Прегледана и обновена на 07-03-2016

Положителен тест за бременност: Вие сте Бременна!

„Аз чакам дете?!?“ – това ли са първите думи след положителен тест за бременност в мислите на бъдещата майка и едва ли има думи, които отекват по–дълбоко в душата на жената. От момента, в който е убедена, че е забременяла, тя е обхваната от множество и противоречиви чувства. Никога те не могат да се изразят само с думите: „Много съм щастлива“ или „Много съм потисната“. В радостта се прокрадва страх пред неизвестното бъдеще, а разоча­рованието се смекчава от гордостта, че може да има дете.

След като жената е направила и втори тест за бременност, но и той като първият положителен тест за бременност е потвърдил нейните терзания дали това е така. Към тези разнородни чувства се примесват и всички други така характерни за моментът чувства в жената като:
– вълнението пред едно събитие, което ще има сериозни последици
– възбуда, защото е ясно, че всеки нов ден ще носи изненади
– объркването пред една непозната до сега ситуация (ако очаква първо дете)
– любопитството — на свой ред ще изживее майчинството
– тревогата, че фигурата й ще се деформира
– страхът, че може би по–малко ще се харесва на своя съпруг, и т. н.

След положителен резултат от тестът за бременност, само едно е сигурно: нищо няма да остане така, както е било до мо­мента. 

положителен тест за бременност - вие сте бременна

Дори с много въображение е трудно да си представим объркването, което настъпва в живота на жената след виденият положителен тест за бременност, но промени настъпват и в живота на семейството с идването на детето. Очаквайки го, двамата правят планове, полагат усилия да включат на практика бременността в ежедневието си и се питат: „какво ще се промени, какво трябва да се измени?“ Отговор на този въпрос ще намерите в други статии в сайта за бременност, където ще говорим за работата, пътуването, спорта и т. н.

Преди всичко искам да спра вниманието ви върху една сериозна промяна: ще трябва да свикнете редовно да ходите на женската консултация при своя гинеколог, дори ако се чувствате отлично, дори ако ви се струва, че никога не сте се чувствали по–добре. А защо трябва да търсите лекар — нали бременността не е болест? Естествено, че не е, дори напротив. Болестта е ненормално (патологично) състояние, което организмът не е предвидил, което го атакува неочаквано, заставя го да се бори и често го омаломощава за известно време.

Бременността е нормално, очаквано състояние, за което организмът се подготвя всеки месец. Както знаете, всеки месец една яйцеклетка очаква да срещне един сперматозоид, за да създаде яйцето, първата клетка на новото човешко същество. Менструацията е доказателство, че срещата не се е състояла. От момента, в който яйцето съществува, в който детето е заченато, организмът започва да се изменя: месец след месец тялото се приспособява към своето ново състояние и подготвя раждането. Бременността е елемент от нормалния процес на живота на жената. Затова не е болест. Противно на болестта, често след бременност организмът се чувства възроден. И все пак трябва да ходите на консултации. Защото днес разполага с точни знания за развитието на плода преди раждането и влиянието което състоянието на майката оказва върху него. А щом познаваме в подробности най–фините функции на даден механизъм, по–добре можем да наблюдаваме движението му, разбираме дали е необходимо да се намесим и как.

След положителен тест за бременност трябва да изберете вашият лекар. Днес всяка бременност се поставя под редовно наблюдение: потърсете възможно най–скоро лекар след като сте разбрали от положителният тест за бременност, че сте бременна; явявайте се редовно на женски консултации, както спортистът, който дори и при най–добра форма редовно се съветва с лекаря, за да я запази.

Може би някои ще се шокират, че още в самото начало изтъкваме необходимостта от лекарско наблюдение. Но нали вашата цел, целта на всяка бъдеща майка е да има здраво дете. Това е тясно свързано със задължението бременността да бъде компетентно наблюдавана. Към то­зи въпрос ще се върнем отново — заради вашето бебе и заради сама­та вас, но в други теми в сайта за бременни.

Ако все още четете тази статия и не сте си направили втори тест за бременност то веднага си направете, за да потвърдите положителният резултат от първият тест за бременност.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Грижа за Гърдите

Previous article

Мастит

Next article