Прегледана и обновена на 08-03-2019

Бременност с Близнаци :) !!! Развитие през 27 гестационна седмица от бременността с близнаци, ако не носите близнаци то може би по-полезно ще ви е да прочетете 27 гестационна седмица.

Да сте бременна в 27 гестационна седмица с близнаци не е никак лесно и вие заслужавате аплодисменти. Развитието на фетуса трябва да се осъществи правилно и тъй като сте достигнали тази седмица от бременността – това е чудесен знак, че сте се погрижили за малките си хора по най-правилния начин. Това е фазата, в която трябва да бъдете по-бдителни, тъй като навлизате в последния етап от бременността ви. Изборът ви на начин на живот ще има още по-голямо значение от преди и ще засегне директно бебетата ви. На бременността с близнаци трябва да се отдаде малко повече внимание от обичайното, за да се гарантира щастливия завършек.

27 гестационна седмица от бременността с близнаци

Какво е развитието и колко са големи бебетата в 27 гестационна седмица от бременността с близнаци?
Помните ли фазата, когато бебетата ви си почиваха тихо в матката и имаха само случайни движения? Е, това вече изглежда като нещо от далечното минало! Зрението им ще се подобри и чувствителността им към светлината, както и към звуците в тялото на майката и извън него – ще се увеличат значително. Това започва да се проявява по толкова съществени начини, че например ако бебетата искат да спят и сте навън на дневна светлина, те ще изберат да се обърнат в матката в другата посока, за да спят спокойно.
При много бебета ще се развият гениталиите в тази седмица. Тестисите при мъжките бебета започват да се спускат постепенно, тъй като растежът на скроталната торбичка започва да достига размер, който да може да държи тестисите заедно. По същия начин, клитора на женските бебета инициира растежа си около това време.
За майките, които са бременни с близнаци, размерът на бебетата винаги ще бъде причина за безпокойство. Теглото и височината на близнаците обикновено са по-малки от това на едно дете и това е приет медицински факт. Близнаците ще наваксат много скоро, след като са вече навън в реалния свят.
До 27 седмица от бременността малките ви ще бъдат големи колкото карфиол. Бебета, които са самостоятелни в матката обикновено са с тегло около 900 – 1000 грама и височината около 37 – 38 сантиметра. Тризнаците могат да тежат малко по-малко.

Какви са промените, които настъпват при майката в 27 гестационна седмица с близнаци?
Тъй като 27 седмица ознаменува края на най-прекрасната и лека фаза на бременността, тялото ви започва да показва множество нови признаци, които ще ви сигнализират за началото на третия триместър:
– Болката, която мъчи тялото ви, ще започне да се разпространява в мн