Съвети за Забременяване

Ето няколко от нашите съвети за забременяване, ако трябва да сме точни цели 8 препоръки! Не забравяйте, че консултацията с лекар е задължителна ако желаете да имате дете и правите опити за забременяване.

1–ви съвет за забременяване: След като сте решили да имате бебе, първото което трябва да направите е да отидете на преглед при вашият лекар. Попитайте го за пренатални витамини т.е витамини за забременяване, които съдържат така важната фолиева киселина, която ще намали риска от раждане на вашето бебе с вродени дефекти на гръбначния мозък.

2–ри съвет за забременяване: Сексуалното образование е ключът за успех. Вие трябва да знаете всичко за вашия менструален цикъл, неговата цикличност  и кога е най–вероятно да забременеете. Трябва да знаете кога е вашата овулация, защото тя е определящото време през което може да заченете. Вашата овулация може да пресметнете или да ползвате тестове за овулация. Повечето жени имат 28 дневен цикъл и овулационният им период е на 14 ден, но много жени имат по–дълги или по–кратки менструални цикли.

3–ти съвет за забременяване:  съвети за забременяване

Секс три пъти седмично с най–добрите пози за забременяване. Има научни доказателства, че мисионерската поза е оптимална за забременяване, отколкото ако жената е отгоре мъжа (гравитацията ще позволи спермата да изтече надолу). Опитайте се да се отпуснете и да позволи на сперматозоидите да останат във влагалището, възможно най–дълго. Може да постоите в легнало положение за около 5–10 минути.

4–ти съвет за забременяване:  Когато се опитвате да забременеете, не пийте алкохол, не злоупотребявайте с пушенето или наркотиците. Всичко това може да повлияе на вашата плодовитост и може в последствие да има последици за вас и вашето бебе. Спрете ги на време, а не когато вече разберете че сте забременяла.

5–ти съвет за забременяване: Приятният секс е основен за постигане на зачеване. Не превръщайте сексът в нещо което го правите само за да забременеете. Планирайте приятна романтична вечер, защото това как вие се чувствате и до каква степен ще се отпуснете влияе на шансовете ви. Изследвания показват че наличието на оргазъм по време на секс увеличава вашият шанс за забременяване.

6–ти съвет за забременяване:  Намалете стреса. Само по себе си самият процес на забременяване може да бъде доста стресиращо. Намаляването на стреса за жената и мъжа е изключително важно. Доказано е че стресът се отразява негативно на овулацията, а както по горе разбрахме тя е изключително важна за зачеването.

7–ми съвет за забременяване:  Вашата диета и упражнения. Правете упражнения редовно 3–4 пъти седмично, не прекалявайте защото при прекомерна преумора вашият организъм може да доведе до липса на овулация. Храната която приемате е също изключително важна. Не прекалявайте с диетите и гладуването на тема красиво и слабо тяло.

8–ми съвет за забременяване:  Периодични прегледи при вашия гинеколог. Ако сте следвали тези съвети за забременяване и правите секс повече от една година, но не сте забременели се консултирайте с вашия лекар за съвет.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 4.8 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg

Bremennost bg

Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Следваща публикация