Бременност

Как Мъжът да Помогне на Жена си през Бременността

Обновена: 07-03-2016

Тук са описани някои съвети и препоръки за това как мъжът да помогне на жена си през бременността, за да се чувства тя в по добро емоционално и физическо здраве!

Ще ми позволите няколко съвета от чисто практически характер към всички мъже които чакат заедно с жена си през тези така красиви 9 месеца: пом­нете и го припомнете на жена си, че при нормални бременност са необходими минимум предпазни мерки, за да не се превърне бременността в робство за нея. Мъжете трябва да знаят, че това се отнася до храненето: в една страна като България няма опасност от недохранване, достатъчно е да се разходите из пазара, за да се убедите, че е така. Опасност има по–скоро от прехранване! Същото може да се каже и за спорта, малко спортове са забранени по време на 9–те месеца. Така и за пътуванията, а също и за работата. Една акушерка ми каза: „Да оставим бременните да живеят както обикновено, значи да им направим най–голяма услуга на света.“ Мъже вие трябва да сте в помощ на своите жени през този период от техният живот!

В случай че има опасност от патологични явления и лекарят нало­жи неприятни временни мерки — понякога може да се стигне и до настаняване в болница, — жената приема това толкова по–леко, колко­то по–малко нейният мъж  и всички около нея са правили живота й невъзможен с различни забрани и безполезни предписания преди този момент.

Ето какво мога да кажа на мъжете за здравето на жената през бременността. 

За всички е ясно, че една как мъжът да помогне на жена си през бременносттабъдеща майка от време на време може да е раздразнителна и нервна, както и приемаме за естествено да има гадене и повръщане. Това не учудва никого в този период и е напълно нормално. Но има и по–трудни слу­чаи, защото са по–неочаквани, като например вглъбяването през послед­ното тримесечие на бременността. Или меланхолията, често срещана след раждането, много по–неразбираема за околните, защото е трудно да я свържем с щастливото събитие, което току що е станало. Ако не успеете да проумеете подобно поведение, кажете си, че това може да се случи на всеки мъж които заедно със жена си чака така търпеливо да минат тези 9 месеца.

Както сме разказали и в други статии за красотата по време на бременност, в днешни дни бременната изглежда добре, жените много по–малко се притесняват от наедрелия корем, а мъжете обикновено намират, че жена им се е разхубавила и е станала по–секси. Не­зависимо от това, някои жени живеят със страха, че техният мъж може да ги напусне и в момента, и после, ако не възстановят добрата си линия. Ако жена ви изпитва такъв страх, само един човек би могъл да й възвърне самочувствието, и това сте вие — необходимо и много важно е това да го сторите на време. Когато човек живее в съмнение, няколко мили думи могат да му върнат вярата и самочувствието. Вие трябва да знаете, че като мъж сте изключително ценен и играете важна роля през цялата бременност, за това как ще се чувства вашата жена

А ако съпругата ви се страхува от нещастие, от раждането — има жени, които девет месеца живеят в такъв страх, най–вече когато някоя предишна бременност е завършила зле, — преди всичко вашата жена има нужда от из­слушване, затова „Мъже Изслушвайте Своите Половинки“. Като знае, че може всичко да ви каже, тя ще се освободи донякъде от страховете си. Мъжът до нея трябва да се опита да я успокоява, помага, и помнете, че тя точно това очаква. Много често мъжете забравят, че думите притежават магическа сила и че могат много лесно да превърнат жената в щастлив човек през бременността. Също така по време на 9–те месеца думите също така могат да пораждат безпокойство. Например някоя приятелка ще загово­ри за тежко раждане и с това ще изплаши бъдещата майка, но думите действат и успокоително. Сигурна съм, че вие скъпи мъже ще успеете да наме­рите именно такива думи.

Мъжете трябва най–после да си помислят: в момента във вашата же­на действа една невероятна сила. Това е най–голямата сила в приро­дата — онази, която води до раждането на живота. Никаква друга сила не може да се сравнява с нея. Помислете си, че в тялото на вашата жена едно яйце, безформена маса — хилядна от милиметъра — е на път да създаде човешко същество. Кой обладава подобна сила освен може би силите на разрушението. Не е ли нормално за тази сила да има някакъв противовес? Той се изразява в слабостта на жената, различна при различните жени. Повечето бъдещи майки са морално уязвими в този период от своя живот.

Мъже помнете че Вие трябва да помагате, и че една дума, една шега могат да оставят у тях незаличима следа до края на бременността. Един психолог разказва за млада майка, чието дете се родило дребно, макар и съвсем нормално. Като го видяла, акушерката възкликнала: „Я виж какво дребосъче!“ Това направило толкова силно впечатление на майката, че години наред тя насилвала детето да яде повече, отколкото то искало.

Чувствах нужда още от началото и самото започване на сайта Бременност.бг да говоря и на единия, и на другия бъдещ родител относно психологическото развитие, което може да се очаква през тези девет месеца на бременността. Естествено в по–общ план, но вие ще си го допълвате — от деня на за­чатието до датата на раждането. Успех на всички жени и мъже не само по време на 9–те месеца, а и през целият им живот, много любов от екипът на Бременност.бг!

Отрицателен Тест за Бременност

Предишна публикация

Грижа за Гърдите

Следваща публикация

Коментари

Оставете коментар

задавяне на бебе

Задавяне на бебе

Притеснения, причини и какво да предприемете при задавяне на бебе? Задавянето се случва, когато храна или някакъв ...
Бременност