Прегледана и обновена на 28-10-2020

Това реално както разбрахте от предходната статия е 2-ри ден от менструалния ви цикъл, защото реално вие още не сте заченали.

Какво се случва вътре във вас

Един от яйчниците ви вече образува фоликули с яйцеклетки. След като един от фоликулите узрее, зрялото яйце ще излезе от него. Чрез проследяване на менструалния ви цикъл и разбирането как работи тялото ви, можете да увеличите шансовете си за зачеване.
хистология на яйчниците

Втори ден на менструалния цикъл

Това е ден втори от менструацията и ден втори от пълния менструален цикъл, който започва на първия ден от менструацията и завършва на първия ден от следващия ви цикъл. Пълен цикъл е средно 28 дни, но много жени имат по-кратък или по-дълъг такъв. Средната загуба на кръв по време на менструация е около две супени лъжици или 30 мл. Докато лигавицата се отдели извън матката, кръвоносните й съдове се стесняват, което може да причини болки и крампи. Веднага след като цикълът ви приключи, яйцето започва да узрява в рамките на фоликула си в един от яйчниците (вижте Фоликули на Яйчниците), когато е готово да бъде освободено около средата на цикъла – това се нарича овулация (14 ден от бременността). Междувременно лигавицата на матката започва да се натрупва отново под влиянието на хормони