Прегледана и обновена на 28-10-2020

Вие сте в трета гестационна седмица и един ден или това е 22 ден от бременността.

Вашето бебе днес

Вашето бебе днес е една топката от клетки, вградени в матката на този ранен етап на бременността. Тази топка съдържа течност в центъра си и два слоя клетки, които ще формират ембриона, сега по-малък от 0,5 мм. Хормоните на бременността се произвеждат вече, но може да е трудно да ги откриете, така че е най-добре да изчакате, преди да направите тест.

клетки на ембриона в 3 гестационна седмица

Може да сте нетърпеливи да направите тест за бременност, докато влизате в четвъртата седмица от менструалния цикъл. Повечето жени използват тестове за бременност, които отчитат нивата на човешкия хормон (29 ден от бременността). Това е хормонът, който се произвежда като ембрионални импланти в очертанията на матката (21 ден от бременността). Има домашни тестове за бременност, които твърдят, че засичат бременността 6 дни преди изтичане на периода. Но ако използвате един от тези и тествате – нивата ви на HCG може да не са достатъчно високи, за да дадат положителен резултат, въпреки че може да сте бременна. Кога се прави тест за бременност?

Попитайте лекаря си..

Попитайте лекаря си ако се притеснявате да направите тест за бременност, защото мислите, че партньорът ви ще бъде разочарован, ако не сте бременна. Чувството на натиск да заченете е стресиращо, и това може да повлияе на хипоталамуса (4 ден от бременността)—структурата в мозъка, която управлява вашия менструален цикъл. Така че интересът на партньора ви може да е обратен. Бъдете честни с партньора си за това как се чувствате. Обяснете му, че споделяте ентусиазма му за бебето, но се чувствате под натиск и че се притеснявате, че това ще повлияе на способността ви да зачетете. И обратно, ако не сте напълно сигурни, че сте готови за бебе, сега е моментът да обсъдите това. Бременността е събитие, което променя живота и вие и вашият партньор трябва да бъдете напълно ангажирани, а също и да знаете, че може само по себе си всичко да бъде много стресиращо. Забавлявайте се заедно и се уверете, че натискът да зачене не отнема забавлението и спонтанността от вашето любовно приключение. (14 ден от бременността)

Вашият дневник за бременност

Опитът да забременеете е вълнуващо преживяване, затова защо не запазите писмен запис – това е добър начин да мине бързо времето в този този междинен период, докато чакате да направите тест за бременност. Вместо просто да отбележите датите на вашия период и признаците на овулация, използвайте го, за да записвате върховете и спадовете досега. След като сте бременна, можете да продължите да използвате дневника, за да запишете чувствата си: например, вашите емоции, когато сте видели положителния символ на комплекта за тестване на бременността; как сте запознали с новините партньора си и какъв е бил неговия отговор и реакция; какво е усещането за първия удар на вашето бебе; най-добрите и най-лошите аспекти на бременността. Може да откриете, че изпускането на пара по отношение на странности на партньора ви или особеностите на свекърва ви е изненадващо терапевтично! Освен че предоставя уникален запис на бременността, воденето на дневник може да ви помогне и при последващи бременности: например, може да ви успокои да погледне назад и да откриете, че сутрешното гадене е само фаза.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

21 ден от бременността

Previous article

23 ден от бременността

Next article