временно и дори да не подозирате, че носите дете в утробата си един ден просто ще разберете, че сте бременна без нормалните симптоми за повечето жени.

Как да разбера, че съм бременна ако нямам симптоми на бременност?
Както се знае, това е индивидуален процес и всяка жена го преживява по различен начин, болката и неудобството е различна, така и симптомите, които се проявяват са различни. Но не различни по вид, а по продължителност, сила и дразнимост. Най–характерните симптоми за една жена, че е бременна са: липса на цикъл, болезнени гърди, непоносимост към храни без причина, гадене, умора, нужда от повече сън, болки в кръста, леки болки в областта на яйчниците все едно ще ви идва менструалния цикъл. Това са само част от характерните симптоми и те се срещат при всяка жена, дори онази, която не знае, че е бременна и дори може тези симптоми да са толкова леки, че тя просто да не ги усеща, а те са на лице. Нужно е да познавате много добре тялото си, че при появата на дори най–малката и незабележима промяна да разберете, че сте заченали.

бременност без симптоми

Бременност без симптоми
Много хора се питат как е възможно бременност без симптоми, има такава и тя е често срещана и позната повече, като Цветна бременност. Много жени се сблъскват с този процес и разбират, че са бременни едва след 3–4 месеца, а има и такива, които си изкарват цялата бременност от 9 месеца без да знаят (да може да се учудите но наистина има такива случай). Това не е рядкост, а самият процес представлява съвкупност от всички характерни симптоми на бременността, без един основен и той е липсата на месечен цикъл. При цветната бременност има кървене, което се появява точно в периода, когато е датата за месечен цикъл. Разликата, е че то е по–кратко и с по–различен цвят от нормалното. Много жени приемат това кървене за цикъл и от там идва цялото объркване. Това продължава през първите около 4 месеца, когато започва да расте плода и стомахът на бременната се променя, при по–пълните жени може да се случи така, че и тогава да не усетят, защото не се забелязва напълняването на стомах и плода се развива без да се забележи. Не са рядкост случаите