Здраве

Интимна Хигиена при Жените

Обновена: 26-09-2013

Защо е важна Интимната Хигиена при Жените:
Интимна хигиена при жената заедно с това и навиците за миене са подчинени не само на лични, но също така и на регионални, социални или религиозни фактори. Тъй като анатомичните особености на женските полови органи едва ли се засягат от тези влияния, могат да бъдат посочени някои общоважащи правила. Указания за правилна интимна хигиена при жената са наложителни, тъй като неправилното поведение в това отношение може да доведе до увреждане на здравето, да окаже неблагоприятно влияние върху детеродната способност на жената. полова и интимна хигиена на жена
Особеностите на женските полови органи се характеризират на първо място с това, че е затруднен непосредственият самоконтрол чрез огледа им. В богатите на жлези гънки между срамните устни и клитора се натрупва подобен на мехлем секрет — смегма. Към него се прибавят жлезните секрети при полова възбуда, съставки на семенната течност, съставки на менструалното кръвотечение, както и остатъци от урина. Създава се затворена от облеклото топла и влажна среда, която представлява идеални условия за растеж на бактерии. Триещите се кожни участъци лесно се възпаляват.

Практически указания и Какво е нужно за Интимна Хигиена при Жените:
Навикът за съответната интимна хигиена при жената се създава още и детската възраст. Необходими са възпитателни грижи. общоприетото изтриване с мокра хавлиена кърпа не е достатъчно, тъй като не могат да бъдат достигнати бактериите между кожните гънки. Препоръчва се сутрин и вечер измиване под насочена струя от топла вода (душ) с мек сапун. Ако липсва душ, измиването на половите органи трябва да се извършва поне един път дневно с изобилна вода (седяща баня). След уриниране се препоръчва подсушаване на външните полови органи чрез леко попиване. Дезодорантите нямат очистващо действие. Потискайки растежа на само неприятната миризма.
Често използваните т. нар. интимни спрейове не могат да заместят необходимото почистване. При правилна интимна хигиена на жените и гениталиите те са излишни. Жената би трябвало да ги използва само в изключителни случаи.
Влагалищните промивки трябва да се прилагат само по съвет на лекаря, тъй като влагалището е в състояние при физиологични условия по пътя на самоочистването да поддържа „нормална влагалищна среда“. Промивките могат да нарушат равновесието в средата, да доведат до възпаление и течение. Интимна хигиена при жената и половите сношения налага чисто бельо, чистота на цялото тяло преди половия контакт. В този смисъл мерките за почистване непосредствено след половото сношение не са наложителни и би трябвало да бъдат подчинени на половата хармония. Най-подходяща в този случай е банята с топла вода. Влагалищни промивки за отстраняване на еякулата на мъжа са излишни, тъй като само няколко часа след половото сношение самоочистващият механизъм на влагалището възстановява нормалната влагалищна среда.
Къпането по време на менструация не е противопоказано, тъй като обикновено не прониква вода във влагалището. Препоръчва се все пак хигиенната баня да се извършва у дома. Къпането в обществени басейни трябва да се избягва от хигиенни съображения по отношение на останалите посетители. В замяна на това не се отрича по принцип спортуването по време на менструация. Това не важи обаче за състезателния спорт.
За правилна интимна хигиена на жената при половите сношения по време на менструация би трябвало да се прекратят поне по време на най-обилното кръвотечение. Свързаните с това естетични проблеми засягат всъщност само двамата партньори. Все пак повод за тази препоръка е съществуващата опасност от възходяща инфекция в матката.

Запознахте се с това колко е важна интимна хигиена при жените, но ако мъжът не води правилно своята това също може да изиграе важна роля. Затова е изключително важно да се създаде правилна интимна хигиена при жената и мъжа.

Раждане Секцио Видео

Следваща публикация

Comments

Comments are closed.

Още в Здраве

синдром на гилен баре

Синдром на Гилен Баре

Какво е синдром на Гилен Баре Синдромът на Гилен-Баре е доста сериозно, но за щастие рядко автоимунно ...
Здраве
витамин б12

Витамин Б12

Знаете ли дали имате необходимото количество витамин Б12 в организма си? Чрез едно кръвно изследване, може да ...
Здраве
болезнено уриниране

Болезнено уриниране

Определени състояния, засягащи пикочния мехур или близките органи около него, може да причинят болезнено уриниране. Лекарите назовават ...
Здраве