Здраве

Разширени Вени при Бременност

Обновена: 12-05-2012

Разширените вени при бременност в повечето случай са част от бременността и намаляват веднага след нея, така че не трябва да се притеснявате за това в голяма степен. Както знаете, разширените вени се дължат на ненормалното разтягане на стените им. Обикновено се появяват през втората половина на бременността и за съжаление при всяка нова бременност често се влошават.

Причини за Разширени Вени при Бременност причини за разширени вени по време на бременност
Три са главните причини за появата на разширени вени при бременни жени:

  • първо — лошо качество на тъканите на стените на вените, което често е наследствено;
  • второ — дългото стоене прав, характерно за някои професии;
  • трето — самата бременност оказва влияние, като разтяга ненормално стените на вените.

Последици от Разширените Вени при Бременност
Разширените вени са причина за най-различни смущения: усещане на тежест, парене, отичане, повече или по-малко болезнено напрежение в краката, а понякога изтръпване или схващане. Тези неразположения се усилват от стоене прав, от умора, от горещина и естествено са най-изразени привечер.
Разширените вени по време на бременност много рядко дават усложнения. Промените в цвета на кожата и класическата язва на вените се появяват само при много старо разширение на вените. У жени в плодоносна възраст подобни случаи са много редки. Повърхностният флебит на разширена вена също е много рядко явление. Той се отличава с вне­запна поява на болки и изменение на вената (подуване, зачервяване, парене).
Рядко срещаният кръвоизлив от спукване на разширена вена не е опасен. Трябва да се знае следното — да не се слага пристягаща пре­връзка, а да се притисне само мястото, където кърви.

Може да се каже, че извън естетическото безпокойство за външния вид за момента и най-вече за бъдещето на бременността, разширените вени не са тежко заболяване. След раждането оплакванията изчезват, поне отчасти. Но обикновено разширените вени се появяват отново и най-вече не изчезват напълно при следващите бременности.

Статията изпрати: mamikami

Тегло на Бебето

Предишна публикация

Предотвратяване на Спонтанен Аборт

Следваща публикация

Comments

Comments are closed.

Още в Здраве

синдром на гилен баре

Синдром на Гилен Баре

Какво е синдром на Гилен Баре Синдромът на Гилен-Баре е доста сериозно, но за щастие рядко автоимунно ...
Здраве
витамин б12

Витамин Б12

Знаете ли дали имате необходимото количество витамин Б12 в организма си? Чрез едно кръвно изследване, може да ...
Здраве
болезнено уриниране

Болезнено уриниране

Определени състояния, засягащи пикочния мехур или близките органи около него, може да причинят болезнено уриниране. Лекарите назовават ...
Здраве