Бременност

36 Гестационна Седмица от Бременността

Прегледана и обновена на 26-09-2020

Вие сте бременна в 36 гестационна седмица от началото на вашата бременност или вие сте в трети триместър и последен 9 месец от бременността. Тук започва да важи правилото влезете ли бременната жена в 9 месец може да родите всеки един момент.

36 гестационна седмица

Ембрион
През 36 гестационна седмица от бременността е желателно да забравите всички проблеми, свързани с бременността и да се съсредоточите върху бебето си, което вече е готово за старт в живота. Костите и хрущялите все още са меки, което предполага по–лесно минаване през родовия канал.

През 36 седмица от бременността растежа леко намалява темпото си, за да може бебето да се побере в тесния коридор на родовия канал. А също така и да събере достатъчно енергия, която да се ползва след раждането.

Храносмилателната и костната система все още са в процес на развитие, който ще завърши до първата година на бебето.

Дължина на плода – около  45 см
Тегло на плода – около 2800  грама

Бъдеща майка през 36 гестационна седмица
През 36 гестационна седмица влизате в последния месец на бременността. Вашето бебе вече е доносено и спокойно може да се насочи за старт. Все пак, независимо, че края наближава, не се пренатоварвайте с работа и спазвайте всички съвети за справяне със симптомите на бременността. През 36 гестационна седмица от вашата бременност, бебето вече се е придвижило в тазовата кухина и диафрагмата ви вече е свободна, което означава, че вече дишате по–добре.

Вашето бебе упорито ви натиска пикочния мехур с глава и може да се изпускате по малка нужда при всяко кихане и кашляне. От този натиск може да получавате контракции, които се усещат като затягане на корема и лека скоро преходна болка. Имайте още малко търпение, съвсем скоро ще се освободите от досадните проблеми, свързани с дългата бременност.

Съвети към бременните през 36 гестационна седмица
Промени в дейността на  плода: Бебето е пораснало, което означава, че мястото  му става все по тясно и то не може да си мърда спокойно. Движенията може да намалеят и да станат по–слаби.

По–често уриниране: Вашето бебе може да се е доближило до таза, което предизвиква изтласкване на пикочния мехур. Така, че ходенето до тоалетна може да е много често, както при първите седмици от бременността – Често уриниране при бременност. Но колкото и често да уринирате, не се лишавайте от течност. Това състояние ще отмине след кратно време.

Умора или допълнителна енергия: Нормално е да сте уморена през 36 гестационна седмица от вашата бременност. Но също така може да се получи и взрив на допълнителна енергия. Ако се чувствате така все едно сте се включила в електрическата мрежа, разхождайте се, а ако нямате парк там където живеете, просто обиколете няколко пъти блока. Разбира се има сезони в които времето не позволява разходки на вън, но пък има някои упражнения за бременни които все още може да правите.

Трябва вече да тече подготовката за раждането, ако не сте започнали то може да го направите заедно с нас, просто прочетете публикацията подготовка за раждането.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 4.9 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Както оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу:

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 8 години сайта Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане, здраве за мама и бебе. Информацията е предоставена от достоверни медицински източници по разбираем начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 4 важни категории – "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца имаме над 1 милион потребителя посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

35 Гестационна Седмица от Бременността

Предишна публикация

37 Гестационна Седмица от Бременността

Следваща публикация

Comments

Comments are closed.