3 ден от бременността

Това е ден 3 от менструалния ви цикъл и вие все още не сте бременна, но докторите са решили да започнат да отброява дните на бременността от първия ден на последната ви менструация.

Какво се случва вътре във вас

Облицовката на матката, известна като ендометриум е онова, което се излива от тялото ви по време на менструация. Това се случва, ако оплодено яйце не се имплантира. Червените точки са червени кръвни клетки, освободени при разпадане на кръвоносните съдове. Когато се опитвате да забременеете, много помага това да се запознаете с начина на живот и медицинските фактори, които могат да повлияят на менструалния цикъл.

Можете да забележите, че времетраенето и обемът на вашите период се различават. Вашият менструален цикъл може да бъде засегната от стрес, както и от медицински състояния, като свръх активна щитовидната жлеза. И в двата случая периодите могат да станат по-леки или да се случват по-рядко. Ако цикълът ви е нередовен, може да е трудно да се предвиди кога може да настъпи овулацията ви. (Вижте Нередовна Менструация). Непредвидими или пропуснати периоди може да означават, че овулацията изобщо не се случва. Ако знаете, че това е така, защото наблюдавате признаците на овулация или ако използвате тестове за прогнозирането й, потърсете медицинска помощ за фертилитета (вижте 8 ден от бременността). Може да успеете да забременеете естествено и лесно въпреки проблемите, свързани с вашия период, но някои условия, които