Бременност

35 Гестационна Седмица от Бременността

Прегледана и обновена на 26-09-2020

Вие сте бременна в 35 гестационна седмица или това е последната г.с от 8 календарен месец от бременността. Само след няколко дена Вие навлизате в последния 9 месец от бременността, а както казват старите баби, влезе ли бременната жена в девети месец може да роди всеки момент.

Ембрион
През 35 гестационна седмица от бременността, Вашето бебе е така да се каже изправено. То продължава да си набавя мазнини, което вие ще усетите, защото ще започнете да наддавате на тегло изключително бързо. При някои бременни жени може да се стигне до 1 кг увеличаване на теглото на седмица.

35 гестационна седмица

Развитието на мозъка се продължава. Главата е все още мека, което ще позволи по–лесно бебето  да излезе на през родилния канал.

Дължина на плода – около  45 см
Тегло на плода – около  2700 грама

Бъдеща майка през 35 гестационна седмица
Кожни промени: Ако сте през 35 седмица от бременността изведнъж получите сърбеж и неравен обрив по корема си, биха могли да имате “сърбящ уртикариален обрив”. Бебето не е застрашено, но обрива е изключително досаден. За успокояване на сърбежа, опитайте с прилагане на алое вера гел след душ или вана.

Увеличаване на тромавостта: Балансиране на тялото става по–трудно през 35 гестационна седмица, походката ви придобива патешка грациозност.

Разсеяност: През 35 седмица от бременността, Вие вероятно сте все по–разсеяна в сравнение с предишните г.с. Състоянието ще се подобри, след като родите бебето.

Съвети към бременните през 35 гестационна седмица
Сега, когато  вашето бебе е с главата надолу в подготовката за раждане, шансовете  пикочният ви мехур се чувства препълнен са големи. Това ви кара да ходите през 15 минути до тоалетната и да не се сдържате да изпускате урина при всяко кихане или кашляне. Каквото и да правите, не ограничавайте течностите! Един от начините за подобряване на това състояние е да правите упражнения за стягане на тазовите мускули. Тази гимнастика ще ви помогне по време на вашата бременност, а и след раждането, докато коремът ви е още голям.

Около 35 гестационна седмица от бременността и плавното преминаване в 9 месец Вие имате нужда от човек, който да е неотлъчно до вас и да ви помага за готвене, чистене, както и понякога за лично обслужване, като масаж, помощ при къпане, дори и рязане на нокти на краката. Ако съпругът ви не желае да се занимава с подобни дейности, помолете другия си най–близък човек – в повечето случаи майка ви. В този период имате нужда от човек, който буквално да ви държи ръката, както в оставащите седмици на бременността, така и докато раждате, а и разбира се особено след това.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 4.9 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Както оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу:

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 8 години сайта Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане, здраве за мама и бебе. Информацията е предоставена от достоверни медицински източници по разбираем начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 4 важни категории – "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 960 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

34 Гестационна Седмица от Бременността

Предишна публикация

36 Гестационна Седмица от Бременността

Следваща публикация

Comments

Comments are closed.