Прегледана и обновена на 08-03-2019

Бременност с Близнаци :) !!! Bremennost.bg продължава с 31 гестационна седмица от бременността с близнаци, ако вие нямате многоплодна бременност се прехвърлете в друга наша публикация 31 гестационна седмица.

Ако първият триместър е смятан за решаваща част от бременността, този етап е не по-малко важен. С добрите хранителни навици, които спазвате – с честите прегледи, с които ще се осигури последователното проследяване на развитието на бебетата, както и с всички спохождащи ваши дейности, вие ще станете много бдителни за бременността си. Може да изглеждате прекалено взискателни и е важно да балансирате това като се стараете да бъдете спокойни и уверени.

31 гестационна седмица от бременността с близнаци

Какво е развитието и колко са големи бебетата в 31 гестационна седмица от бременността с близнаци?
Началото на 31 гестационна седмица от бременността може да събуди у повечето жени тревога по отношение на несигурността за края на процеса. Бебетата в матката ви ще са доста активни и осезаемо ще ви подсещат за себе си. Сетивните им възприятия са в своя пик. Почти всички сетива в телата им са започнали тяхното функциониране, давайки на децата си добро ниво на осведоменост. Докато прес предходните седмици те усещат наличието на светлина и се обръщат, за да им бъде тъмно, когато трябва да спят, сега вече това ще бъде съчетано с по-добро разбиране на гласа ви, което дори може да ги успокои. По същия начин, яденето на някои хранителни продукти може да ги раздразни и развълнува и те да изпитват някои емоции в резултат на това. Тези възприятия не са достатъчно ясни, за да образуват памет, но всички тези сигнали в крайна сметка стимулират мозъка и тестват неговото функциониране. Когато проследявате действията на малките си, вие ще можете да установите груб график, да получите по-добра представа за това кога бебетата ви предпочитат да спят и кога превръщат матката ви в детска площадка. Това е изключително важно и за лекарите, за да могат да създадат еталон за нормалност при децата. В активните си периоди бебетата експериментират и с крайниците си и практикуват бурни физически дейности. В случай на мъжки бебета, скроталната торбичка обикновено завършва развитието си около тази седмица и тестисите започват да се спускат бързо в нея. Докато се родят бебетата ви, тестисите трябва да бъдат напълно слезли в торбичката, което също ще бъде проверено от лекаря ви.

С добър слой от натрупани мазнини, кожата ще бъде доста по-гладка от преди, както и по-опъната. Тези мастни отлагания ще бъдат отговорни и за увеличаването на теглото на бебетата, поставяйки ги някъде в диапазона от 1.3 до 1.5 кг, с дължина от почти 38-40 сантиметра.

Какви са промените, к