Симптоми на бременност през първата седмица

Има ли симптоми на бременност през първата седмица, които са по изразени и мога да разбера, че съм бременна чрез тях?
Още преди да имате пропуснат месечен период, може да подозирате или тайно вътре в себе си да се надявате, че сте бременна. При повечето жени ранните симптоми на бременността започват още през първите няколко седмици след зачеването, но те не винаги са разпознаваеми. Признаците на бременността могат да варират в тяхната интензивност, честота и продължителност.

Следните ранни симптоми могат да се появят още след седмица от зачеването и да са подобни на рутинните предменструални смущения:
Чувствителни и подути гърди: Гърдите ви могат да проявят един от първите симптоми на бременност през първата седмица. Още седмица две след зачеването – хормоналните промени могат да направят гърдите ви изключително нежни, изтръпнали или болезнени. Може да почувствате гърдите си по-плътни и по-тежки.
Умора: Умората също се нарежда сред първите ранни симптоми на бременността. По време на ранна бременност, нивата на хормона прогестерон скачат драстично. В достатъчно високи дози, хормонът прогестерон може да ви накара да спите прекомерно. В същото време, понижаване на нивата на кръвната захар, понижаване на кръвното налягане и повишено производство на кръв от организма ви може да обединят силите си, за да понижат значително вашата енергичност по време на бременността.
Леко кървене или спазми: Понякога мал