Бременност

31 Гестационна Седмица от Бременността

Обновена: 10-05-2016

31 гестационна седмица Вие сте бременна в 31 седмица от вашата бременност или това е първата гестационна седмица от 8 месец.

Ембрион
Бебето през 31 гестационна седмица бързо  наближава дължината и теглото, с които ще се роди.  Също така се развиват мозъчните клетки. В момента мозъкът обработва информация, проследява светлината и възприема сигнали от всичките пет сетива. Благодарение на развитието на мозъчните клетки, вече бебето има различни фази на съня – дълбок сън, будност и почивка.

През 31 гестационна седмица, връзките между отделните  нервни клетки се разрастват  трескаво и бебето ви  може вече да възприема информация от всичките пет сетива. Разбира се бебето ви не може да помирише нещо в този момент, но това е само защото то все още е потопено в амниотичната течност. Когато започне да вдишва въздух, ще има усещане за аромат. След като се роди, ароматът на майка му е първия, който вдишва и това е началото на вашата неразривна връзка.

През 31 седмица от бременността, бебето хълца, кашля, смуче си палеца, преглъща. Някои бебета толкова енергично си смучат палеца, че когато се родят имат мазол на пръста.

Дължина на плода – около  40 см
Тегло на плода – около 1700 грама

Бъдеща майка през  31 гестационна седмица
Понякога се среща липса на въздух. Това е така, защото матката се качва все по–нагоре и притиска диафрагмата. Имайте търпение,  след кратко време, бебето ще се смъкне надолу и вече ще можете да дишате нормално.

По–често уриниране: Матката през 31 гестационна седмица натиска все повече пикочния мехур, поради което в него има малко място за съхранение на урината.

Главоболие при бременност: Ако имате напрежение във врата, когато си завъртите главата,  прекарайте няколко минути в тъмна и тиха стая. Ако сте на работа, затворете очи и поставете краката си за 15 минути върху някой допълнителен стол.

Разширени вени при бременност: През 31 гестационна седмица от бременността, Вашата разрастваща се матка оказва натиск върху кръвоносните съдове, които заедно с хормоните на бременността и увеличаването на кръвния обем създават идеална предпоставка за разширени вени. Направете една разходка през деня, или просто легнете и сложете възглавница под краката си.

Съвети към бременните през 31 гестационна седмица
Имайте предвид, че когато правите любов и изпитвате оргазъм, това влияе върху бебето. Някои бебета са тихи и може да усетите от време на време някое ритмично движение, но други по–енергични решават да се присъединят към буйното парти и да се забавляват заедно с вас, като започват да правят салта, да раздават крушета и ритници. Не се притеснявайте, това не вреди на бебето! Единствения недостатък е, че коремът ви си има собствено мнение и наемателят му приема вашите действия за игра, на която отговаря.

 

30 Гестационна Седмица от Бременността

Предишна публикация

32 Гестационна Седмица от Бременността

Следваща публикация

Comments

Comments are closed.