Прегледана и обновена на 05-10-2019

Тук са описани някои съвети и препоръки за това как мъжът да помогне на жена си през бременността, за да се чувства тя в по добро емоционално и физическо здраве!

Ще ми позволите няколко съвета от чисто практически характер към всички мъже които чакат заедно с жена си през тези така красиви 9 месеца: помнете и го припомнете на жена си, че при нормални бременност са необходими минимум предпазни мерки, за да не се превърне бременността в робство за нея. Мъжете трябва да знаят, че това се отнася до храненето: в една страна като България няма опасност от недохранване, достатъчно е да се разходите из пазара, за да се убедите, че е така. Опасност има по–скоро от прехранване! Същото може да се каже и за спорта, малко спортове са забранени по време на 9–те месеца. Така и за пътуванията, а също и за работата. Една акушерка ми каза: „Да оставим бременните да живеят както обикновено, значи да им направим най–голяма услуга на света.“ Мъже вие трябва да сте в помощ на своите жени през този период от техният живот!

В случай че има опасност от патологични явления и лекарят наложи неприятни временни мерки — понякога може да се стигне и до настаняване в болница, — жената приема това толкова по–леко, колкото по–малко нейният мъж и всички около нея са правили живота й невъзможен с различни забрани и безполезни предписания преди този момент.

Ето какво мога да кажа на мъжете за здравето на жената през бременността. 

За всички е ясно, че една как мъжът да помогне на жена си през бременността

бъдеща майка от време на време може да е раздразнителна и нервна, както и приемаме за естествено да има гадене и повръщане. Това не учудва никого в този период и е напълно нормално. Но има и по–трудни случаи, защото са по–неочаквани, като например вглъбяването през последното тримесечие на бременността. Или меланхолията, често срещана след раждането, много по–неразбираема за околните, защото е трудно да я свържем с щастливото събитие, което току що е станало. Ако не успеете да проумеете подобно поведение, кажете си, че това може да се случи на всеки мъж които заедно със жена си чака така търпеливо да минат тези 9 месеца.

Както сме разказали и в други статии за красотата по време на бременност, в днешни дни бременната изглежда добре, жените много по–малко се притесняват от наедрелия корем, а мъжете обикновено намират, че жена им се е разхубавила и е станала по–секси. Независимо от това, някои жени живеят със страха, че техният мъж може да ги напусне и в момента, и после, ако не възстановят добрата си линия. Ако жена ви изпитва такъв страх, само един човек би могъл да й възвърне самочувствието, и това сте вие — необходимо и много важно е това да го сторите на време. Когато човек живее в съмнение, няколко мили думи могат да му върнат вярата и самочувствието. Вие трябва да знаете, че като мъж сте изключително ценен и играете важна роля през цялата бременност, за това как ще се чувства вашата жена

А ако съпругата ви се страхува от нещастие, от раждането — има жени, които девет месеца живеят в такъв стра