Прегледана и обновена на 08-08-2018

В началото на бременността промените в цервикалната слуз са до голяма степен различни от жена до жена. Разберете какво може да ви подскажат самите промени във вашата цервикална слуз при бременност.

Промяна в цервикалната слуз
При голяма част от жените цервикалната слуз се променя през време на овулацията и преди менструалния цикъл и става от гъста и лепкава по време на менструация до тънка и водниста точно преди овулацията. Целта на цервикалната слуз е да осигури лесен достъп на спермата до маточните тръби, за да може тя да пътува абсолютно безпрепятствено и до зряла яйцеклетка, която е готова да бъде оплодена. Цервикалната слуз има функцията и на защитна бариера, докато тялото започне цикъла на овулацията отново.

цервикална слуз при бременност

След като жената забременее – тялото й претърпява различни интензивни промени след като имплантирането се случи и бременността започне да прогресира то и цервикалната слуз започва да търпи много различни промени. В началото на бременността – промените в цервикалната слуз са до голяма степен различни при всяка жена. Някои жени смятат, че измененията в тяхната цервикална слуз могат да подскажат, че се е случило оплождане на яйцеклетката им, понеже тя става много гъста и лепкава, заради удебеляването на лигавицата на матката. Въпреки това, също толкова често други жени смятат, че цервикалната им слуз става тънка и водниста след оплождането и започва много да прилича на такава по време на овулация. Тъй като бременността прогресира, промените и във вашата цервикална слуз при бременност се случват по–често и тя може да бъде от бледо розова до кафява на цвят. Това състояние е известно като имплантирано кървене и може да бъде добър знак за ранна бременност. Въпреки това, тя може да бъде погрешно възприета като естествената менструация, така че не може да бъде толкова точен знак на бременността,  както един тест за бременност у дома или преглед с ехограф при лекар.

Съвети за изчакване на потвърждение на бременност:
След като овулацията е преминала много жени, които се опитват да заченат често може да станат много изнервени, тъй като те чакат да видят дали техните усилия са се увенчали с успех или не. Очакването и тревогите може да се окажат много стресиращи, така че тук ще ви представим няколко простички съвета, за да ви помогнем да останете спокойни, докато чакате.

Не изпадайте в нервна криза, ако не сте започнали да проявявате “обичайните симптоми на бременността”. В ранните етапи на бременността повечето жени са напълно наясно, че състоянието може да не покаже признаци или симптоми, че нещо се променя, докато не минат най–малко няколко седмици. Ако не сте проявили симптоми на бременност, не се отчайвайте, просто проявете търпение до потвърждението.

Разсейвайте се – чакането може да стане единствената ви цел, докато чакате, ако сте били активни и целеустремени в опитите си да заченете от известно време, това може просто да увеличи нивата ви на стрес и сериозно да намали шансовете за успешна имплантация. Занимавайте се с други приятни неща, тъй като това ще ви помогне да преминете време на мъчително изчакване и това спокойствие и забавление може да увеличи шансовете ви за зачеване.

Намерете начини да си почивате максимално много. Точно както стресът може да намали шансовете си за успешно имплантиране, релаксирането може да увеличи шансовете ви за бременност. Процесът на зачеване е силно повлиян от хормоните и ако се опитате да намерите начин да се отпуснете – тези хормони ще намерят един по–добър баланс и ще позволят на тялото ви да се подготви и да постигне така желаната бременност.

Различни хора, различни организми, ще добавим ние и се надяваме да сте научили още нещо за вашата цервикална слуз при бременност.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Конизация

Previous article

Инхалатор за Бебе

Next article