Бременност

36 Гестационна Седмица от Бременността

Обновена: 10-05-2016

36 гестационна седмица Вие сте бременна в 36 седмица от началото на вашата бременност или вие сте в трети триместър и последен 9 месец от бременността.

Ембрион
През 36 гестационна седмица от бременността е желателно да забравите всички проблеми, свързани с бременността и да се съсредоточите върху бебето си, което вече е готово за старт в живота. Костите и хрущялите все още са меки, което предполага по–лесно минаване през родовия канал.

През 36 седмица от бременността растежа леко намалява темпото си, за да може бебето да се побере в тесния коридор на родовия канал. А също така и да събере достатъчно енергия, която да се ползва след раждането.

Храносмилателната и костната система все още са  в процес на развитие, който ще завърши до първата година на бебето.

Дължина на плода – около  45 см
Тегло на плода – около 2800  грама

Бъдеща майка през 36 гестационна седмица
През 36 гестационна седмица влизате в последния месец на бременността. Вашето бебе вече е доносено и спокойно може да се насочи за старт. Все пак, независимо, че края наближава, не се пренатоварвайте с работа и спазвайте всички съвети за справяне със симптомите на бременността. През 36 гестационна седмица от вашата бременност, бебето вече се е придвижило в тазовата кухина и диафрагмата ви вече е свободна, което означава, че вече дишате по–добре.

Вашето бебе упорито ви натиска пикочния мехур с глава и може да се изпускате по малка нужда при всяко кихане и кашляне. От този натиск може да получавате контракции, които се усещат като затягане на корема и лека скоро преходна болка. Имайте още малко търпение, съвсем скоро ще се освободите от досадните проблеми, свързани с дългата бременност.

Съвети към бременните през 36 гестационна седмица
Промени в дейността на  плода: Бебето е пораснало, което означава, че мястото  му става все по тясно и то не може да си мърда спокойно. Движенията може да намалеят и да станат по–слаби.

По–често уриниране: Вашето бебе може  се е доближило до таза, което предизвиква изтласкване на пикочния мехур. Така, че ходенето до тоалетна може да е много често, както при първите седмици от бременността. Но колкото и често да уринирате, не се лишавайте от течност. Това състояние ще отмине след кратно време.

Умора или допълнителна енергия: Нормално е да сте уморена през 36 гестационна седмица от вашата бременност. Но също така може да се получи и взрив на допълнителна енергия. Ако се чувствате така все едно сте се включила в електрическата мрежа, разхождайте се. Ако няма къде, просто обиколете няколко пъти блока.

35 Гестационна Седмица от Бременността

Предишна публикация

37 Гестационна Седмица от Бременността

Следваща публикация

Comments

Comments are closed.

бременност и селен

Селен и бременност

Липсата на селен увеличава риска от нарушение на репродуктивните функции и усложнения във връзка с бременността и ...
Бременност