Прегледана и обновена на 24-10-2020

Бременност с Близнаци :) !!! 25 гестационна седмица от бременността с близнаци

От 25 до 28 гестационна седмица вие се намирате в седмия месец на бременността. Тъй като бебетата са в края на цикъла им на развитие – майката започва да мисли за това кога ще започне да има контракции и какви ще са ранните признаци на раждането. От 25 седмица нататък жената започва да има по няколко контракции дневно, които не трябва ви тревожат, но следва да се проследяват от лекаря ви, ако ви насаждат дискомфорт, за да се гарантира липсата на някакви проблеми с бременността. До 25 седмица телата на бебетата ви са претърпели многобройни промени, всички от които биха довели не само до увеличаване на теглото и корема ви, но и ще причиняват чувство на умора. Може да ви е трудно да поддържате нива на енергия по начина, по който сте свикнали. Въпреки това воденето на активен начин на живот е необходимо дори на този етап, тъй като помага на тялото да поддържа тонуса си, което е полезно по време на раждането.

25 гестационна седмица с близнаци

Какво е развитието и колко са големи бебетата в 25 гестационна седмица от бременността с близнаци?
Интензитетът, с който бебетата ви растат през предходните седмици, ще продължи да бъде на същото ниво, ако не и на по-високо. Очакват се много повече промени през следващите седмици, които ще гарантират, че вашите близнаци ще могат да оцелеят извън утробата и растежът е фокусиран изцяло върху тази цел.
Белите дробове на бебетата ще се развият около това време. Досега те са се увеличавали по размер, така че след раждането да могат да поемат въздух. През тази седмица, тъй като размерът на белите дробове се увеличава, в тях се развиват много кръвоносни съдове. Те се окажат в основата на живота на бебетата, позволявайки на белите им дробове да абсорбират кислорода от вдишания въздух в кръвта, което след той ще може да бъде транспортиран до различните органи в тялото.
Ако някога сте виждали голяма ряпа – то ще придобиете представа за размера на бебетата ви през тази седмица. Дължината им е около 35 см, а теглото им е 650-700 грама. При множествената бременност – има тенденция размерите да са малко по-малки.

Какви са промените, които настъпват при майката в 25 гестационна седмица с близнаци?
Промените, които бременните жени с близнаци преживяват през 25 седмица не са нови, а обикновено са променени по интензитет от предишните седмици.
– Либидото ви през тази седмица може да достигне максимален връх. Това е резултат от хормоналните промени и е добре да се насладите на усещанията си и да се отдадете на време с партньора ви. Естествено – обсъдете това с вашия гинеколог, за да сте спокойни, че няма опасност за вас и бебетата.
– Започвате да усещате присъствието на бебет