Прегледана и обновена на 08-03-2019

Бременност с Близнаци :) !!! Финалът на вашата бременност може да настъпи всеки момент през една от следните 38, 39 или 40 гестационна седмица от бременността с близнаци. При едноплодна бременност прочетете 38 Гестационна Седмица, 39 Гестационна Седмица и 40 Гестационна Седмица.

Това е финалната линия. Ако все още не сте родили – можете да направите равносметката, че това е дълго 38 седмично пътуването, което ви е донесли много физически и емоционални промени и което най- накрая ще се увенчае с благословията да прегърнете вашите мъници. Ако сте изостанали в подготовката за престоя си в болница или да разпределите грижите за домашните дейности, това е последният ви шанс да наваксате. Но ако сте се подготвили с всичко това, няма какво да правите, освен да чакате търпеливо появата на бебетата ви. Всяка следа от спазъм може да ви отведе до болницата, но се опитайте да действате спокойно през тази и следващите две седмици.

38-39-40 гестационна седмица от бременността с близнаци

Какво е развитието и колко са големи бебетата в 38-39-40 гестационна седмица от бременността с близнаци?
От 38 до 40 гестационна седмица имаме медицинска пълна бременност и се смята, че когато и да се появят бебетата – те са напълно готови. Повечето близнаци са достигнали своя връх на растеж и са готови да започнат да живеят самостоятелно в реалния живот.
Верниксът, покриваща телата на бебетата, вече почти го няма. Въпреки това, някои бебета се раждат с малко богато окосмяване по себе си. Няма причина да се притеснявате за това, лекарите ще се погрижат за всичко.
Тъй като бебетата вече са в напълно развити – техният растеж е достигнал доста добър етап. Телата им продължават да се извършват с трупане на допълнителни слоеве мазнина. Освен това плацентата продължава да расте и да осигурява цялото хранене, което тези големи бебета изискват. Телесният растеж се проявява в различни форми – например с бурен растеж на ноктите. Когато бебетата се родят, ще забележите, че ноктите им са доста остри и вашите мъници може да се наранят. Дори ако това е така, не трябва да режете ноктите на новородено бебе никога. Тези нокти са доста меки, тъй като са потопени в амниотичната течност през цялото време на бременността. След като те се втвърдяват, можете да ги изрежете.
Бебетата ще продължат да трупат слоеве мазнини под кожата си до края на бременността, но дължината им достига максимално ниво през 38 седмица. Повечето малки са с тегло прибл