Прегледана и обновена на 01-03-2019

Бременност с Близнаци :) !!! Тук описваме 7 гестационна седмица от бременността с близнаци, ако не сте бременна с близнаци, а имате едноплодна бременност може да се прехвърлите в друга наша публикация, а именно 7 гестационна седмица.

Всички неща, които може да сте очаквали в началото на бременността си, ще започнат да се изявяват през тази 7 гестационна седмица от вашата бременност с близнаци. Като започнем от панталоните, които започват да се затягат около талията ви и завършим с това, че получавате реално усещане за нещо, което расте вътре във вас. Бебетата в седма гестационна седмица са на много важен етап в растежа си, като са се увеличили до почти два пъти в сравнение с размера, който са били в предходната седмица.

7 гестационна седмица от бременността с близнаци

Какви са промените, които настъпват при майката в 7 гестационна седмица с близнаци?
Тъй като в тази седмица нарастването на плода е в един от най-големите си пикове на растеж, промените, които настъпват в тялото на бременната жена, също са доста значителни.
В резултат от повишено кръвообращение в тялото – може постоянно да чувствате, че ви е много топло. Носете памучни свободни дрехи и пийте вода, за да се охлажда тялото ви. Много жени получават потъмняване на кожата, най-видното сред което е появата на тъмна линия на корема при бременност, която започва от срамната кост и продължава до пъпа. По други области на тялото могат да се появят малки петна с кафяво оцветяване, които бавно избледняват след раждането.
Гърдите ви ще набъбнат още повече и ще станат много чувствителни. Може дори да забележите появата на мрежа от вени в областта на гърдите. Ареолите започват да се потъмняват, тъй като самите зърната стават по-тъмни и по-големи по размер.
Матката претърпява най-голямата промяна от началото на бременността и се увеличава по размер, като се развива във форма, която наподобява круша. Понякога може да започне да се измества постепенно отдясно на корема. Такова движение може да доведе до усещане за болка.
Кръвта в тялото ви се увеличава почти наполовина от обичайното и изпомпване на тази увеличена кръв кара сърцето на бременната да бие по-бързо.
Бебетата ви започват да заемат повече място в тялото ви и органите ви се придвижват, за да им направят място. Сърцето се измества малко наляво. Белите дробове се придвижват нагоре, причинявайки леко разширение на гръдния кош.
С по-големия хранителен обмен, който се получава в тялото ви, бъбреците набъбват и работят извънредно, което води до значителен призив за посещение на тоалетната по всяко време на денонощието.
Повишен апетит, поява на киселини, запек и хемороиди също са характерни за 7 гестационна седмица от бременността с близнаци.

Какви са най-честите симптомите на бременност с близнаци през 7 гестационна седмица?
Признаците на бременност с близнаци на 7 седмици стават доста по-силно изявени в това време:
Повтарящото се усещане за гадене ще се увеличи по интензитет, особено ако са налице повече от едно бебета, тъй като хормоните се секретират в дори по-високо количество от преди.
Гладът за храна може да достигне своя пик, но трябва да се опитате да пазите строга здравословна и богата диета. Някои жени пък могат да изпитат силна неприязън към конкретни хранителни продукти. Това може да се случи с храни, които имат изявена миризма или аромат. Това е в резултат на хормонални колебания и постепенно ще отшуми
Акне и обриви може да се появят при някои жени.

Какъв е коремът на бременна жена с близнаци в 7 гестационна седмица?
Внезапното увеличение на размера на бебетата в рамките на една седмица може да бъде очевидно от размера на корема ви. Някои жени дори за първи път ще видят тъмната линия на бременността, която разделя корема точно през средата.

Ултразвук в 7 гестационна седмица с близнаци
Повечето лекари ще могат да потвърдят с абсолютна точност на родителите, че очакват няколко бебета! Амниотичните торбички се виждат ясно, въпреки че може да не успеете да видите много ясно развитието във формата на бебетата.

Какво да ядете в 7 гестационна седмица?
7 гестационна седмица на бременността обикновено е времето, когато повечето жени започват да изпитват непреодолим глад. В някои случаи – храни, които може да не са понасяли преди, внезапно да ги приемете като най-вкусната храна, която някога сте хапвали! Има куп теории, които се въртят около факта, че гладът на този етап на бременността, е знак на тялото, че се нуждае от попълване на хранителните вещества. Например желанието за сладолед може да бъде знак за нужда от калций, а апетитът за месо може да покаже необходимост от прием на протеини. Независимо от това дали гладът ви е интензивен или минимален, има някои хранителни продукти, които е необходимо да бъдат част от вашата диета и да гарантират балансирано предоставяне на всички елементи и хранителни вещества, които трябват за доброто развитие на бебетата. Посъветвайте се с лекаря си за това.

Съвети за грижа за бременността в 7 гестационна седмица:
Грижите за бременността отиват далеч отвъд здравословното хранене и грижите за тялото:
– Правете медицински преглед винаги, когато ви е планирано от лекаря.
– Снимайте се! Правете снимка на корема си поне два или три пъти седмично. Това може да ви даде добра представа за това как прогресира бременността ви.
– Избягвайте сурови хранителни продукти като месо и риба, независимо колко копнеете за тях, защото има риск от инфекции.
– Хранете се разумно, за да поддържате теглото си под контрол.

За да изготвим – 7 гестационна седмица от бременността с Близнаци, използвахме основно информацията от:
https://parenting.firstcry.com/articles/7-weeks-pregnant-with-twins-or-multiples/

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 3.3 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

6 гестационна седмица от бременността с Близнаци

Previous article

8 гестационна седмица от бременността с Близнаци

Next article