Бременност

35 Гестационна Седмица от Бременността

Обновена: 25-11-2016

35 гестационна седмица Вие сте бременна в 35 седмица или това е първата гестационна седмица от 9 месец от вашата бременност.

Ембрион
През 35 гестационна седмица от бременността, Вашето бебе е така да се каже изправено. То продължава да си набавя мазнини, което вие ще усетите, защото ще започнете да наддавате на тегло изключително бързо. При някои бременни жени може да се стигне до 1 кг увеличаване на теглото на седмица.

Развитието на мозъка се продължава. Главата е все още мека, което ще позволи по–лесно бебето  да излезе на през родилния канал.

Дължина на плода – около  45 см
Тегло на плода – около  2700 грама

Бъдеща майка през 35 гестационна седмица
Кожни промени: Ако сте през 35 седмица от бременността изведнъж получите сърбеж и неравен обрив по корема си, биха могли да имате „сърбящ уртикариален обрив”. Бебето не е застрашено, но обрива е изключително досаден. За успокояване на сърбежа, опитайте с прилагане на алое вера гел след душ или вана.

Увеличаване на тромавостта: Балансиране на тялото става по–трудно през 35 гестационна седмица, походката ви придобива патешка грациозност.

Разсеяност: През 35 седмица от бременността, Вие вероятно сте все по–разсеяна в сравнение с предишните седмици. Състоянието ще се подобри, след като родите бебето.

Съвети към бременните през 35 гестационна седмица
Сега, когато  вашето бебе е с главата надолу в подготовката за раждане, шансовете  пикочният ви мехур се чувства препълнен са големи. Това ви кара да ходите през 15 минути до тоалетната и да не се сдържате да изпускате урина при всяко кихане или кашляне. Каквото и да правите, не ограничавайте течностите! Един от начините за подобряване на това състояние е да правите упражнения за стягане на тазовите мускули. Тази гимнастика ще ви помогне по време на вашата бременност, а и след раждането, докато коремът ви е още голям.

Около 35 гестационна седмица от бременността и началото на 9 месец имате нужда от човек, който да е неотлъчно до вас и да ви помага за готвене, чистене, както и понякога за лично обслужване, като масаж, помощ при къпане, дори и рязане на нокти на краката. Ако съпругът ви не желае да се занимава с подобни дейности, помолете другия си най–близък човек – в повечето случаи майка ви. В този период имате нужда от човек, който буквално да ви държи ръката, както в оставащите седмици на бременността, така и докато раждате, а и разбира се особено след това.

34 Гестационна Седмица от Бременността

Предишна публикация

36 Гестационна Седмица от Бременността

Следваща публикация

Comments

Comments are closed.