Прегледана и обновена на 07-04-2021

Вие сте бременна в 32 седмица от вашата бременност или вие сте в последното трето тримесечие на бременността. От тук напред започва един видим процес с Вашите гърди, познат като Подготовка на гърдите за кърмене.

Ембрион
Какво става с вашето бебе? То започва да се приготвя за големия си дебют. Придобива  умения, които ще му помогнат да се приспособи да вирее извън матката. От гълтането и дишането, до ритането и сученето. И говорейки за сучене,  вашето бебе през цялата бременност си смуче палеца си, което фактически е подготовка за сученето от гърдата. През 32 гестационна седмица и нещо друго трябва да се отбележи. Бебето вече е натрупало подкожни мазнини и кожата му вече не е толкова прозрачна.

32 гестационна седмица

Вашето бебе вероятно вече се е настанило с главата надолу, за да се приготви за раждане. Главата му се вписва добре в дъното на матката, която е с крушовидна форма. Но в последния момент бебето може да не заеме правилна позиция.

Дължина на плода – около  40 см
Тегло на плода – около  2000 грама

Бъдеща майка през 32 гестационна седмица
Метеоризъм: За да се сведе до минимум това неприятно състояние през 32 гестационна седмица от бременността, яжте по няколко пъти на ден, но по–малки количества. Този вариант е по–добър за храносмилателната система.

Подуване на корема: Този симптом се дължи на бавен метаболизъм. Придържайте се към вашата диета и пийте много вода, за да се избегне появата на запек при бременност. Вижте какво причинява подуването при вас, за да го изключите от хранителния си режим.

Спазми на краката: Точно както сте готови да се унесете в чудната страна на сънищата, може да се почувствате болезнени спазми в прасците. Специалистите не са сигурни какво причинява болката или защо положението е по–лошо през нощта. Една от теориите  е липса на калций и магнезий във диетата. Посъветвайте се с Вашия лекар, може би трябва да приемате допълнително калций, както и да ядете повече сирене и кисело мляко!

Уголемяване на гърдите и коластра: През 32 гестационна седмица от бременността, гърдите ви стават по–големи, от тях може да изтича жълтеникава течност, наречена коластра, която е предшественик на кърмата. Тази течност е пълна с протеини и антитела и е първото мляко, което бебето Ви ще получи. Ако изтичането на коластра ви е неприятно, опитайте да носите подложки за кърмене или сутиен с двойно дъно.

Съвети към бременните през 32 гестационна седмица
През 32 гестационна седмица от вашата бременност се прави последния ултразвук. Гинекологът ще прецени дали ултразвукът ще е външен или вътрешен. Втория преглед се налага, ако за бебето има някаква опасност или просто вашия акушер–гинеколог е по–стриктен. Това изследване дава възможност да се види триизмерен образ на бебето, всички органи и системи. Така, че ако ви предложат подобно изследване, не го отказвайте. Не е казано, че на бебето му има нещо, но вие ще останете очарована от гледката. Ще имате възможност да видите вашият немирник отблизо и да се запознаете с него.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 4.8 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

31 Гестационна Седмица от Бременността

Previous article

33 Гестационна Седмица от Бременността

Next article