Бременност

32 Гестационна Седмица от Бременността

Обновена: 07-03-2017

32 гестационна седмица Вие сте бременна в 32 седмица от вашата бременност или вие сте в последното трето тримесечие на бременността.

Ембрион
Какво става с вашето бебе? То започва да се приготвя за големия си дебют. Придобива  умения, които ще му помогнат да се приспособи да вирее извън матката. От гълтането и дишането, до ритането и сученето. И говорейки за сучене,  вашето бебе през цялата бременност си смуче палеца си, което фактически е подготовка за сученето от гърдата. През  32 гестационна седмица и нещо друго трябва да се отбележи. Бебето вече е натрупало подкожни мазнини и кожата му вече не е толкова прозрачна.

Вашето бебе вероятно вече се е настанило с главата надолу, за да се приготви за раждане. Главата му се вписва добре в дъното на матката, която е с  крушовидна форма. матката. Но в последния момент бебето може да заеме правилна позиция.

Дължина на плода – около  40 см
Тегло на плода – около  2000 грама

Бъдеща майка през 32 гестационна седмица
Метеоризъм: За да се сведе до минимум това неприятно състояние през 32 гестационна седмица от бременността, яжте по няколко пъти на ден, но по–малки количества. Този вариант е по–добър за храносмилателната система.

Подуване: Този симптом се дължи на  бавен метаболизъм.  Придържайте се към вашата  диета и пийте много вода, за да се избегне запека. Вижте какво причинява подуването при вас, за да го изключите от хранителния си режим.

Спазми на краката: Точно както сте готови да се унесете в чудната страна на сънищата, може да се почувствате болезнени спазми в прасците. Специалистите не са сигурни какво причинява болката или защо положението е по–лошо през нощта. Една от теориите  е липса на калций и магнезий във диетата. Посъветвайте се с Вашия лекар, може би трябва да приемате допълнително калций, както и да ядете повече сирене и кисело мляко!

Уголемяване на гърдите и коластра: През 32 гестационна седмица от бременността, гърдите ви стават по–големи, от тях може  да изтича жълтеникава течност, наречена коластра, която е предшественик на кърмата. Тази течност е пълна с протеини и антитела и  е първото мляко, бебето ви ще получи. Ако изтичането на коластра ви е неприятно, опитайте да носите подложки за кърмене или сутиен с двойно дъно.

Съвети към бременните през 32 гестационна седмица
През 32 гестационна седмица от вашата бременност се прави последния ултразвук. Гинекологът ще прецени дали ултразвукът ще е външен или вътрешен. Втория преглед се налага, ако за бебето има някаква опасност или просто вашия акушер–гинеколог е по–стриктен. Това изследване дава възможност да се види триизмерен образ на бебето, всички органи и системи. Така, че ако ви предложат подобно изследване, не го отказвайте. Не е казано, че на бебето му има нещо, но вие ще останете очарована от гледката. Ще имате възможност да видите вашият немирник отблизо и да се запознаете с него.

31 Гестационна Седмица от Бременността

Предишна публикация

33 Гестационна Седмица от Бременността

Следваща публикация

Comments

Comments are closed.