Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в трета гестационна седмица и три дни, това прави 24 ден от бременността или ви остават само 256 дни до датата на термина.

Вашето бебе днес

Ембрионът се е имплантирал напълно и е на 10 дни. Входният пункт, в който ембрионът е вкопан в лигавицата на матката, сега е покрит със съсирек и това предотвратява загубата на кръв и го предпазва. Опитайте се да останете заети и да се разсейвате от постоянно чудене дали сте бременна, и мислете положително.

Попитайте лекаря си…

ако сте направили тест за ранна бременност и не сте успели да забременеете повече от шестия месец. Може ли да е заради ваш проблем?

Менструални цикли, които се различават по повече от няколко дни дължина от месец на месец се считат за нерегулярни (вижте нередовна менструация). При нередовния цикъл може да се опита да зачене, ако знаете признаците на овулацията. (8 ден от менструацията)  Те може да ви помогнат да определите кога се приближавате до върховия пик на плодовитост. Нередовната овулация и менструация представляват около 30–40 процента от проблемите на плодовитостта. Много фактори определят колко е плодородната жена, като нейната възраст, дали цервикалната течност е достатъчно за да придвижва сперматозоидите, или, ако нейните фалопиеви тръби са нормални или има запушени маточни тръби, но най-важният фактор е дали тя овулира редовно.

Понякога се появява състояние, наречено ановулация, при която има нерегларално менструално кървене. Ако не освобождавате яйцеклетка всеки месец, няма да имате много шансове да заченете. Може би сте ще трябва да вземете лекарства за стимулиране на производството на яйцеклетки и за стимулиране на овулацията. Чакането ви за започване на цикъл може да бъде доста стресиращо, когато се опитвате да се заченете. Ако вашият менструален цикъл е нерегулярен, може да не знаете кога се дойде вашият период и следователно може да не знаете дали сте закъснели и потенциално бременни или не. Несигурността може да ви направи тревожни и всеки път, когато отидете до тоалетната да се страхувате, че цикълът ви е започнал.

Дали знаете, че имате проблеми с плодовитостта, чакането може да бъде превъзмогнато. Ако се получи менструация, може да е трудно. Цикълът на цикъл, чакащ овулация, надявайки се, че сте бременна, и след това да разберете, че не може да станете много месец след месец. Ако сте се опитвали да зачене за една година без късмет, тогава трябва да отидете при Вашия лекар за тестове. Или отидете на 6 месеца, ако сте над 35 или знаете, че може да имате проблеми с плодовитостта, като блокирани фалопиеви тръби. Опитай се да не се заяждаш с добър приятел за проблемите си, за да имаш с кого да говориш, но се опитай да не се вманиачаваш и да я оставиш да си общува с всички връзки.

Ако току-що сте започнали да се опитвате, не забравяйте, че има шанс само едно от четири или пет, че ще заченете месеца, така че е малко вероятно да получите бременност през първия месец на опитване!

Фактите говорят…

Всъщност около половината от бременности може да са случайни. Според американските центрове за контрол на заболяванията и превенцията,49 процента от всички бременности в САЩ, и 31 процента от бременностите в САЩ, произтичащи при живо раждане, са непредвидими.  Ако сте над 35 и се опитвате да заченете повече  от шест месеца, говорете с вашия лекар за тестове за плодовитост. И двамата трябва да бъдете проверени, защото спермата на партньора Ви също ще трябва да бъде изследвана. Ще Ви бъдат проведени кръвни изследвания.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

23 ден от бременността

Previous article

25 ден от бременността

Next article