Прегледана и обновена на 28-10-2020

Какво се случва вътре във Вас

Лигавицата на матката се натрупва през първите две седмици от менструалния цикъл, за да се подготви за бременност. Ако не настъпи такава, лигавицата се разпада и идва менструацията. Това е първият ден от вашия цикъл. Ако се опитвате да зачене по време на този менструален цикъл, запомнете тази много важна дата. Въпреки че това е официално първия ден от бременността, вие няма да зачене до две седмици. Той се класифицира като “ден първи”, защото след като забременеете, ще бъдете датирани от първия ден на менструалния Ви цикъл за определяне на термин. Би било по-логично да се даде начало на  бременността от деня на овулацията или зачеването, но, както повечето жени, вие едва ли ще знаете деня, в който имате овулация, да не говорим за зачеване. Много по-вероятно е обаче  да си спомните кога е започнал последният ви цикъл.  След около 280 дни или девет месеца ще можете да държите новороденото си бебе в ръце. Успех и се наслаждавайте на магичното пътуване!

Женска полова система

Фокусирайте се върху храненето

Вземете фолиева киселина!!!

Започнете да приемате тази жизненоважна добавка сега, още от първия ден, ако все още не сте. Трябва да приемате фолиева киселина веднага след като започнете да опитвате да заченете, тъй като тя ще бъде от съществено значение за развитието на вашето бебе през първите няколко седмици от бременността. Количеството на фолиева киселина, която е доказано, че е нужно за нормална бременност е около 400 мкг. Диета с храни, богати на фолиева киселина също е препоръчително, така че яжте много зелени зеленчуци като зелен фасул, спанак и броколи, бобови растения като грах, боб и нахут, обогатени зърнени култури  и други подсилени зърна.

Време е да помислите за…

Няма перфектно време да станете родители, но може да имате предвид следното:
– Добре е да обсъдите някои практически въпроси като състоянието на финансите и размера на вашия дом.
– Помнете, че да сте родители е нещо повече от това, което можете да предложите на вашето бебе в материален аспект.
–  Това е решение, което само вие и партньорът ви можете да вземете. Не действайте по съвет на членове на семейството и приятели.
– Може да зачене веднага или това да отнеме няколко месеца, така че се отпуснете и  не се фиксирайте върху идеята, за да не се стресирате и изнервите с партньора ви.

Фактите говорят…

Само 20 процента от двойките, които активно се опитват да забременеят, забременяват през първия месечен цикъл. За 75 процента от двойките са необходими до около шест месеца. Така че бъдете търпеливи и се опитайте да не се стресирате много, ако не успеете да забременеете веднага.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Синдром на внезапната детска смърт

Previous article

2 ден от Бременността

Next article