Прегледана и обновена на 28-10-2020

Вие сте в трета гестационна седмица и един ден или това е 22 ден от бременността.

Вашето бебе днес

Вашето бебе днес е една топката от клетки, вградени в матката на този ранен етап на бременността. Тази топка съдържа течност в центъра си и два слоя клетки, които ще формират ембриона, сега по-малък от 0,5 мм. Хормоните на бременността се произвеждат вече, но може да е трудно да ги откриете, така че е най-добре да изчакате, преди да направите тест.

клетки на ембриона в 3 гестационна седмица

Може да сте нетърпеливи да направите тест за бременност, докато влизате в четвъртата седмица от менструалния цикъл. Повечето жени използват тестове за бременност, които отчитат нивата на човешкия хормон (29 ден от бременността). Това е хормонът, който се произвежда като ембрионални импланти в очертанията на матката (21 ден от бременността). Има домашни тестове за бременност, които твърдят, че засичат бременността 6 дни преди изтичане на периода. Но ако използвате един от тези и тествате – нивата ви на HCG може да не са достатъчно високи, за да дадат положителен резултат, въпреки че може да сте бременна. Кога се прави тест за бременност?

Попитайте лекаря си..

Попитайте лекаря си ако се притеснявате да направите тест за бременност, защото мислите, че партньорът ви ще бъде разочарован, ако не сте бременна. Чувството на натиск да заченете е стресиращо, и това може да повлияе на хипоталамуса (4 ден от бременността)—структурата в мозъка, която управлява вашия менструален цикъл. Така че интересът на парт