Прегледана и обновена на 12-05-2012

Разширените вени при бременност в повечето случай са част от бременността и намаляват веднага след нея, така че не трябва да се притеснявате за това в голяма степен. Както знаете, разширените вени се дължат на ненормалното разтягане на стените им. Обикновено се появяват през втората половина на бременността и за съжаление при всяка нова бременност често се влошават.

Причини за Разширени Вени при Бременност причини за разширени вени по време на бременност


Три са главните причини за появата на разширени вени при бременни жени:

  • първо — лошо качество на тъканите на стените на вените, което често е наследствено;
  • второ — дългото стоене прав, характерно за някои професии;
  • трето — самата бременност оказва влияние, като разтяга ненормално стените на вените.

Последици от Разширените Вени при Бременност
Разширените вени са причина за най-различни смущения: усещане на тежест, парене, отичане, повече или по-малко болезнено напрежение в краката, а понякога изтръпване или схващане. Тези неразположения се усилват от стоене прав, от умора, от горещина и естествено са най-изразени привечер.
Разширените вени по време на бременност много рядко дават усложнения. Промените в цвета на кожата и класическата язва на вените се появяват само при много старо разширение на вените. У жени в плодоносна възраст подобни случаи са много редки. Повърхностният флебит на разширена вена също е много рядко явление. Той се отличава с вне­запна поява на болки и изменение на вената (подуване, зачервяване, парене).
Рядко срещаният кръвоизлив от спукване на разширена вена не е опасен. Трябва да се знае следното — да не се слага пристягаща пре­връзка, а да се притисне само мястото, където кърви.

Може да се каже, че извън естетическото безпокойство за външния вид за момента и най-вече за бъдещето на бременността, разширените вени не са тежко заболяване. След раждането оплакванията изчезват, поне отчасти. Но обикновено разширените вени се появяват отново и най-вече не изчезват напълно при следващите бременности.

Статията изпрати: mamikami

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Тегло на Бебето

Previous article

Предотвратяване на Спонтанен Аборт

Next article

More in Здраве