Цветна Бременност Симптоми

Как да разпознаем всички признаци на цветна бременност и симптоми?

Много жени разбират късно, че в утробата им расте бебе, заради т.нар. цветна бременност. Това не е болестно състояние, а по–скоро понятие от медицината, при което през първите няколко месеца от бременността се наблюдава кървене, което много наподобява месечен цикъл. Затова е важно да знаем как да различим симптомите при бременност и съответно признаците на цветна бременност и нейните симптоми.

Явлението цветна бременност се предизвиква от хормонален дисбаланс на организма. Когато всички хормони функционират нормално, по време на бременност, мозъкът дава команда на хормоните да спрат менструацията, за да може бебето да се развива правилно. Матката, както и целия организъм се подготвят да осигурят най–добрата среда за развитие на бебето.

Ако хормоните не изпълняват своите нормални функции, то мозъкът  се обърква и в матката се концентрират доста голям брой хормони, които в стремежа си да й помогнат да се подготви за предстоящата бременност, предизвикват т.нар. цветна бременност. И така едните хормони съдействат за правилното функциониране на бременността, а другите, които отговарят за месечния цикъл, се грижат за почистването на матката и изхвърлят съдържанието й за определен период от време. То този начин се п