Бременност

1, 2 и 3 Гестационна Седмица от Бременността

Обновена: 07-03-2016

За всяка бъдеща или настояща бременна жена е интересно как се определя термина за раждане, на колко етапи е разделена бременността, как се променя тялото на жената и как се развива ембриона.
В тази и следващите статии за гестационните седмици от бременността ще ви дадем отговори на много от въпросите, който възникват през цялата бременност и ви интересуват горещо.

Много акушер–гинеколози съветват преди да пристъпите към така желаното забременяване да спазите няколко елементарни съвета, като например да приемате фолиева киселина около месец преди да забременеете, да намалите или откажете цигарите и алкохола. Трябва да се движите и да си направите необходимите изследвания, ако имате някакви хронични заболявания. От съществено значение е и правилното хранене, използването на много плодове, зеленчуци и по–питателна храна.

1 седмица от бременността 1 гестационна седмица започва от първия ден на вашия месечен цикъл. Не се подлъгвайте по това, че бременността тече от този ден. Все още не сте бременна . Това е просто медицински термин. Когато цикълът ви идва на всеки 28 дни, около средата на периода, настъпва овулацията ви. Този период е подходящ да положите грижи за здравето си, в случай че имате някакви здравословни проблеми. Било то зъби, високо кръвно и др.

2 седмица от бременността 2 гестационна седмица е седем дни от настъпване на овулацията ви. Ще разберете за това, когато има увеличаване на влагалищния секрет. Обикновено това събитие се случва след около 15 дни от първия ден на цикъла ви, ако разбира се той е на 28 дни. Ако менструацията идва по по–голям или по–малък период, то и овулацията ще варира. В аптеките се предлагат много добри тестове, дали сте в овулация. Ако вече е настъпила, сега е моментът да заченете.

3 седмица от бременността 3 гестационна седмица от бременността започва след около 15 дни от началото на месечния ви цикъл. През тази 3 седмица от бременността вече яйцеклетката и сперматозоидът са се слели. След около седем дни яйцеклетката завършва своя преход към матката  и се установява там трайно. След което започва деление на яйцеклетката  – първоначално на две, след това на  четири и т.н.

Възможно е веднага след зачеването да започнете да усещате гадене, да ви прилошее  и да се почувствате изморена. Наистина това са много редки случаи, но все пак са реални и напълно възможни.

 

Подуване на Краката при Бременност

Предишна публикация

4 Гестационна Седмица от Бременността

Следваща публикация

Comments

Comments are closed.