Прегледана и обновена на 26-09-2020

Вие сте бременна в 34 седмица или също така вие сте бременна в 8 месец от бременността.

Ембрион
Какво е новото през 34 гестационна седмица от бременността? Вашето бебе продължава да расте на тегло и височина. Верниксът (бялото покритие за защита на кожата на вашето бебе) става по–дебел. Тази седмица, тестисите на момчето започват да се смъкват надолу от корема му до крайната им дестинация – скротума.

34 гестационна седмица

Бебето вече има добре оформени нокти и след като се роди ще видите какъв маникюр си е отгледало.

Дължина на плода в 34 седмица – около  45 см
Тегло на плода в 34 гестационна седмица – около 2 300 грама

Бъдеща майка през 34 гестационна седмица
Увеличена вагинална секреция: С напредването на бременността, можете да видите увеличение на вагиналното течение. За този симптом са виновни пак хормоните на бременността (най–вече естроген). Увеличава се притока на кръв към тазовата област, която от своя страна стимулира лигавиците да отделят повече секрет. Носете памучно бельо, както и го гладете след изпиране.

Промени на косата: През 34 гестационна седмица косата ви може да бъде по–лъскава и да расте по–бързо. Лошото е, че поради увеличеното количество на хормоните е възможно да се окосмите, там където не трябва – по бузите и брадичката. Най–добре да се консултирате с дерматолог, който да ви изпише медикамент за прекалено окосмяване. Другият вариант е засилен косопад и чупливи нокти. Не се тревожете, тези състояния ще преминат, след като родите.

Съвети към бременните през тридесет и четвърта гестационна седмица
Вие сте бременна в 34 гестационна седмица и около тази седмица е възможно да имате проблем със зрението – размътено виждане, сълзене и трудно фокусиране. Очите ви също са жертва на досадните хормони на бременността. За щастие, тези промени в зрението по време на бременност са временни. Зрението ви и сълзенето ще се върнат към нормалното си състояние след като родите.

Може да си запишете всички надежди и мечти за вашето бебе, когато порасне да си припомните какво сте си пожелала и дали се е сбъднало. Започнете да визуализирате вашето бебе и да пишете това, което виждате в бъдещето.

Съвети за бъдещия татко през 34 гестационна седмица
Говорете с вашата половинка как се чувства, питайте я как се справя с проблемите по време на бременността. Съчувствайте й за увеличените килограми, киселините, трудната подвижност. Мечтайте заедно какво ще правите като се роди бебето, как ще го отглеждате, как ще бутате заедно количката. Представяйте си, че сте в парка, детето се люля, а вие и жена ви се наслаждавате на невероятната гледка около вас. Мечтите стават реалност и не ги пропускайте! Защото Вашата половинка и  Вашето бебе са смисъла на живота ви. Напишете заедно писмо на бебето. Нека вътре е вложена цялата ви любов като родители, запечатайте го с целувка и му го дайте като порасне.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 4.8 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

33 Гестационна Седмица от Бременността

Previous article

35 Гестационна Седмица от Бременността

Next article