Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в трета гестационна седмица и три дни, това прави 24 ден от бременността или ви остават само 256 дни до датата на термина.

Вашето бебе днес

Ембрионът се е имплантирал напълно и е на 10 дни. Входният пункт, в който ембрионът е вкопан в лигавицата на матката, сега е покрит със съсирек и това предотвратява загубата на кръв и го предпазва. Опитайте се да останете заети и да се разсейвате от постоянно чудене дали сте бременна, и мислете положително.

Попитайте лекаря си…

ако сте направили тест за ранна бременност и не сте успели да забременеете повече от шестия месец. Може ли да е заради ваш проблем?

Менструални цикли, които се различават по повече от няколко дни дължина от месец на месец се считат за нерегулярни (вижте нередовна менструация). При нередовния цикъл може да се опита да зачене, ако знаете признаците на овулацията. (8 ден от менструацията)  Те може да ви помогнат да определите кога се приближавате до върховия пик на плодовитост. Нередовната овулация и менструация представляват около 30–40 процента от проблемите на плодовитостта. Много фактори определят колко е плодородната жена, като нейната възраст, дали цервикалната течност е достатъчно за да придвижва сперматозоидите, или, ако нейните фалопиеви тръби са нормални или има запушени маточни тръби, но най-важният фактор е дали тя овулира редовно.

Понякога се появява състояние, наречено ановулация, при която има нерегларално менструално кървене. Ако не освобождавате яйцеклетка всеки месец, няма да имате много шансове да заченете. Може би сте ще трябва да вземете лекарства за стимулиране на производството на яйцеклетки и за стимулиране на овулацията. Чакането ви за започване на цикъл може да бъде доста стресиращо, когато се опитвате да се заченете. Ако вашият менструален цикъл е нерегулярен, може да не знаете кога се дойде вашият период и следователно може да не знаете дали сте закъснели и потенциално бременни или не. Несигурността може да ви направи тревожни и всеки път, когато отидете до тоалетната да се страхувате, че цикълът ви е започнал.

Дали знаете, че имате проблеми с плодовитостта, чакането може да бъде превъзмогнато. Ако се получи менструация, може да е трудно. Цикълът на цикъл, чакащ овулация, надявайки се, че сте бременна, и след това да разберете, че не може да станете много месец след месец. Ако сте се опитвали да зачене за една година без късмет, тогава трябва да отидете при Вашия лекар за тестове. Или отидете на 6 месеца, ако сте над 35 или знаете, че може да имате проблеми с плодовитостта, като блокирани фалопиеви тръби. Опитай се да не се заяждаш с добър приятел за проблемите си, за да имаш с кого да говориш, но се опитай да не се вманиачаваш и да я оставиш да си общува с всички връзки.

Ако току-що сте започнали да се опитвате, не забравяйте, че има шанс само едно от четири или пет, че ще заченете месеца, така че е малко вероятно да получите бременност през първия месец на опитване!

Фактите говорят…

Всъщност около половината от бременности може да са случайни. Според американските центрове за контрол на заболяв