Прегледана и обновена на 01-03-2019

Бременност с Близнаци :) !!! Тук описваме 7 гестационна седмица от бременността с близнаци, ако не сте бременна с близнаци, а имате едноплодна бременност може да се прехвърлите в друга наша публикация, а именно 7 гестационна седмица.

Всички неща, които може да сте очаквали в началото на бременността си, ще започнат да се изявяват през тази 7 гестационна седмица от вашата бременност с близнаци. Като започнем от панталоните, които започват да се затягат около талията ви и завършим с това, че получавате реално усещане за нещо, което расте вътре във вас. Бебетата в седма гестационна седмица са на много важен етап в растежа си, като са се увеличили до почти два пъти в сравнение с размера, който са били в предходната седмица.

7 гестационна седмица от бременността с близнаци

Какви са промените, които настъпват при майката в 7 гестационна седмица с близнаци?
Тъй като в тази седмица нарастването на плода е в един от най-големите си пикове на растеж, промените, които настъпват в тялото на бременната жена, също са доста значителни.
В резултат от повишено кръвообращение в тялото – може постоянно да чувствате, че ви е много топло. Носете памучни свободни дрехи и пийте вода, за да се охлажда тялото ви. Много жени получават потъмняване на кожата, най-видното сред което е появата на тъмна линия на корема при бременност, която започва от срамната кост и продължава до пъпа. По други области на тялото могат да се появят малки петна с кафяво оцветяване, които бавно избледняват след раждането.
Гърдите ви ще набъбнат още повече и ще станат много чувствителни. Може дори да забележите появата на мрежа от вени в областта на гърдите. Ареолите започват да се потъмняват, тъй като самите зърната стават по-тъмни и по-големи по размер.
Матката претърпява най-голямата промяна от началото на бременността и се увеличава по размер, като се развива във форма, която наподобява круша. Понякога може да започне да се измества постепенно отдясно на корема. Такова движение може да доведе до усещане за болка.
Кръвта в тялото ви се увеличава почти наполовина от обичайното и изпомпване на тази увеличена кръв кара сърцето на бременната да бие по-бързо.
Бебетата ви започват да заемат повече място в тялото ви и органите ви се придвижват, за да им направят място. Сърцето се измества малко наляво. Белите дробове се придвижват нагоре, причинявайки леко разширение на гръдния кош.
С по-големия хранителен обмен, който се получава в тялото ви, бъбреците набъбват и работят извънредно, което води до значителен призив за посещение на тоалетната по всяко време на денонощието.
Повишен апетит, поява на киселини, запек и хемор