71 ден от бременността

Вие започвате 11 гестационна седмица от бременността. Днес сте точно в 10 гестационна седмица и един ден или това е 71 ден от бременността.

Бебето ви днес

При ехографски страничен  изглед на плода, може да се види, че ухото и окото са само видими и дясната ръка и кракът могат да се видят в характерни наклонени позиции. Ясно видима е и пъпната връв.

Вашата пренатална грижа започва с вашето първо посещение при гинеколог, където ще можете да говорите с него за всички грижи за бременността. Целта на този първи преглед е лекарят да проучи медицинската ви история, да има нужната информация и да планира грижите за бременността и раждането. Това също е възможност да зададете всякакви въпроси, които може да имате и да обсъдите графика за срещи, кръвни тестове, сканирания и пренатални класове. Ще ви бъдат дадени брошури, информационни листовки и важни телефонни номера за контакт. Лекарят ще ви попитам за вашата медицинска история, тази на вашето семейство и на партньора ви, ще проучи всяка ваша предишна бременност, която сте имали и как е била настоящата ви бременност досега.

Вашите отговори ще помогнат на лекаря да идентифицира фактори, които могат да повлияят на вашата бременност, например ако има фамилна анамнеза за прееклампсия.