Билки за Забременяване

Какво трябва да знаем за билките които помагат за зачеване?
Всяка година нараства броя на двойките по цял свят, които се борят с безплодието. Освен нужните лечения с лекарства и в болници съществува и вариант, който се ползва от векове. Именно лечението с билки, счита се, че помага за забременяване и все повече се доверяват на народната медицина.

Как действат билките за забременяване?
видове билки за забременяване и зачеване

Те имат доказано действие, разбира се има и случаи, при които не помагат, но това се случва при всяко лекарство. Не всеки организъм се подава на лечение. Приемането на билките спомага за забременяване, като успява да повлияе регулацията на хормоните, както при мъжа, така и при жената. Според зависи какви точно проблеми имате със зачатие има и различни билки, които да подействат благоприятно на вашия организъм. Тяхното най–силно действие е върху либидото, мъжките и женски полови органи, както и хормоналния баланс. Много е важно да се консултирате с лекар преди започване на лечението, защото всеки организъм се нуждае от изготвена специално за него рецепта от кое по колко да приема, за да не настъпят отрицателни ефекти. Счита се за опасно прекомерния прием на билки и особено, след като вече сте бременна е най–добре да прекратите лечението с билки, поради възможността за увреждане на плода.

Има ли разнообразие на билки?
Повечето от нас си задават въпрос, а какво точно е това билколечение, от какво се приготвя и как се приготвят всички тези билки за забременяване. Истината, е че има много видове билки, като се започне от това, какво се използва за тази терапия – корени, листа, плод, цветът на растението. Според зависи от вида на растението има значение коя част от него се ползва. След това лекарят преценява каква група от билки ще ви подействат най–добре и в каква комбинация. Идва моментът да се уточни как ще се приемат различните билки за забременяване, защото и това се оказва, че е различно и има разнообразие от възможности. Билкотерапията може да бъде проведена чрез – чай, отвари и тинктури.

Видове билки за забременяване?

  1. Дамяна – Ползвана още преди векове от маите, като силен афродизиак. Днес вече с напреднала техника и специалистите са установили и нейното влияние върху зачатието. При приема се нормализират нивата на хормоните и подсилва репродуктивната система. Най–често се приема под формата на чай, 1 час след и 1 час преди приема не трябва да се яде нищо, защото се променя действието на билката.
  2. Китайски Женшен – Тази билка е създадена изцяло за мъжката половина. Нейното действие спомага за увеличаване на броя сперматозоидите също така и тяхната скорост на придвижване. Регулира новата на тестостерон при мъжете и е доказана при помощта за зачеване.
  3. Малинови Листа – Приемат се под формата на чай, познати са с много благоприятни ефекти по цялото тяло. Помагат за физическото състояние на всеки човек, причината е високото им съдържание на калций, желязо и магнезий. Специално за забременяване се ползва от много голяма група хора, спомага за здрава матка и съответно предразполага плода да се развива правилно.
  4. Коприва – Тази билка е до такава степен в нашата култура. Нейното предназначение е в толкова много области от лечение на различни заболявания и подпомагане за зачеване, та чак до възможността да се сготви. Популярна у нас и в други държави. Има много високо съдържание на желязо. При зачеване се препоръчва за изграждане на маточната лигавица, а знаем, че нейната функция е много важна за зачеване и износване не плода.
  5. Червена Детелина – От нея се ползват предимно листата, като от тях се сварява чай. Докторите препоръчват да се започне терапия с тази  билка поне няколко месеца по–рано, за да се установи положителен ефект. Високото съдържание на витамини и най–вече калций помагат за регулиране на женските хормони, така се увеличава и шансът за забременяване.
  6. Женско Биле – Това е една много добре позната билка у нас. С нея трябва да се внимава, за да не се пренасити организма, тогава се получава отрицателно действие. Иначе помага за двойки, които се борят с безплодие, като повишава нивата на естроген, стимулира имунната система и тонизира целия организъм.
  7. Целомъдрен Плод – Това е вид храст, който се намира по Средиземноморието. Тук при нас не е толкова познат. Има много силен ефект и се препоръчва седмичен прием или по–точно казано не повече от два пъти в седмицата. В плодовете на този храст се съдържат вещества, които контролират хормоните – прогестерон, тестостерон, естроген и не позволява да настъпи хормонален дисбаланс.

Положителни и отрицателни качества?
Както всяко нещо, така и тук различните билки за забременяване си имат хубави и лоши стани. Има някои важни неща, които трябва да се спазват. Първо никога не започвайте на своя глава билколечение. Не можете сами да определите какво количество трябва да приема тялото ви и от кои билки. След посъветването с лекар и уточняване на подробностите сте готови да започнете с терапията. При прекомерната употреба на някои билки се получава отрицателен ефект. Има вариант за повишаване на кръвното налягане или силно главоболие. Възможно е нарушение на хормоналния баланс при предозиране. Това са част от отрицателните качества има и други,,но все пак при всеки се проявяват индивидуално. Сега ако трябва да ви обяснявам и за положителното в билколечението бих казала, какво по–положително може да има от това да успеете да заченете така желаната рожба. Това е най–добрия вариант и изход от билкотерапия. Иначе има много положителни качества – Развиване на маточната лигавица, разширяване на тръбите, регулиране на мъжките и женските хормони, заздравяването и подсилване на репродуктивните органи. Разбира се всеки трябва сам да прецени дали има желание да започне да приема билки за забременяване!

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg

Bremennost bg

Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).