Забременяване

Лесно Забременяване

Обновена: 25-09-2016

Решението за зачеване на дете е едно важно решение и нова стъпка от живота на всяка двойка. Създаването на живот не е толкова лесно, но понякога не стига само желанието да имаш дете. Много двойки правят опити с години, докато успеят да си създадат наследник и при това без да има някакъв физически проблем свързан с техните детеродни органи.

лесно забременяване Кога мога да забременея най–лесно?
Ако вече сте сигурни с вашия партньор, че искате дете е нужно да си обърнете малко повече внимание на здравословното състояние и някои други особености около зачеването. Дребни на пръв поглед подробности всъщност са пряко свързани и понякога може да окажат отрицателно действие и затруднено забременяване. За да зачене една жена първо трябва да има цикъл, а такъв има всяка жена след навършване на 13–14 години. При всеки цикъл се отделя не оплодената яйцеклетка. А за да бъде оплодена трябва да изчислим кога точно сме в овулация, защото тя е единственият и най–важен фактор за една жена. При липсата на овулация съответно няма и цикъл, всичко е тясно свързано разбира се. Има различни методи за определяне на точния период на овулация, но най–ефикасен е календарният, когато се смята цикъла и разстоянието между два такива, обикновено овулацията настъпва на 14 ден след края на един цикъл и продължава до 48 часа. Точно в този период яйцеклетката е узряла и готова за оплождане.

Какво е полезно и вредно за забременяване?
Много жени търсят варианти как да помогнат на организма си и да го предразположат за по–лесно забременяване. Има някои трикове, които са доказани и се препоръчват от гинеколозите. На първо място е здравословното състояние, всеки специалист би ви препоръчал преди правенето на опити за зачеване да си направите пълен преглед при гинеколог и тогава да започнете. Иначе има няколко основни правила, при тяхното спазване се наблюдават положителни резултати:

  • Прием на фолиева киселина – препоръчва се, като превантивна мярка за всяка жена преди и по време на бременността. Започва да се пие около 3 месеца преди зачеване и 3 месеца след потвърдена бременност на лицето. Спомага много на организма и помага за една безпроблемна бременност. Все повече набира популярност и много бъдещи майки си правят този курс на прием на фолиева киселина.
  • Здравословно хранене – Този фактор е благоприятен за цялостното състояние на човек, но при жените искащи да забременеят по–лесно е особено важен. Приема на мазна, пържена и тлъста храна е особено вреден за здравословното състояние и увреждат работата на всички органи в тялото. Старайте се да приемате повече прясна храна, свежи зеленчуци и плодове, както и ако е възможно разделното хранене. Посъветвайте се с диетолог преди да започнете този хранителен режим, за да ви бъде изготвена специална таблица за вас индивидуално.
  • Пълно спокойствие – колкото и странно да звучи напрежението и нервността не водят до нищо хубаво. В следствие на натоварено ежедневие, когато е постоянно организма се побърква и настава хаос. Всичко започва да работи по–трудно и едва насмогва тялото да е в кондиция. Когато сте прекалено натоварени психически и физически има голяма вероятност да заченете дете много по–трудно от нормалното.
  • Сексуален контакт – шеговито казано, то всъщност без този фактор няма вариант да заченете, но има и някои особености. Например наблегнете на сексуален контакт с вашия партньор особено в периода на овулация, като може да се наложи да се поизпотите и 2–3 пъти на ден. Много често някои казват след половия контакт жената да си вдигне каката на горе, за да не излезе материала, но това си е чисто табу и няма вярно. Истината, е че спермата на мъжа навлиза на вътре през влагалищния отвор за много кратък период от време, тъй като мъжкия полов орган я изпраща с голяма скорост, а онова което изтича от влагалищния отвор е излишък. Няма по лесно забременяване чрез редовният сексуален контакт разбира се.
  • Без Цигари и алкохол – лекарите съветват да се избягва приема и на двете неща, които са порок на много хора, почти няма такива, които да не пият или пушат, но все пак бъдете отговорни родители и се откажете или ограничете до минимум техния прием ако искате лесно забременяване.
  • Хигиена за по лесно зачеване  – и тук хигиената заема много важна роля. Тя по принцип е важна за всеки човек, но има една тънкост, която може би малко знаят и най–вероятно правят грешка. Нека се замислим колко жени веднага след половия контакт хукват към банята да се освежат, но това е много грешно. Чрез женския душ около интимните части има вероятност да нарушите работата на сперматозоидите и те да не успеят да стигнат до целта си, а именно яйцеклетката, за която трябва да се закачат. Препоръчва се преди да отидете в банята да си полежите малко, поне 15 минути и тогава да се освежите, ползвайте времето да се гушнете в партньора си и така няма да усетите кога е минало времето. Вижте статиите интимна хигиена при мъжете и интимна хигиена при жените.

Всички двойки който правят опити и желаят да имат дете, но и така не са достигнали до това желано „лесно забременяване“, трябва да знаят, че в учебниците е прието, ако до 1 година не достигнат желаното зачеване на бебе, то трябва да се обърнат към лекар специалист.

Бременност Без Симптоми

Предишна публикация

Раждане в 7 Месец

Следваща публикация

Comments

Comments are closed.