27 Гестационна Седмица от Бременността

За да изчислите и следите вашата бременност по дни използвайте нашия Калкулатор Бременност по Дни

Ако имате многоплодна бременност ще ви е по-полезно да прочетете специализираната статия 27 гестационна седмица от бременността с Близнаци.

Вие сте в 27 гестационна седмица от вашата бременност или това е началото на 7 месец.

Ембрион

През 27 гестационна седмица теглото на бебето върви нагоре с шеметна бързина. Голямата новина е, че Вашето бебе вече може да разпознава вашия глас, както и този на баща му. Така, че не се колебайте може още от сега да започнете да му пеете  приспивни песни!

27 гестационна седмица

Повечето от бебетата през 27 гестационна седмица все още са заели т.нар. ембрионална поза – позиция с леко приведена към тялото глава и прибрани ръце и крака.

В последните 4 седмици, бебето ви е удвоило двойно теглото си. Също така вече напълно са развити нервите, които формират слуха. Това е добър повод за започнете да му разказвате приказки, да му пеете, да му рецитирате стихотворения. Така бебето ще се научи да разпознава гласа ви още в утробата ви. Тази връзка между вас и него остава завинаги. Някои я наричат Майчина хипноза.

Но не бъдете егоист. Дайте възможност и на Вашият партньор да се порадва на растящото с часове бебе. В 27 гестационна седмица от бременността,  може да дадете на съпруга си да сложи ухо на корема ви. За негова радост ще чуе сърдечните тонове на бебето. Ако мъжът ви потупа леко корема ви, ще получи в замяна обратно потропване от наследника, точно на същото място.

През 27 гестационна седмица бебето вече има усещане и за вкус. Така, че ако вие обичате лютичко, то и бебето може да придобие желание за люти храни като порасне. Защото всичко, което поемете се приема като вкус от бебето през амниотичната течност. Но имайте в предвид, че вие и бебето не се храните по едно и също време, а с около два часа разлика. Понякога може да усетите нещо като спазъм. Не се притеснявайте. Бебето хълца. Питате се защо. Защото преди известно време може би сте хапнала пикантни крилца и това вкусово усещане вече е стигнало до бебето.

Дължина и Тегло на Бебето

Дължина на плода – около 38 см
Тегло на плода – около 800 – 1000 грама

Бъдеща майка през 27 гестационна седмица от бременността

Възможно е през този период да имате леко подуване на ръцете, краката и глезените. Това е така, защото течностите се натрупват в тъканите на тялото, благодарение на увеличения приток на кръв. Матката оказва натиск върху вените, което рефлектира на цикъла на кръвообръщение в долните и горните крайници.

През двадесет и седма гестационна седмица, вашият пъп изпъква все повече. Както писахме в предишните статии, това се дължи на уголемяването на матката и изместването на органите в корема.

Не сте свикнала, но изпъкналия пъп през 27 гестационна седмица може да се окаже полезен. Например най–после ще може да почистите качествено досадните мъхчета, които се пъхат там. Но след като родите, пъпа ще се върне в обичайното си състояние.

Съвети към бременните през 27 гестационна седмица

През този период, както и до края на бременността, трябва да помислите за име на бебето. В Интернет може да намерите много интересни имена, освен ако вече не сте решили как да се казва наследникът ви.

Също така може да помислите за избор на клиника, в която да родите, като и да изберете подходящ екип. Не е зле да проучите акушеро–гинекологичните клиники. Какъв е персоналът, какво е оборудването, какви са цените за избор на екип при раждането и т.н. Най–добрия начин за подобно проучване е да влезете във специализираните форуми за бременност и раждане.

Друго, което може да направите е да си ваксинирате антисерум за резус. Това се прави, когато вашата кръвна група е отрицателна, а партньорът ви е  с положителен резус. Ако при раждането се окаже, че независимо от сложената инжекция, бебето е с положителен резус фактор, то се поставя още една доза от антисерума. По този начин се неутрализират лошите клетки, предадени от майката.

През 27 гестационна седмица от вашата бременност или по–късно може да се погрижите за ремонта на детската стая. Боядисайте я в неутрален цвят, за да не се окаже, че момчето, което лекарят е видял при прегледите с ултразвук, при раждането се окаже момиче. На същия принцип, ако започнете да купувате дрешки от сега, нека те са в неутрални цветове. Най–добрия вариант е вашите близки да ги осигурят докато сте в болницата след раждането.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 4.8 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg

Bremennost bg

Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Следваща публикация

Знаете ли, че...

Изследвания показват, че около 75% от майките кърмят своето бебе. Около 2% от тези 3/4 майки съобщават в преучвания, че кърмят до 24-месечна възраст.

— Bremennost.bg, https://bremennost.b