Прегледана и обновена на 05-10-2019

Тук са описани някои съвети и препоръки за това как мъжът да помогне на жена си през бременността, за да се чувства тя в по добро емоционално и физическо здраве!

Ще ми позволите няколко съвета от чисто практически характер към всички мъже които чакат заедно с жена си през тези така красиви 9 месеца: помнете и го припомнете на жена си, че при нормални бременност са необходими минимум предпазни мерки, за да не се превърне бременността в робство за нея. Мъжете трябва да знаят, че това се отнася до храненето: в една страна като България няма опасност от недохранване, достатъчно е да се разходите из пазара, за да се убедите, че е така. Опасност има по–скоро от прехранване! Същото може да се каже и за спорта, малко спортове са забранени по време на 9–те месеца. Така и за пътуванията, а също и за работата. Една акушерка ми каза: „Да оставим бременните да живеят както обикновено, значи да им направим най–голяма услуга на света.“ Мъже вие трябва да сте в помощ на своите жени през този период от техният живот!

В случай че има опасност от патологични явления и лекарят наложи неприятни временни мерки — понякога може да се стигне и до настаняване в болница, — жената приема това толкова по–леко, колкото по–малко нейният мъж и всички около нея са правили живота й невъзможен с различни забрани и безполезни предписания преди този момент.

Ето какво мога да кажа на мъжете за здравето на жената през бременността. 

За всички е ясно, че една как мъжът да помогне на жена си през бременността

бъдеща майка от време на време може да е раздразнителна и нервна, както и приемаме за естествено да има гадене и повръщане. Това не учудва никого в този период и е напълно нормално. Но има и по–трудни случаи, защото са по–неочаквани, като например вглъбяването през последното тримесечие на бременността. Или меланхолията, често срещана след раждането, много по–неразбираема за околните, защото е трудно да я свържем с щастливото събитие, което току що е станало. Ако не успеете да проумеете подобно поведение, кажете си, че това може да се случи на всеки мъж които заедно със жена си чака така търпеливо да минат тези 9 месеца.

Както сме разказали и в други статии за красотата по време на бременност, в днешни дни бременната изглежда добре, жените много по–малко се притесняват от наедрелия корем, а мъжете обикновено намират, че жена им се е разхубавила и е станала по–секси. Независимо от това, някои жени живеят със страха, че техният мъж може да ги напусне и в момента, и после, ако не възстановят добрата си линия. Ако жена ви изпитва такъв страх, само един човек би могъл да й възвърне самочувствието, и това сте вие — необходимо и много важно е това да го сторите на време. Когато човек живее в съмнение, няколко мили думи могат да му върнат вярата и самочувствието. Вие трябва да знаете, че като мъж сте изключително ценен и играете важна роля през цялата бременност, за това как ще се чувства вашата жена

А ако съпругата ви се страхува от нещастие, от раждането — има жени, които девет месеца живеят в такъв страх, най–вече когато някоя предишна бременност е завършила зле, — преди всичко вашата жена има нужда от изслушване, затова „Мъже Изслушвайте Своите Половинки“. Като знае, че може всичко да ви каже, тя ще се освободи донякъде от страховете си. Мъжът до нея трябва да се опита да я успокоява, помага, и помнете, че тя точно това очаква. Много често мъжете забравят, че думите притежават магическа сила и че могат много лесно да превърнат жената в щастлив човек през бременността. Също така по време на 9–те месеца думите също така могат да пораждат безпокойство. Например някоя приятелка ще заговори за тежко раждане и с това ще изплаши бъдещата майка, но думите действат и успокоително. Сигурна съм, че вие скъпи мъже ще успеете да намерете именно такива думи.

Има също така много специалисти които могат да помогнат на бременната жена. В България все по популярна става НЛП терапията, която дава бързи и трайни резултати в различни психологически състояние, например като депресия по време на бременност или следродилна депресия, тревожност, страх от раждане и други.

Мъжете трябва най–после да си помислят: в момента във вашата жена действа една невероятна сила. Това е най–голямата сила в природата — онази, която води до раждането на живота. Никаква друга сила не може да се сравнява с нея. Помислете си, че в тялото на вашата жена едно яйце, безформена маса — хилядна от милиметъра — е на път да създаде човешко същество. Кой обладава подобна сила освен може би силите на разрушението. Не е ли нормално за тази сила да има някакъв противовес? Той се изразява в слабостта на жената, различна при различните жени. Повечето бъдещи майки са морално уязвими в този период от своя живот.

Мъже помнете че Вие трябва да помагате, и че една дума, една шега могат да оставят у тях незаличима следа до края на бременността. Един психолог разказва за млада майка, чието дете се родило дребно, макар и съвсем нормално. Като го видяла, акушерката възкликнала: „Я виж какво дребосъче!“ Това направило толкова силно впечатление на майката, че години наред тя насилвала детето да яде повече, отколкото то искало.

Чувствах нужда още от началото и самото започване на сайта Bremennost.bg да говоря и на единия, и на другия бъдещ родител относно психологическото развитие, което може да се очаква през тези девет месеца на бременността. Естествено в по–общ план, но вие ще си го допълвате — от деня на зачеването до датата на раждането. Успех на всички жени и мъже не само по време на 9–те месеца, а и през целият им живот, много любов от екипът на Bremennost.bg!

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Отрицателен Тест за Бременност

Previous article

Грижа за Гърдите

Next article