Отрицателен Тест за Бременност

Отрицателен тест за бременност: не сте бременна! А Вие направихте ли си втори тест?

Току–що от направеният и полученият отрицателният тест за бременност сте разбрали, че не сте бременна. Закъснението на менструация­та, което ви е накарало да си направите домашен тест за бременност и да допуснете това, е най–вероятно по друга причина.

отрицателен тест за бременност: не сте бременна

Ако отрицателният тест за бременност ви е разочаровал, добре е да знаете, че невинаги е еднакво лесно да се забременее и някои жени, за разлика от други, са принудени да чакат доста дълго време. Затова е от зна­чение да знаете кога е най–благоприятният момент за забременяване, наричан още фертилен период. Още повече трябва да се знае, че когато се вземат контрацептивни таблетки например, за предпочитане е да изчакате 2–3 цикъла и тогава да забременеете. Оплождането може да стане само в момента, когато в организма на­стъпва едно важно явление — овулация, т. е. „снасянето“ на женска­та полова клетка, или яйцеклетката. Овулацията при жени с менструа­лен цикъл от 28 дни става обикновено към 14–ия ден (брои се от пър­вия ден на менструацията).

Но овулацията не настъпва винаги на точната дата, нито при една и съща жена, нито при различните жени (тя се мени например в зави­симост от продължителността на цикъла). Бихте могли с точност да установите кога е възможно да забременеете посредством температурния метод и постоянството в измерването на базалната си температура.

Може би сте чували да се говори за температурният метод, като за противозачатъчно средство: вярно е, че този метод се използва и за такава цел. Но температурата позволява преди всичко жената да опознае себе си и своя менструален цикъл, т. е. да може да определи с точност момента на овулацията и по такъв начин да знае в кои дни би могла да. Така температурният метод може да е полезен за жена, желаеща да има дете, а и за такава, която не желае все още.

Естествено само измерването на температурата не е достатъчно. Да­же когато съвкуплението става в плодоносен момент, то може да не бъде оплождащо и цифрите показват, че само при 30% от двойките се стига до желаната бременност още при първия цикъл. За останалите се налага да изчакат три или четири месеца. Жени използващи други контрацептивни методи като спирала против забременяавне, трябва да се знае, че с изваждането на спиралата, както и спирането на противозачатъчните таблетки не означава че още при следващия цикъл ще забременеете. Това просто означава че вие отново ще имате възможност да заченете, но природата ще реши това. Мисълта за едно изчакване безспорно е в противоречие с днешните представи, че раждането може да се програмира както примерно, едно пътуване. Но, бих казала — за щастие нещата не стоят така математически.

Естествено можем да разберем нетърпението на младите да имат дете още в минутата, когато са се пожелали и при най–краткото забавяне на менструацията те бързат да си правят тест за бременност. Разбира се когато се случи отрицателен тест за бременност, те бързат да се разочароват, което не е правилно. Също така това нетърпение често е толкова по–силно, колкото по–дълъг е бил периодът на пазене. Но нетърпението съвсем не бива да води партньорите към мисълта за възможни стерилност или към съвсем ранно търсене на лекарски съвет. Консултация с лекар е редна едва след най–малко 5—6 месеца без забременяване.

И дори в случай че лекарят спомене за стерилност, не мислете веднага, че всяка надежда е изгубена. Стерилността може да се дължи на много причини, голяма част от които се лекуват.

А възрастта? Какво е нейното влияние върху забременяването? Теоретично бременност е възможна, докато има овулация, т. е. докато спре менструацията. На практика плодовитостта на жената започва да намалява след 35–40 годишна възраст.

Ако все още не сте си направили втори тест за бременност непосредствено след първият, отивайте в най–близката аптека взимайте един тест за бременност и веднага се прибирайте да проверите дали ще е отрицателен тестът за бременност или положителен.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg

Bremennost bg

Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).