Прегледана и обновена на 08-03-2019

Бременност с близнаци :) !!! Вашата бременност продължава с 34 гестационна седмица от бременността с близнаци, но ако вие имате едноплодна бременност то прочетете друга публикация от Bremennost.bg, а именно 34 гестационна седмица.

Вие сте в 34 гестационна седмица на бременността си с близнаци и сега дата на термина ви изглежда съвсем близо. Вашият лекар ще извършва прегледи редовно от тук до раждането, както и ще проведе множество изследвания, за да се гарантира, че тялото ви е добре. Тези тестове ще помогнат за откриване на инфекции, ако има такива на този етап, защото те трябва да бъдат потушени в зародиш, за да се запазят бебетата в пълна безопасност.

34 гестационна седмица от бременността с близнаци

Какво е развитието и колко са големи бебетата в 34 гестационнна седмица от бременността с близнаци?
Чрез провеждане на 4D ехограф вашият лекар ще провери растежа на близнаците. Той ще види дали развитието им е според приетите стереотипи. Шансовете за преждевременно раждане са доста високи в 34 седмица. Лекарите ще наблюдават позициите на бебетата. Доста често дори при правилна позиция днес – лекарите прибягват към секцио за израждането на близнаци.
Освен увеличението на теглото и растежа на бебетата, сетивата им също ще се подобряват значително. Способността им да чуват нещата ясно става все по-силно изразена. Например пеенето ще ги накара да ви отговорят. Това е добър знак за техния растеж, тъй като ви показва, че техните сетива функционират точно както се очаква от тях. Честото слушане на успокояващи песни и тананикането на едни и същи мелодии за ще доведе до това бебетата да помнят бледо това и да се успокояват, когато ги чуват след раждането.
Проследяването на ритниците на малките трябва да продължи и през тази седмица. Честотата на ударите може да започне да спада и интензивността им също да намалее. Това е естествена последица от нарастващ размер на телата им, съчетано със стесненото пространство в матката. Очаквайте ритниците да намалеят, но не и да спрат напълно. Можете да ги насърчите да се движат като внимателно разтривате корема си. Всяка липса на движение трябва да бъде докладвана на гинеколога ви.
През тази седмица бебетата ви продължават да трупат мазнини сума. Повечето мъници тежат близо 2 кг, което води до трудности при носенето им. Дължината им е приблизително 43-45 см, следователно те нямат много пространство в матката.

Какви са промените, които настъпват при майката в 34 гестационна седмица с близнаци?
Бременната жена с близнаци в този период продължава да надава с подобни на предишните темпове, а те са около 0,6кг., като общото наддаване до 34 гестационна седмица от бременността с близнаци е средно между 16,3 – 23,6 кг.

В резултат на целия растеж през 34 седмица на бременността, промените в тялото на майката ще започнат да се проявяват по различни начини, което ще бъде доста объркващо, както и дразнещо за повечето жени:
– През тази седмица може да проявите един симптом, който може да ви остави неподготвени. Зрението ви може да започне да се влошава и нещата около вас да ви изглеждат замъглени. Откровено казано – няма убедителни факти защо се появява този симптом, но много жени са споменали, че този признак се наблюдава при тях.
– Краката ви трябва да носят цялото увеличаване на вашето тегло и това на вашите близнаци. Натискът и промяната на баланса на тялото ви ще усложни подуването им, което може да доведе и до поява на силни болки. Лягайте с повдигнати на високо крака, за да им дадете възможност за почивка.
– Чувството, че сте изморени и изтощени вече няма да е новост. Колкото повече бременността ви прогресира в този последен етап, толкова повече ще се чувствате уморени и изтормозени. Този път изтощението ви не се дължи само на хормоните, но и поради огромните промени, към които тялото ви е принудено да се адаптира. Може дори да се почувствате изтощени само от мисълта да се грижите за бебетата си. Въпреки това, вашата енергия ще се върне, след като родите децата си.

Какви са най-честите симптомите на бременност през 34 гестационна седмица с близнаци?
Повечето от симптомите през тази гестационна седмица няма да са нови и изненадващи за майката:
– Теглото на бебетата ви ще бъде твърде много и ще почувствате натиска върху червата си. Следователно един от най-честите симптоми на бременността с близнаци през тази седмица е запекът и повторната поява на хемороиди. Тъй като запекът ви кара да прилагате натиск върху червата си, за да можете да се изходите – кръвоносните съдове около ануса се разширяват и образуват хемороиди. За борба с тези симптоми – увеличете приема на течности и на фибри.
– През 34 седмица от бременността си може да започнете да дишате почти нормално. Промяната на позицията на бебетата в посока към родилния канал – белите дробове и диафрагмата започват да се връщат по-близо до нормалното си състояние.
– Брактън-Хикс контракциите са често срещан симптом на бременността в тази седмица. Те могат да възникнат от нищото и да ви накарат да се паникьосате, но ги приемете като нещо полезно и естествено.

Какъв е коремът на бременна жена в 34 гестационна седмица от бременността с близнаци?
Теглото на близнаците в 34 седмици и ще бъде изключително очевидно, като се има предвид факта, че коремът ви ще има силно закръглена и разширена форма в района под пъпа.

Ултразвук в 34 гестационна седмица с близнаци
Ултразвукът, проведен през тази седмица, е важен, защото лекарят ви ще провери почти всички фактори, които са необходими, за да се гарантира безопасно раждане. Много решения относно вашия процес на раждане, право на избор на упойка и т.н. ще бъдат финализирани на този етап.

Какво да ядете в 34 гестационна седмица?
Вашият план за хранене трябва да продължи линията от предходната седмица, отново ви напомняме да не пропускате храните с фибри. В случай, че вашето наддаване на тегло е отвъд здравословните рамки, наблюдаващият ви лекар може да направи специфични промени в диетата ви, за да ви помогне да контролиране на бързото покачване на тегло.

Съвети за грижа за бременността в 34 гестационна седмица с близнаци:
С раждането, което наближава, няколко бързи съвети при бременност с близнаци могат да направят целия период по-лесен за вас:
– Проучете възможностите за съхраняване кръв от пъпната връв за бъдещи евентуални нужди от стволови клетки на бебетата.
– Направете план за действие в извънредни ситуации, за да се справите при раждането, дори ако възникнат някакви непредвидени последствия.
– Избягвайте да пиете кафе или чай заедно с храната, тъй като те пречат на абсорбцията на желязото.
– Не носете стегнати дрехи, което може да затрудни движенията ви.

Източник:
1. https://dadsguidetotwins.com/34-weeks-pregnant-with-twins/
2. https://parenting.firstcry.com/articles/34-weeks-pregnant-with-twins-or-multiples/
3. https://www.twinstuff.com/34-weeks-pregnant-with-twins/

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

33 гестационна седмица от бременността с Близнаци

Previous article

35 гестационна седмица от бременността с Близнаци

Next article