Хомеопатия за Забременяване

Има ли хомеопатия за забременяване и постига ли се така желаната бременност?
Хомеопатичните медикаменти може да са много ефективни при лечение на репродуктивните проблеми при жените и мъжете, тъй като стимулират способността на организма да се лекува сам. Хомеопатията е най–бързо развиващата се система на медицината в световен мащаб към момента и след конвенционалната медицина е най–широко използваната в западния свят. Много хора днес използват хомеопатията не само като форма на алтернативна медицина за лечение на заболявания, но и като основна форма на профилактика на заболяванията.

Защо хомеопатичните лекарства са ефективни при лечение на безплодие?
хомеопатия за забременяване

Може и да не сте чували за използването на хомеопатия за забременяване, но трябва да отбележим, че многобройни случаи на безплодие са били лекувани успешно с хомеопатични лекарства и са били докладвани в хомеопатични медицински списания. Хомеопатичните лекарства могат да помогнат на безплодни двойки да постигнат бременност, дори ако има физически условия, които могат да предотвратят имплантирането на ембриона, допринасящи за безплодието, или спонтанни аборти. Специалните хомеопатични предписания обаче е необходимо и задължително да се правят единствено от обучен хомеопат, не се доверявайте на хора без нужните документи. Внимателният избор на най–подходящите хомеопатични лекарства в хода на лечението може да даде много успешни резултати, особено когато са в тясно сътрудничество със здравословен начин на живот, здравословна диета и хранителна и билкови добавки. Хомеопатията за безплодие може да помогне при прекондициониране на женски органи като матката, фалопиевите тръби и яйчниците.
Много безплодни двойки успешно могат да използват хомеопатия за забременяване и да забременеят, но трябва да се вземат под внимание много фактори, които са в основата на безплодието като токсичност, враждебна цервикална слуз, намалена овулация, нередовни цикли, бедни ендометриумна облицовка на матката и др. Хомеопатичната програма за третиране на безплодие също е полезна в случаите, когато е необходимо асистирана концепция. Тя е избрана от жени, които се готвят за ин витро, за да увеличат шансовете си за успех.

Накратко какво е хомеопатично лекарство?
Преди да заговорим по сериозно за така наречената хомеопатия за забременяване, трябва да отбележим, че думата хомеопатия идва от гръцките думи „homoios“ и „phatos“ и означава „подобно страдание“. Науката за хомеопатичните медикаменти е основана от немски лекар Самуел Ханеман, който живее между 1755 и 1843. Хомеопатията е система за изцеление, която третира условията като използва силно разредени средства за защита, направени чрез използване на вещества, получени от минерални, животински и растителни източници. Тези средства стимулират човешкото тяло чрез отключване на лечебен отговор.
Ако една жена планира бременност или имат затруднения при забременяването, хомеопатията може да помогне на тялото й да достигне състояние на уелнес. За много хомеопатични лекарства се знае, че въвеждат хормонални баланс и имат специален афинитет към репродуктивната система на жената. Те са особено полезни, когато изпитвате болезнена менструация, предменструален синдром, поликистоза на яйчниците, нередовна менструация или дори липса на менструация и т. н.

Ако мъжкия партньор е този, който страда от безплодие с нисък брой на сперматозоидите, ниска подвижност на сперматозоидите, еректилна дисфункция и т. н., хомеопатията може да помогне за коригиране на някои дисбаланси и повторно съхранение на сексуалната енергия, жизнеността и общото здравословно състояние. Когато и двамата бъдещи родители намерят здраве и баланс чрез хомеопатия преди зачеването, ще постигнат желания резултат. Жените, които избират хомеопатията преди и по време на бременност имат по–висок шанс да имат здравословна бременност, по–кратко раждане и по–бързо възстановяване след раждането. Хомеопатията може да ви помогне да забременеете и да останете бременна, дори ако сте имали повтарящи се аборти. Нашият съвет е да намерите добър хомеопат в близост до вас, който да ви лекува цялостно. По време на конституционното лечение хомеопатичният лекар ще вземе под внимание редица фактори и на база отстраняването на физически, умствени и емоционални дисбаланси, които са типични за вашата ситуация, ще ви направи точна индивидуална програма. Изборът за терапия ще се базира на уникалния набор от характерни симптоми. Този вид лечение е много ефективно, защото се основава на вас конкретно, а не на обичайно състояние или диагноза, а както казахме вече е доказано, че използването на хомеопатия за забременяване работи успешно.

