Прегледана и обновена на 01-03-2019

Бременност с Близнаци :) !!! Статията 5 гестационна седмица от бременността с Близнаци е насочена за жени с многоплодна бременност, ако не сте бременна с близнаци, то може би желаете да научите за едноплодна бременност, затова прочетете публикацията 5 гестационна седмица.

Знаейки, че бременността ви е потвърдена със сигурност, 5-та гестационна седмица ще бъде момент на много промени в тялото, особено ако сте бременна с две бебета. Този етап може да е малко разочароващ и да бъде придружен с нервност и тревожност от предстоящото. Знаейки как бебетата растат във вас – ще бъдете подготвени за това, което ви очаква и така ще можете да бъдете по- спокойни и уверени.

5 гестационна седмица от бременността с близнаци

Как да разбера дали нося Близнаци?
Може би сте от тези родители, които са крайно нетърпеливи да разберат ранните признаци на бременността с близнаци. Това може да бъде възможно само ако близнаците се развиват в свои собствени отделни амниотични торбички. Откриването на сърдечния ритъм на този етап и отделеността им в матката може да бъдат трудни за потвърждаване на този етап, тъй като пулсовете на бебетата се обединяват помежду си.

Колко са големи бебетата в 5 гестационна седмица?
През 5 гестационна седмица от бременността с близнаци бебетата са с размер на малко по-голямо семе, но са с по-интензивно развитие в сравнение с предишната седмица. Ултразвукът може да разкрие форма на плода, подобна на попова лъжичка, която бавно ще вземе човешка форма през идните седмици. Покрити със слоеве от ендодерма, мезодерма и ектодерма, ембрионите започват да развиват различни части на тялото. Зъбите, космите, гениталните органи, ноктите, нервната система, кръвта, червата и много други части започват да се образуват постепенно.

Какви са промените на тялото на бременната на този етап?
За повечето жени това е етапът, когато ефектите от бременността започват да бъдат по-очевидни. Наличието на близнаци правят признаците на бременността значително по-осезаеми. Гаденето и позивите за ходене до тоалетната доста често започват да стават все по-силни. Гърдите започват да стават още по-чувствителни, защото хормоналните нива правят голям скок. Естрогенът и прогестерон започват бързо да се покачват в тялото, туй като реагират присъствието на бебетата във вас. Това също води до натрупване на мастните слоеве, както и тласък в кръвообращението към гърдите, което причинява нарастване на техния размер.

Какви са най-честите симптомите на бременност с близнаци през 5 гестационна седмица?
Признаците на бременността за жените, носещи близнаци на 5 седмици са д