Забременяване

Съвети за Забременяване

Обновена: 02-04-2018

Ето няколко от нашите съвети за забременяване:

1-ви съвет за забременяване: След като сте решили да имате бебе, първото което трябва да направите е да отидете на преглед при вашият лекар. Попитайте го за пренатални витамини, които съдържат така важната фолиева киселина, която ще намали риска от раждане на вашето бебе с вродени дефекти на гръбначния мозък.

2-ри съвет за забременяване: Сексуалното образование е ключът за успех. Вие трябва да знаете всичко за вашия менструален цикъл, неговата цикличност  и кога е най-вероятно да забременеете. Трябва да знаете кога е вашата овулация, защото тя е определящото време през което може да заченете. Вашата овулация може да пресметнете или да ползвате тестове за овулация. Повечето жени имат 28 дневен цикъл и овулационният им период е на 14 ден, но много жени имат по-дълги или по-кратки менструални цикли.

3-ти съвет за забременяване:  съвети за забременяванеСекс три пъти седмично с най-добрите пози за забременяване. Има научни доказателства, че мисионерската поза е оптимална за забременяване, отколкото ако жената е отгоре мъжа (гравитацията ще позволи спермата да изтече надолу). Опитайте се да се отпуснете и да позволи на сперматозоидите да останат във влагалището, възможно най-дълго. Може да постоите в легнало положение за около 5-10 минути.

4-ти съвет за забременяване:  Когато се опитвате да забременеете, не пийте алкохол, не злоупотребявайте с пушенето или наркотиците. Всичко това може да повлияе на вашата плодовитост и може в последствие да има последици за вас и вашето бебе. Спрете ги на време, а не когато вече разберете че сте забременяла.

5-ти съвет за забременяване:  Приятният секс е основен за постигане на зачеване. Не превръщайте сексът в нещо което го правите само за да забременеете.  Планирайте приятна романтична вечер, защото това как вие се чувствате и до каква степен ще се отпуснете влияе на шансовете ви. Изследвания показват че наличието на оргазъм по време на секс увеличава шансовете за забременяване.

6-ти съвет за забременяване:  Намалете стреса. Само по себе си самият процес на забременяване може да бъде доста стресиращо. Намаляването на стреса за жената и мъжа е изключително важно. Доказано е че стресът се отразява негативно на овулацията, а както по горе разбрахме тя е изключително важна за зачеването.

7-ми съвет за забременяване:  Вашата диета и упражнения. Правете упражнения редовно 3-4 пъти седмично, не прекалявайте защото при прекомерна преумора вашият организъм може да доведе до липса на овулация. Храната която приемате е също изключително важна. Не прекалявайте с диетите и гладуването на тема красиво и слабо тяло.

8-ми съвет за забременяване:  Периодични прегледи при лекар вашия гинеколог. Ако сте следвали тези съвети и правите секс повече от една година, но не сте забременели се консултирайте с вашия лекар за съвет.

Раждане във Вода

Предишна публикация

Коментари

Оставете коментар

първа менструация

Първа менструация

Моята първа менструация, какво трябва да знам? Вашият менструален период е естествена част от израстването и се ...
Забременяване