Прегледана и обновена на 08-03-2019

Бременност с Близнаци :) !!! Bremennost.bg продължава с 31 гестационна седмица от бременността с близнаци, ако вие нямате многоплодна бременност се прехвърлете в друга наша публикация 31 гестационна седмица.

Ако първият триместър е смятан за решаваща част от бременността, този етап е не по-малко важен. С добрите хранителни навици, които спазвате – с честите прегледи, с които ще се осигури последователното проследяване на развитието на бебетата, както и с всички спохождащи ваши дейности, вие ще станете много бдителни за бременността си. Може да изглеждате прекалено взискателни и е важно да балансирате това като се стараете да бъдете спокойни и уверени.

31 гестационна седмица от бременността с близнаци

Какво е развитието и колко са големи бебетата в 31 гестационна седмица от бременността с близнаци?
Началото на 31 гестационна седмица от бременността може да събуди у повечето жени тревога по отношение на несигурността за края на процеса. Бебетата в матката ви ще са доста активни и осезаемо ще ви подсещат за себе си. Сетивните им възприятия са в своя пик. Почти всички сетива в телата им са започнали тяхното функциониране, давайки на децата си добро ниво на осведоменост. Докато прес предходните седмици те усещат наличието на светлина и се обръщат, за да им бъде тъмно, когато трябва да спят, сега вече това ще бъде съчетано с по-добро разбиране на гласа ви, което дори може да ги успокои. По същия начин, яденето на някои хранителни продукти може да ги раздразни и развълнува и те да изпитват някои емоции в резултат на това. Тези възприятия не са достатъчно ясни, за да образуват памет, но всички тези сигнали в крайна сметка стимулират мозъка и тестват неговото функциониране. Когато проследявате действията на малките си, вие ще можете да установите груб график, да получите по-добра представа за това кога бебетата ви предпочитат да спят и кога превръщат матката ви в детска площадка. Това е изключително важно и за лекарите, за да могат да създадат еталон за нормалност при децата. В активните си периоди бебетата експериментират и с крайниците си и практикуват бурни физически дейности. В случай на мъжки бебета, скроталната торбичка обикновено завършва развитието си около тази седмица и тестисите започват да се спускат бързо в нея. Докато се родят бебетата ви, тестисите трябва да бъдат напълно слезли в торбичката, което също ще бъде проверено от лекаря ви.

С добър слой от натрупани мазнини, кожата ще бъде доста по-гладка от преди, както и по-опъната. Тези мастни отлагания ще бъдат отговорни и за увеличаването на теглото на бебетата, поставяйки ги някъде в диапазона от 1.3 до 1.5 кг, с дължина от почти 38-40 сантиметра.

Какви са промените, които настъпват при майката в 31 гестационна седмица с близнаци?
В тази седмица тялото ви ще преживее различни промени – от увеличаване на теглото ви до промените в биохимията му:

– Има случаи, когато много жени са сравнявани последния триместър на бременността с първия. Разбира се сега няма да има пристъпи на постоянно гадене, които ще ви карат да превръщате често. Въпреки това този период няма да бъде толкова спокоен, колкото този, който преживяхте през второто тримесечие. Тялото започва да сигнализира, че раждането може да се случи през идните седмици.
– Бебетата ви ще продължат да растат така че да могат да увеличат шансовете си за оцеляване. Малките ви може да са в матката в такава позиция, че да поставят по-сериозен натиск в горната част на тялото ви. Това, съчетано с разширяването на матката, ще наруши работата на белите дробове и диафрагмата и всяко усилие ще ви оставя без дъх.

Какви са най-честите симптомите на бременност с близнаци през 31 гестационна седмица?
Технически никой от симптомите, които изпитвате през 31 седмица на бременността, не е по-различен от това, което сте изпитали през всички тези месеци. Просто може да са по-интензивни:
– Липсата на сън или безкрайните терзания и мисли в ума ви за предстоящото, може да ви направят крайно разсеяни. Ако изпитвате моменти, в които забравяте какво сте тръгнали да правите или сте излезли да пазарувате, а сте без портфейла си, или дори не знаете къде са ключовете за вкъщи, не бъдете сурови към себе си. След като родите бебетата си, ще се върнете към предишното си обичайно състояние.
– Болките, които организмът ви преживява, ще бъдат по-изявени през третото тримесечие. Бебетата ви порастват внезапно, карайки тялото ви да понася допълнителното тегло и да трябва да се адаптира прекалено бързо.
– Гърдите ви започват спонтанно да отделят секреция в по-значителни количества, подготвяйки се за периода на кърмене.
– Натискът върху пикочния мехур също ще се увеличи, карайки ви да уринирате често през тази седмица.

Какъв е коремът на бременна жена с близнаци в 31 гестационна седмица от бременността?
Коремът ви няма да се увеличи значително през тази седмица, това ще се случва плавно и неусетно. Ще продължите да изпитвате подготвителните контракции все по-често.

Ултразвук в 31 гестационна седмица с близнаци
Ултразвукът, направен през тази седмица, не само ще провери бебетата ви, но и ще проучи вашето състояние и как тялото ви се настройва за момента на раждането. Може да се извърши и триизмерно сканиране, което ще ви даде по-пълноценен поглед върху децата ви.

Какво да ядете в 31 гестационна седмица?
Богатата на витамини храна трябва да бъде вашият избор през тази седмица. Много протеини, мазнини, калций и многобройни елементи трябва да се приемат от майката, така че производството на мляко да може да получи необходимия му тласък и да съдържа всички необходими съставки, които ще направят бебетата по-здрави, след като се родят.

Съвети за грижа за бременността в 31 гестационна седмица с близнаци:
С наближаването на термина, се уверете се, че се придържате към няколко съвета, за да бъдете уверени и спокойни в този последен етап на вашата бременност с близнаци:
– Направете списък на нещата и дейностите, които ще трябва да бъдат завършени преди раждането.
– Направете план-Б в случай, че раждането започне не по прогноза.
– Не се въздържайте да молите приятелите и семейството си за каквато и да е подкрепа.
– Избягвайте да се излагате на някакви опасни ситуации през тази седмица.

Източник:
1. https://www.twinstuff.com/31-weeks-pregnant-with-twins/
2. https://parenting.firstcry.com/articles/31-weeks-pregnant-with-twins-or-multiples/
3. https://about-twins.com/uncategorized/31-weeks-pregnant-with-twins/

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

30 гестационна седмица от бременността с Близнаци

Previous article

32 гестационна седмица от бременността с Близнаци

Next article