Прегледана и обновена на 08-03-2019

Бременност с Близнаци :) !!! Развитие през 27 гестационна седмица от бременността с близнаци, ако не носите близнаци то може би по-полезно ще ви е да прочетете 27 гестационна седмица.

Да сте бременна в 27 гестационна седмица с близнаци не е никак лесно и вие заслужавате аплодисменти. Развитието на фетуса трябва да се осъществи правилно и тъй като сте достигнали тази седмица от бременността – това е чудесен знак, че сте се погрижили за малките си хора по най-правилния начин. Това е фазата, в която трябва да бъдете по-бдителни, тъй като навлизате в последния етап от бременността ви. Изборът ви на начин на живот ще има още по-голямо значение от преди и ще засегне директно бебетата ви. На бременността с близнаци трябва да се отдаде малко повече внимание от обичайното, за да се гарантира щастливия завършек.

27 гестационна седмица от бременността с близнаци

Какво е развитието и колко са големи бебетата в 27 гестационна седмица от бременността с близнаци?
Помните ли фазата, когато бебетата ви си почиваха тихо в матката и имаха само случайни движения? Е, това вече изглежда като нещо от далечното минало! Зрението им ще се подобри и чувствителността им към светлината, както и към звуците в тялото на майката и извън него – ще се увеличат значително. Това започва да се проявява по толкова съществени начини, че например ако бебетата искат да спят и сте навън на дневна светлина, те ще изберат да се обърнат в матката в другата посока, за да спят спокойно.
При много бебета ще се развият гениталиите в тази седмица. Тестисите при мъжките бебета започват да се спускат постепенно, тъй като растежът на скроталната торбичка започва да достига размер, който да може да държи тестисите заедно. По същия начин, клитора на женските бебета инициира растежа си около това време.
За майките, които са бременни с близнаци, размерът на бебетата винаги ще бъде причина за безпокойство. Теглото и височината на близнаците обикновено са по-малки от това на едно дете и това е приет медицински факт. Близнаците ще наваксат много скоро, след като са вече навън в реалния свят.
До 27 седмица от бременността малките ви ще бъдат големи колкото карфиол. Бебета, които са самостоятелни в матката обикновено са с тегло около 900 – 1000 грама и височината около 37 – 38 сантиметра. Тризнаците могат да тежат малко по-малко.

Какви са промените, които настъпват при майката в 27 гестационна седмица с близнаци?
Тъй като 27 седмица ознаменува края на най-прекрасната и лека фаза на бременността, тялото ви започва да показва множество нови признаци, които ще ви сигнализират за началото на третия триместър:
– Болката, която мъчи тялото ви, ще започне да се разпространява в много области, поради нарастващия размер на матката и увеличаващото се телесно тегло. Ставите на краката ви ще понесат максимум натоварване, тъй като цялото тегло на бебетата ще трябва да се носи от тях. Съчетано с избутването на вътрешните органи и изместване на центъра на гравитацията, болките в гърба и долната част на бедрата ще приемат напълно нова форма.
– Стомахът и червата ще имат силно намалено пространство. Може да се подготвите за повишени пристъпи на нарушено храносмилане и усещания за подуване, тъй като може дори да има случаи, при които киселинния рефлукс се издига до гърлото ви. Може да се наложи да регулирате хранителния си прием, за да коригирате проблемите.
– Сърцето ви ще изпомпва огромни количества кръв към матката, както и в други части на тялото. Лицето ви страда от страничните ефекти от това повишено кръвообращение, което води до чувствителни венци, ноздри и гърло. Може да имате кървене от венците, когато миете зъбите си, случайно кървене от носа или постоянно усещане за запушен нос, съчетано със силно възпалено гърло.
– Хормоналните колебания достигат своя връх през тази седмица и може да имате проблем със съня. Някои жени също може да изпитат горещи вълни или внезапни студени тръпки през деня.

Какви са най-честите симптомите на бременност през 27 гестационна седмица с близнаци?
Когато минавате през 27 седмица от бременността си, честно казано не се нуждаете от допълнителни признаци, за да разберете, че сте бременна. И все пак, тялото ви ще напомня за състоянието ви чрез следните симптоми, с които трябва да свикнете:
– Все по-често ще получавате фалшиви контракции. Тези малки подготвителни спазми, известни като Бракстън-Хикс, ще се появят случайно и ще изчезват след няколко минути. Всяка промяна в честота или увеличаване на болката трябва да бъде сведена до вашия лекар незабавно.
– Постоянното преминаване на газове и киселини при бременност също ще бъде често поради вътрешното налягане на матката. Бебетата вътре могат да оказват голяма тежест върху червата, което води до повишени пристъпи на запек през тази седмица. Хемороидите също не са за подценяване.
– Тялото ви позволява толкова много място за бебетата в матката ви, но реално така то компрометира себе си. В резултат на това диафрагмата и дробовете ви ще се борят с необичайно малко пространство. Следствие от това е неуспехът на тези органи да се разширяват толкова, колкото са свикнали, което води до по-малък прием на въздух.
– От всички органи, пикочният ви мехур е под най-голяма компресия. Контролът на пикочния мехур ще бъде много затруднен, възможно е спонтанно изхвърляне на урина, когато кихате, смеете се или оказвате някакъв натиск на корема. Честото посещение на тоалетната е единственият добър изход. Вижте Често уриниране при бременност.

Какъв е коремът на бременна жена с близнаци в 27 гестационна седмица?
Ако сте една от онези жени, които са късметлии да не изпитат множеството дразнещи симптоми на бременността, бъдете сигурна, че коремът ви ще си свърши работата по отношение на това да ви накара да осъзнаете колко сте напреднали в действителност. Растежът на бебетата ви продължава стремително. Теглото ви ще се увеличи, което ще се отрази на размера на корема.

Ултразвук в 27 гестационна седмица с близнаци
Честите ултразвукови изследвания обикновено започват от следващата седмица и вашият лекар вероятно няма да ви направи такова сканиране в 27 гестационна седмица, освен ако не е необходимо да изследвате определено заболяване. Няма нищо, което ултразвукът сега ще разкрие, с изключение на бебетата, които спят дълбоко, докато смучат палците си.

Какво да ядете в 27 гестационна седмица?
Препоръчително е да се придържате към диетата си от предишната седмица и през тази. Просто не забравяйте, че ключът към добре протичащата бременност са здравословните хранителни навици. Започнете деня си с богата на въглехидрати закуска, а през останалата част от храненията трябва да поемате оптимално количество калций и желязо. Редовно консумирайте кисело мляко. вода или домашните плодови сокове без добавена захар и консерванти.

Съвети за грижа за бременността в 27 гестационна седмица с близнаци:
При бременност с близнаци трябва да се грижите добре за тялото си и може би вече е време да се подготвите за третото тримесечие с няколко съвета, споменати по-долу:
– Обсъдете с вашия лекар прегледите, които ще се провеждат с ултразвук.
– Пригответе се за възможността за преждевременно раждане.
– Не пренебрегвайте зъбната си хигиена, дори ако имате кървене на венците.
– Въздържайте се от прекомерно докосване на корема ви, доколкото е възможно, за да не се предизвикват спонтанни контракции.

Източник:
1. https://parenting.firstcry.com/articles/27-weeks-pregnant-with-twins-or-multiples/
2. https://www.babycentre.co.uk/28-weeks-pregnant-twins

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

26 гестационна седмица от бременността с Близнаци

Previous article

28 гестационна седмица от бременността с Близнаци

Next article