Бременност

36 Гестационна Седмица от Бременността

Обновена: 10-05-2016

36 гестационна седмица Вие сте бременна в 36 седмица от началото на вашата бременност или вие сте в трети триместър и последен 9 месец от бременността.

Ембрион
През 36 гестационна седмица от бременността е желателно да забравите всички проблеми, свързани с бременността и да се съсредоточите върху бебето си, което вече е готово за старт в живота. Костите и хрущялите все още са меки, което предполага по–лесно минаване през родовия канал.

През 36 седмица от бременността растежа леко намалява темпото си, за да може бебето да се побере в тесния коридор на родовия канал. А също така и да събере достатъчно енергия, която да се ползва след раждането.

Храносмилателната и костната система все още са  в процес на развитие, който ще завърши до първата година на бебето.

Дължина на плода – около  45 см
Тегло на плода – около 2800  грама

Бъдеща майка през 36 гестационна седмица
През 36 гестационна седмица влизате в последния месец на бременността. Вашето бебе вече е доносено и спокойно може да се насочи за старт. Все пак, независимо, че края наближава, не се пренатоварвайте с работа и спазвайте всички съвети за справяне със симптомите на бременността. През 36 гестационна седмица от вашата бременност, бебето вече се е придвижило в тазовата кухина и диафрагмата ви вече е свободна, което означава, че вече дишате по–добре.

Вашето бебе упорито ви натиска пикочния мехур с глава и може да се изпускате по малка нужда при всяко кихане и кашляне. От този натиск може да получавате контракции, които се усещат като затягане на корема и лека скоро преходна болка. Имайте още малко търпение, съвсем скоро ще се освободите от досадните проблеми, свързани с дългата бременност.

Съвети към бременните през 36 гестационна седмица
Промени в дейността на  плода: Бебето е пораснало, което означава, че мястото  му става все по тясно и то не може да си мърда спокойно. Движенията може да намалеят и да станат по–слаби.

По–често уриниране: Вашето бебе може  се е доближило до таза, което предизвиква изтласкване на пикочния мехур. Така, че ходенето до тоалетна може да е много често, както при първите седмици от бременността. Но колкото и често да уринирате, не се лишавайте от течност. Това състояние ще отмине след кратно време.

Умора или допълнителна енергия: Нормално е да сте уморена през 36 гестационна седмица от вашата бременност. Но също така може да се получи и взрив на допълнителна енергия. Ако се чувствате така все едно сте се включила в електрическата мрежа, разхождайте се. Ако няма къде, просто обиколете няколко пъти блока.

35 Гестационна Седмица от Бременността

Предишна публикация

37 Гестационна Седмица от Бременността

Следваща публикация

Comments

Comments are closed.