Прегледана и обновена на 07-03-2019

Бременност с Близнаци :) !!! Bremennost.bg предоставя информация за 14 гестационна седмица от бременността с Близнаци, но ако вие нямате многоплодна бременност най-добре прочетете 14 гестационна седмица.

Когато сте бременна в 14 гестационна седмица с близнаци ще започнете да забелязвате, че повечето тревожни симптоми осезаемо избледняват и ще сте склонни да бъдете по-уверени по отношение на тялото си и факта, че то се грижи отлично за бебетата. От тази седмица сте в така наречената ,,младоженска фаза” на бременността – тъй като ще изпитате един от прекрасните периоди от живота си.

14 гестационна седмица от бременността с близнаци

Какво е развитието и колко са големи бебетата на 14 седмици?
През 14 гестационна седмица бебетата растат много бързо. Повечето зародиши удвояват размера си от предходните седмици и започват интензивно да трупат тегло. Тяхната физическа сила ще се увеличава през идните седмици. Развитието на костната структура и мускулатурата е достигнало етап, който позволява на децата ви да започнат да контролират движенията си сами. Много родители се шокират като разберат, че бебетата им са покрити с косми навсякъде и наподобяват маймунки вместо човешки същества. Растежът на космите е от съществено значение за телата, за да поддържат топлината си в амниотичната торбичка. Освен ако децата ви не се родят преждевременно, цялата космена покривка на тялото пада преди раждането, оставайки само на главите им. Утробата е домът им и амниотичната торбичка, в която са, са тези, които се грижат за всичките им потребности. Това включва и филтриране на урината, която те започват да произвеждат около тази седмица. Бъбреците са напълно развити и готови да функционират самостоятелно. В 14 гестационна седмица повечето бебета обикновено са около 8 до 9 сантиметра дълги и с тегло приблизително около 20-25 грама. добре.

Какви са промените, които настъпват при майката в четиринадесета гестационна седмица?
Бременната жена в този период продължава да надава с подобни темпове и те са между 0,5 до 0,7 кг., като общото наддаване до 14 гестационна седмица с близнаци е средно между 6,4 – 9,5 кг.
Бебетата нарастват много интензивно и тялото на майката ви реагира на тези промени:
– Разширяващата се матка увеличава размерът на котрема ви и сега той прилича на закръглена торбичка.
– С уголемяващия се корем и наддаването на тегло, ще дойде времето на болките в гърба. Те най-вече се забелязват, когато седите или стоите по продължително и долната част на гърба ви трябва да понесе тежестта на прекомерното тегло на бебетата. Сменявайте позата си често, за да облекчите положението. Ако болката е твърде тежка, може да означава, че имате някакъв здравословен проблем.
– Гърдите стават все по-големи в резултат от повишения кръвен поток в тялото.
– Може да ви се подуят краката и глезените в резултат от задържане на вода в мускулите.

Какви са най-честите симптомите на бременност с близнаци през 14 гестационна седмица?
В 14 седмица на бременността с близнаци, ужасяващите симптоми, които са направили първоначалната фаза кошмарна, ще избледнеят значително. Сега ще се появят нови признаци на бременността:
– Растящото коремче може да е най-очевиденият признак за бременността ви, но увеличаващия се апетит, който ще имате около тази седмица, ще ви