Прегледана и обновена на 08-03-2019

Бременност с близнаци :) !!! Вашата бременност продължава с 34 гестационна седмица от бременността с близнаци, но ако вие имате едноплодна бременност то прочетете друга публикация от Bremennost.bg, а именно 34 гестационна седмица.

Вие сте в 34 гестационна седмица на бременността си с близнаци и сега дата на термина ви изглежда съвсем близо. Вашият лекар ще извършва прегледи редовно от тук до раждането, както и ще проведе множество изследвания, за да се гарантира, че тялото ви е добре. Тези тестове ще помогнат за откриване на инфекции, ако има такива на този етап, защото те трябва да бъдат потушени в зародиш, за да се запазят бебетата в пълна безопасност.

34 гестационна седмица от бременността с близнаци

Какво е развитието и колко са големи бебетата в 34 гестационнна седмица от бременността с близнаци?
Чрез провеждане на 4D ехограф вашият лекар ще провери растежа на близнаците. Той ще види дали развитието им е според приетите стереотипи. Шансовете за преждевременно раждане са доста високи в 34 седмица. Лекарите ще наблюдават позициите на бебетата. Доста често дори при правилна позиция днес – лекарите прибягват към секцио за израждането на близнаци.
Освен увеличението на теглото и растежа на бебетата, сетивата им също ще се подобряват значително. Способността им да чуват нещата ясно става все по-силно изразена. Например пеенето ще ги накара да ви отговорят. Това е добър знак за техния растеж, тъй като ви показва, че техните сетива функционират точно както се очаква от тях. Честото слушане на успокояващи песни и тананикането на едни и същи мелодии за ще доведе до това бебетата да помнят бледо това и да се успокояват, когато ги чуват след раждането.
Проследяването на ритниците на малките трябва да продължи и през тази седмица. Честотата на ударите може да започне да спада и интензивността им също да намалее. Това е естествена последица от нарастващ размер на телата им, съчетано със стесненото пространство в матката. Очаквайте ритниците да намалеят, но не и да спрат напълно. Можете да ги насърчите да се движат като внимателно разтривате корема си. Всяка липса на движение трябва да бъде докладвана на гинеколога ви.
През тази седмица бебетата ви продължават да трупат мазнини сума. Повечето мъници тежат близо 2 кг, което води до трудности при носенето им. Дължината им е приблизително 43-45 см, следователно те нямат много пространство в матката.

Какви са промените, които настъпват при майката в 34 гестационна седмица с близнаци?
Бременната жена с близнаци в този период продължава да надава с подобни на предишните темпове, а те са около 0,6кг., като общото