Бременност

Цервикална Слуз при Бременност

Обновена: 08-08-2018

В началото на бременността промените в цервикалната слуз са до голяма степен различни от жена до жена. Разберете какво може да ви подскажат самите промени във вашата цервикална слуз при бременност.

Промяна в цервикалната слуз
При голяма част от жените цервикалната слуз се променя през време на овулацията и преди менструалния цикъл и става от гъста и лепкава по време на менструация до тънка и водниста точно преди овулацията. Целта на цервикалната слуз е да осигури лесен достъп на спермата до маточните тръби, за да може тя да пътува абсолютно безпрепятствено и до зряла яйцеклетка, която е готова да бъде оплодена. Цервикалната слуз има функцията и на защитна бариера, докато тялото започне цикъла на овулацията отново.

цервикална слуз при бременност След като жената забременее – тялото й претърпява различни интензивни промени след като имплантирането се случи и бременността започне да прогресира то и цервикалната слуз започва да търпи много различни промени. В началото на бременността – промените в цервикалната слуз са до голяма степен различни при всяка жена. Някои жени смятат, че измененията в тяхната цервикална слуз могат да подскажат, че се е случило оплождане на яйцеклетката им, понеже тя става много гъста и лепкава, заради удебеляването на лигавицата на матката. Въпреки това, също толкова често други жени смятат, че цервикалната им слуз става тънка и водниста след оплождането и започва много да прилича на такава по време на овулация. Тъй като бременността прогресира, промените и във вашата цервикална слуз при бременност се случват по–често и тя може да бъде от бледо розова до кафява на цвят. Това състояние е известно като имплантирано кървене и може да бъде добър знак за ранна бременност. Въпреки това, тя може да бъде погрешно възприета като естествената менструация, така че не може да бъде толкова точен знак на бременността,  както един тест за бременност у дома или преглед с ехограф при лекар.

Съвети за изчакване на потвърждение на бременност:
След като овулацията е преминала много жени, които се опитват да заченат често може да станат много изнервени, тъй като те чакат да видят дали техните усилия са се увенчали с успех или не. Очакването и тревогите може да се окажат много стресиращи, така че тук ще ви представим няколко простички съвета, за да ви помогнем да останете спокойни, докато чакате.

Не изпадайте в нервна криза, ако не сте започнали да проявявате „обичайните симптоми на бременността“. В ранните етапи на бременността повечето жени са напълно наясно, че състоянието може да не покаже признаци или симптоми, че нещо се променя, докато не минат най–малко няколко седмици. Ако не сте проявили симптоми на бременност, не се отчайвайте, просто проявете търпение до потвърждението.

Разсейвайте се – чакането може да стане единствената ви цел, докато чакате, ако сте били активни и целеустремени в опитите си да заченете от известно време, това може просто да увеличи нивата ви на стрес и сериозно да намали шансовете за успешна имплантация. Занимавайте се с други приятни неща, тъй като това ще ви помогне да преминете време на мъчително изчакване и това спокойствие и забавление може да увеличи шансовете ви за зачеване.

Намерете начини да си почивате максимално много. Точно както стресът може да намали шансовете си за успешно имплантиране, релаксирането може да увеличи шансовете ви за бременност. Процесът на зачеване е силно повлиян от хормоните и ако се опитате да намерите начин да се отпуснете – тези хормони ще намерят един по–добър баланс и ще позволят на тялото ви да се подготви и да постигне така желаната бременност.

Различни хора, различни организми, ще добавим ние и се надяваме да сте научили още нещо за вашата цервикална слуз при бременност.

Инхалатор за Бебе

Следваща публикация

Comments

Comments are closed.

Селен при бременност

Следващите редове се отнасят за микроелемента селен по време на бременност, ако желаете да прочетете само за ...