Прегледана и обновена на 17-11-2013

Много са факторите които оказват влияние върху живота на спермата от цервикалната слуз, киселинната среда на влагалището, базалната температура на жената, дали тя е в овулация или след менструален цикъл и не на последно място самата спермограма на спермата т.е. характеристиките на самите сперматозоиди.

Ето повече Факти и Информация за Живота на Сперматозоидите: живот на спермата


– Максималният живот на сперматозоидите е около 4 – 5 дни в тялото на жената, но само ако е налице оптимална среда на цервикалната слуз. В допълнение към този факт отделната яйцеклетка може да живее между 12 – 24 часа. Ето защо, плодородният период започва приблизително 4 – 5 дни преди овулацията и завършва от 12 до 24 часа след овулацията.
– Ако жената скоро е имала менструация сперматозоидите те не биха издържали повече от 1 до 2 дни.
– Живота на сперматозоида зависи от киселинната среда на влагалището
–  Зависи от това, когато една жена е в овулация. Ако има много цервикална слуз (обикновено много повече, когато тя е овулацията), тя може да продължи до 5 дни. Ако не, обикновено за един ден или два.
– Решаващо значение има също така и нормалната функция на яйчниците и образуването на съответни хормони. Те повлияват не само цервикалната слуз, но и скоростта на придвижването и продължителността на живота на отделните сперматозоиди, които могат да преживеят в матката до 12 часа, а в яйцепровода до 50 часа.
– В отлични лабораторни условия и в хранителна среда те могат да останат живи до седем дни.
– Животът на сперматозоидите във външна среда продължава само от няколко минути до часове

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 4.3 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Предотвратяване на Спонтанен Аборт

Previous article

Спермограма

Next article