Прегледана и обновена на 02-02-2015

Какво е Цветна Бременност?
Цветната бременност не са думи извадени от учебниците по медицина, това определение идва от самите жени. Цветната бременност представлява кръвотечение по време на бременността, което много от жените бъркат с месечния им цикъл. Както всички знаем знаков признак за бременност е спиране на менструалния цикъл при жената. Има много жени които казват че имат месечен цикъл по време на бременността, но това не е така по време на бременност менструация не може да се прояви.  Такова кръвотечение е често срещано при ранна бременност, но това не трябва да се бърка с менструалния цикъл на жената. Трябва да се прави разлика защото самото кръвотечение е доста бледо , различно като структура, малко като количество и не продължава толкова дни както при обикновения менструален цикъл. Много често също така това вагинално кървене се бърка с менструалния цикъл ако датата на  забременяване е много близка до вашия цикъл.  В повечето случай то е безобидно, но бъдете отговорни родители и при кръвотечение незабавно потърсете вашият лекуващ лекар.

Причини за Цветна Бременност: какво е цветна бременност и причини

  • Причините за цветна бременност могат да са разновидни, като например хормоналните промени протичащи в организма по време на бременност.
  • Друга причина за такова вагинално кървене е когато ембрионът се прикрепва към стената на матката. Това кървене се вижда около 5 дни след зачеването. При този случай кървенето се определя като розова слуз и рядко като кръвотечение.
  • Извънматочната бременност също може да доведе до кръвотечение подобно на менструалното и да бъде объркано наречено цветна бременност. Това се случва когато оплодената яйцеклетка се настани в орган различен от матката, най-често фалопиевите тръби.
  • Кървене по време на бременност може да е признак за спонтанен аборт. В голяма част от случаите,  жената прави аборт и преди да е разбрала,  че е забременяла.
  • Проблеми с плацентата по време на бременност също може да доведе до кръвотечение и да се обърка с менструалния цикъл.
  • Цветната бременност при някои жени спира няколко месеца след зачеването.  При други тя продължава до края на бременността, но без притеснения  жената ражда нормално и здраво бебе. Има много жени които разбират че са забременели в доста по-късен етап, защото всеки месец им прокървява и те си мислят че това е редовният им менструален цикъл, а се оказва че са влезли в категорията цветна бременност.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 4.8 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Овулация

Previous article

Главоболие при Бременност

Next article