В хомеопатията изцеление е синергичен опит за привеждане на ума, тялото и душата в хармония чрез стимулиране посредством медикамент. Много хомеопатични лекарства идват от билки и минерали, но вместо да се използват като сурови екстракти, те са приготвени по специален начин чрез поредица от разреждания.

От къде може да се купи хомеопатия за забременяване?
Хомеопатията за забременяване в момента е достъпна и може да бъдат намерена в обикновените аптеки, билкови аптека или магазини за здравословни храни. Един от най–известните хомеопатични производители в света е базиран във Франция. Списъкът на хомеопатични лекарства е доста дълъг, но с малко търпение най–вероятно ще намерите хомеопатично лекарство, от което се нуждаете. Когато се съмнявате в използването на хомеопатични лекарства се консултирайте с обучен професионалист, тъй като хомеопатичният практик лекува личността, а не на болестта, т.е едни лекарства ще действат на един човек, но може да не подействат на друг.

Как да приемате хомеопатични лекарства?
Хомеопатичните лекарства винаги трябва да се вземат на празен стомах за предпочитане половин час преди ядене и пиене. Тъй като хомеопатичните лекарства са силно разредени, те също са много чувствителни към много фактори на околната среда като силно миризливи храни в устата ви като лук, чесън, дим, кафе и мента. Така че е най–добре да избягвате някои от тях, докато приемате хомеопатични лекарства. Избягвайте отварянето на хомеопатичното лекарство в среда, в която има силни аромати като етерични масла и парфюми, защото това може да увреди ефекта му. Хомеопатичните лекарства се разпределят като пелети, таблетки или течности и трябва да бъдат сложени под езика да се стопят бавно.

Избиране на потентността на хомеопатични лекарства:
Лекарството използвано при вашата хомеопатия за забременяване трябва да бъде избрано въз основа на симптомите. При лечение на безплодие, то трябва да съвпадат възможно най–близо с физическото, психическото и емоционалното положение на пациента. За хронично безплодие, свързано с ендометриоза, фиброми и поликистоза на яйчниците, най–добре е да се потърсите помощ от експерт, тъй като процесът на избора може да бъде доста сложен в зависимост от случая. За общи проблеми, свързани с менструалния цикъл като болезнени периоди, предменструален синдром и главоболие, е съвсем безопасно да се вземат хомеопатични лекарства за кратък период от време. Хомеопатите не само ще изберат най–подходящата мярка за вашия случай, но и най–подходящата потентност. Когато опитвате самостоятелно лечение, най–добре е да започнете с 6–то разреждане и след това да увеличите до 30–то разреждане, ако е необходимо.

Тук е мястото да разясним отново, че конвенционалната медицина за забременяване и използването на хомеопатия за забременяване са различни. В конвенционалната медицина, дозата трябва да бъде най–ниската възможна за предотвратяване на странични ефекти и токсичност. Органът трябва да вземе само толкова, колкото трябва да метаболизма и да употреби за лечение на симптомите, по–голямото количество от него ще се натрупва в тялото и може да причини увреждане на черния дроб и бъбреците. При хомеопатичните лекарства, тялото трябва да се снабди с количеството, необходимо за предизвикване на лечебна реакция, за да започне оздравителен процес. Органът се нуждае от време, за да достигне равновесие и трябва да му се дават увеличаващи се дози, за да се постигне възстановяване на здравето в ума и тялото. Тъй като тялото бавно реагира на действието на хомеопатичните средства, подобряването се постига, когато са налице хормоналнен баланс, повишени нива на енергия, подобрен сън, намаляване на възпалението в тъканите и освобождаване на натрупаните токсини.
Най–важната и фундаментална разлика между хомеопатичната и конвенционалната медицина е, че конвенционалните лекарства предлагат само временно облекчение на симптомите и никога не се отнасят до основната причина за заболяването, а хомеопатичните лекарства, когато са подпрани точно и внимателно, винаги донасят облекчение на симптомите и третират действителната причина на определената болест и най–важното е, че произвеждат дълъг траен резултат.

Както разбрахте, няма как да ви кажем вземайте тази или друга хомеопатия за забременяване, защото всичко е много индивидуално спрямо всеки човек. Желаем бързо зачеване чрез правилно подбрана хомеопатия за забременяване.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.