Бременност

Как Мъжът да Помогне на Жена си през Бременността

Обновена: 07-03-2016

Тук са описани някои съвети и препоръки за това как мъжът да помогне на жена си през бременността, за да се чувства тя в по добро емоционално и физическо здраве!

Ще ми позволите няколко съвета от чисто практически характер към всички мъже които чакат заедно с жена си през тези така красиви 9 месеца: пом­нете и го припомнете на жена си, че при нормални бременност са необходими минимум предпазни мерки, за да не се превърне бременността в робство за нея. Мъжете трябва да знаят, че това се отнася до храненето: в една страна като България няма опасност от недохранване, достатъчно е да се разходите из пазара, за да се убедите, че е така. Опасност има по–скоро от прехранване! Същото може да се каже и за спорта, малко спортове са забранени по време на 9–те месеца. Така и за пътуванията, а също и за работата. Една акушерка ми каза: „Да оставим бременните да живеят както обикновено, значи да им направим най–голяма услуга на света.“ Мъже вие трябва да сте в помощ на своите жени през този период от техният живот!

В случай че има опасност от патологични явления и лекарят нало­жи неприятни временни мерки — понякога може да се стигне и до настаняване в болница, — жената приема това толкова по–леко, колко­то по–малко нейният мъж  и всички около нея са правили живота й невъзможен с различни забрани и безполезни предписания преди този момент.

Ето какво мога да кажа на мъжете за здравето на жената през бременността. 

За всички е ясно, че една как мъжът да помогне на жена си през бременносттабъдеща майка от време на време може да е раздразнителна и нервна, както и приемаме за естествено да има гадене и повръщане. Това не учудва никого в този период и е напълно нормално. Но има и по–трудни слу­чаи, защото са по–неочаквани, като например вглъбяването през послед­ното тримесечие на бременността. Или меланхолията, често срещана след раждането, много по–неразбираема за околните, защото е трудно да я свържем с щастливото събитие, което току що е станало. Ако не успеете да проумеете подобно поведение, кажете си, че това може да се случи на всеки мъж които заедно със жена си чака така търпеливо да минат тези 9 месеца.

Както сме разказали и в други статии за красотата по време на бременност, в днешни дни бременната изглежда добре, жените много по–малко се притесняват от наедрелия корем, а мъжете обикновено намират, че жена им се е разхубавила и е станала по–секси. Не­зависимо от това, някои жени живеят със страха, че техният мъж може да ги напусне и в момента, и после, ако не възстановят добрата си линия. Ако жена ви изпитва такъв страх, само един човек би могъл да й възвърне самочувствието, и това сте вие — необходимо и много важно е това да го сторите на време. Когато човек живее в съмнение, няколко мили думи могат да му върнат вярата и самочувствието. Вие трябва да знаете, че като мъж сте изключително ценен и играете важна роля през цялата бременност, за това как ще се чувства вашата жена

А ако съпругата ви се страхува от нещастие, от раждането — има жени, които девет месеца живеят в такъв страх, най–вече когато някоя предишна бременност е завършила зле, — преди всичко вашата жена има нужда от из­слушване, затова „Мъже Изслушвайте Своите Половинки“. Като знае, че може всичко да ви каже, тя ще се освободи донякъде от страховете си. Мъжът до нея трябва да се опита да я успокоява, помага, и помнете, че тя точно това очаква. Много често мъжете забравят, че думите притежават магическа сила и че могат много лесно да превърнат жената в щастлив човек през бременността. Също така по време на 9–те месеца думите също така могат да пораждат безпокойство. Например някоя приятелка ще загово­ри за тежко раждане и с това ще изплаши бъдещата майка, но думите действат и успокоително. Сигурна съм, че вие скъпи мъже ще успеете да наме­рите именно такива думи.

Мъжете трябва най–после да си помислят: в момента във вашата же­на действа една невероятна сила. Това е най–голямата сила в приро­дата — онази, която води до раждането на живота. Никаква друга сила не може да се сравнява с нея. Помислете си, че в тялото на вашата жена едно яйце, безформена маса — хилядна от милиметъра — е на път да създаде човешко същество. Кой обладава подобна сила освен може би силите на разрушението. Не е ли нормално за тази сила да има някакъв противовес? Той се изразява в слабостта на жената, различна при различните жени. Повечето бъдещи майки са морално уязвими в този период от своя живот.

Мъже помнете че Вие трябва да помагате, и че една дума, една шега могат да оставят у тях незаличима следа до края на бременността. Един психолог разказва за млада майка, чието дете се родило дребно, макар и съвсем нормално. Като го видяла, акушерката възкликнала: „Я виж какво дребосъче!“ Това направило толкова силно впечатление на майката, че години наред тя насилвала детето да яде повече, отколкото то искало.

Чувствах нужда още от началото и самото започване на сайта Бременност.бг да говоря и на единия, и на другия бъдещ родител относно психологическото развитие, което може да се очаква през тези девет месеца на бременността. Естествено в по–общ план, но вие ще си го допълвате — от деня на за­чатието до датата на раждането. Успех на всички жени и мъже не само по време на 9–те месеца, а и през целият им живот, много любов от екипът на Бременност.бг!

Отрицателен Тест за Бременност

Предишна публикация

Грижа за Гърдите

Следваща публикация

Comments

Comments are closed.