Прегледана и обновена на 02-04-2018

Какво трябва да знаем за хомеопатия при бременност?!
Бременността е голяма физиологична промяна за нашите тела. Веднага след като една жена забременее, тялото с всеки изминал ден започва  да се подготвя за бременността. То се променя така че тялото да може да функционира и поддържа себе си и развиващия се плод в утробата на майката. Всички функции на тялото започват да работят много по–трудно. Сърцето трябва да изпомпва повече кръв  в тялото, по–специално до матката, плацентата и плода. Бременността не само причинява физически промени, но има и емоционални промени, които са особено очевидни по време на първия триместър. Много жени изпитват внезапни емоционални промени, които могат да варират от внезапна раздразнителност до блажено спокойствие, поради новите нива на хормоните, свързани с бременността.

Хомеопатията при бременност и раждане – леко, безопасно и ефективно лекарство!
Хомеопатията е естествена форма на медицина, която се развива от  повече от 200 години. Хомеопатия при бременност е чудесна алтернатива на конвенционалната медицина, тъй като тя използва много силно разредени лекарства. но тя не винаги може успешно да я замести. Голямото разреждане означава, че хомеопатичните лекарства няма да доведе до нежелани странични ефекти. Безопасността на хомеопатичните препарати и чисто натуралното им естеството ги прави идеален избор за справяне с досадните симптоми, докато сте бременна. Те ще облекчат състоянието им, но в същото време няма да навредят и повлияят на плода вътре в утробата ви.

хомеопатия при бременност

Чрез правилната хомеопатия при бременност жената може много по–леко да понесе промените, свързани с  бременността. Всяка физиологична промяна каквато е бременността ще  постави в повишен стрес тялото ви и вашата имунна система. Тялото ви ще изгради свой собствен модел на симптоми, за да се опита да се справи с този допълнителен стрес. Хомеопатията не иска да потисне тези симптоми, по–скоро, тя работи в посока подпомагане на тялото ви само да намери решение на проблемите си и да се справи с новото положение. Лечение на остри състояния като сутрешното гадене могат да бъдат предприети чрез хомеопатия при бременност. Хронично лечение също е много ефективно, особено ако сте забелязали цял набор от симптоми, които възникнали след забременяването. Те могат да включват главоболие, проблеми с храносмилането, глад за храна, мускулни болки и много повече. Хомеопатът иска да знае много конкретна информация за вас и вашите оплаквания.

В нашата статия ще ви предложим списък с най–често използваните хомеопатични препарати за облекчаване на неприятните смущения от бременността. Важно е обаче да запомните, че е най–добре да се консултирате с професионалист хомеопат, който да определи какво да приемате, за да постигнете облекчение на симптомите си!
Arnica Montana – Помага при травми. Препоръчва се да се пие през деветия месец от бременността, за да повлияе на гладката мускулатура и да помогне за по–лесно раждане. Препаратът помага на майката да се възстанови след травмите по тазовите органи при вагинално раждане, като не минава през кърмата и не оказва влияние върху новороденото.
Belladonna – Помага при възпалителни състояние, облекчава кръвотеченията на матката след раждането.
Argentum nitricum – Препоръчва се при състояние на диария при бременност, не оказва влияние върху плода.
Aronice – Взима се при запек, който е много често срещан по време на бременност – вижте Запек при Бременност. Успешно се прилага и при тежко сутрешно гадене.
Causticum – Лекува проблемите с уринирането, който могат да настъпят вследствие на травмите от бременността.
Pulsatilla – Дава се за сутрешното гадене, което се случва следобед или вечер. Ако се събуждате със сухота в устата, но не сте жадни, често сте мрачни и плачливи, препаратът е подходящ за вас.
Arsenicum – Помага при диария и повръщане по време на бременността. Много помага за възстановяване при изтощително и тежко раждане.
China Rubra – Дава се при тежко кървене след раждането.
Collinsonia – Назначава се за хемороиди, възникнали вследствие на родилните напъни.
Petroleum – Помага за всякакви проблеми със стомашно–чревния тракт през бременността като запек, диария, киселини и повръщане.
Riccinus/Pulsatilla – Помага за по–бързото идване на кърмата след раждането.

Много жени които не са опитвали хомеопатия при бременност може да са скептични, но тя може да ви помогне за цялата гама от дразнещи симптоми по време на бременност. Някои примери могат да включват хемороиди, запек, главоболие, мускулни крампи и стомашни киселини. Хомеопатията може да бъде много полезна за балансиране на емоциите по време на бременност. Някои жени може да забележат, че постоянно им се плаче през бременността, докато други могат да бъдат много раздразнителни и дори ядосани и агресивни. Разбира се има много други средства, освен горепосочените, които могат да имат характеристиките за облекчаване на проблемите ви. Ако възнамерявате да взимате хомеопатия при бременност, то най–добре е да се консултирате с хомеопат за най–подходящия препарат за вашето състояние. Бъдете Здрави!

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Бучка в Гърдата

Previous article

Забременяване след Спонтанен Аборт

Next article