24 ден от бременността

Вие сте в трета гестационна седмица и три дни, това прави 24 ден от бременността или ви остават само 256 дни до датата на термина.

Вашето бебе днес

Ембрионът се е имплантирал напълно и е на 10 дни. Входният пункт, в който ембрионът е вкопан в лигавицата на матката, сега е покрит със съсирек и това предотвратява загубата на кръв и го предпазва. Опитайте се да останете заети и да се разсейвате от постоянно чудене дали сте бременна, и мислете положително.

Попитайте лекаря си…

ако сте направили тест за ранна бременност и не сте успели да забременеете повече от шестия месец. Може ли да е заради ваш проблем?

Менструални цикли, които се различават по повече от няколко дни дължина от месец на месец се считат за нерегулярни (вижте нередовна менструация). При нередовния цикъл може да се опита да зачене, ако знаете признаците на овулацията. (8 ден от менструацията)  Те може да ви помогнат да определите кога се приближавате до върховия пик на плодовитост. Нередовната овулация и менструация представляват около 30–40 процента от проблемите на плодовитостта. Много фактори определят колко е плодородната жена, като нейната възраст, дали цервикалната течност е достатъчно за да придвижва сперматозоидите, или, ако нейните фалопиеви тръби са нормални или има запушени маточни тр