Прегледана и обновена на 07-04-2021

Вие сте бременна в 35 гестационна седмица или това е последната г.с от 8 календарен месец от бременността. Само след няколко дена Вие навлизате в последния 9 месец от бременността, а както казват старите баби, влезе ли бременната жена в девети месец може да роди всеки момент.

Ембрион
През 35 гестационна седмица от бременността, Вашето бебе е така да се каже изправено. То продължава да си набавя мазнини, което вие ще усетите, защото ще започнете да наддавате на тегло изключително бързо. При някои бременни жени може да се стигне до 1 кг увеличаване на теглото на седмица.

35 гестационна седмица

Развитието на мозъка се продължава. Главата е все още мека, което ще позволи по–лесно бебето  да излезе на през родилния канал.

Дължина на плода – около  45 см
Тегло на плода – около  2700 грама

Бъдеща майка през 35 гестационна седмица
Кожни промени: Ако сте през 35 седмица от бременността изведнъж получите сърбеж и неравен обрив по корема си, биха могли да имате “сърбящ уртикариален обрив”. Бебето не е застрашено, но обрива е изключително досаден. За успокояване на сърбежа, опитайте с прилагане на алое вера гел след душ или вана.

Увеличаване на тромавостта: Балансиране на тялото става по–трудно през 35 гестационна седмица, походката ви придобива патешка грациозност.

Разсеяност: През 35 седмица от бременността, Вие вероятно сте все по–разсеяна в сравнение с предишните г.с. Състоянието ще се подобри, след като родите бебето.

Съвети към бременните през 35 гестационна седмица
Сега, когато  вашето бебе е с главата надолу в подготовката за раждане, шансовете пикочният ви мехур да се чувства препълнен са големи. Това ви кара да ходите през 15 минути до тоалетната. Има вероятност дори да не успявате да се сдържате и да изпускате урина при всяко силно кихане или кашляне. Каквото и да правите, не ограничавайте течностите, защото трябва да поддържате вашето тяло добре хидратирано! Освен за бебето течностите са нужни и за вас и вашата кожа, която в този етап от бременността е тоста разтегната. Един от начините да поработите върху честото уриниране е да правите упражнения за стягане на тазовите мускули. Тази гимнастика ще ви помогне по време на вашата бременност, а и след раждането, докато коремът ви е още голям.

Около 35 гестационна седмица от бременността и плавното преминаване в 9 месец Вие имате нужда от човек, който да е неотлъчно до вас и да ви помага за готвене, чистене, както и понякога за лично обслужване, като масаж, помощ при къпане, дори и рязане на нокти на краката. Ако съпругът ви не желае да се занимава с подобни дейности, помолете другия си най–близък човек – в повечето случаи майка ви. В този период имате нужда от човек, който буквално да ви държи ръката, както в оставащите седмици на бременността, така и докато раждате, а и разбира се особено след това. Разбира се това не винаги е така, има активни жени до последния ден от бременността, които готвят, правят упражнения, подреждат, шетат, разхождат се, срещат се с приятели и са доста активни. Оставяме на вас и вашия лекар да вземете решение и прецените вашето състояние взаимно. От друга страна през последните гестационни седмици Ви се е паднало да се поглезите допълнително и да бъдете кралица и всеки около вас да ви угажда. Избора е Ваш!

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 4.5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

34 Гестационна Седмица от Бременността

Previous article

36 Гестационна Седмица от Бременността

Next article