Прегледана и обновена на 02-04-2018

Какво трябва да знаем за хомеопатия при бременност?!
Бременността е голяма физиологична промяна за нашите тела. Веднага след като една жена забременее, тялото с всеки изминал ден започва  да се подготвя за бременността. То се променя така че тялото да може да функционира и поддържа себе си и развиващия се плод в утробата на майката. Всички функции на тялото започват да работят много по–трудно. Сърцето трябва да изпомпва повече кръв  в тялото, по–специално до матката, плацентата и плода. Бременността не само причинява физически промени, но има и емоционални промени, които са особено очевидни по време на първия триместър. Много жени изпитват внезапни емоционални промени, които могат да варират от внезапна раздразнителност до блажено спокойствие, поради новите нива на хормоните, свързани с бременността.

Хомеопатията при бременност и раждане – леко, безопасно и ефективно лекарство!
Хомеопатията е естествена форма на медицина, която се развива от  повече от 200 години. Хомеопатия при бременност е чудесна алтернатива на конвенционалната медицина, тъй като тя използва много силно разредени лекарства. но тя не винаги може успешно да я замести. Голямото разреждане означава, че хомеопатичните лекарства няма да доведе до нежелани странични ефекти. Безопасността на хомеопатичните препарати и чисто натуралното им естеството ги прави идеален избор за справяне с досадните симптоми, докато сте бременна. Те ще облекчат състоянието им, но в същото време няма да навредят и повлияят на плода вътре в утробата ви.

хомеопатия при бременност

Чрез правилната хомеопатия при бременност жената може много по–леко да понесе промените, свързани с  бременността. Всяка физиологична промяна каквато е бременността ще  постави в повишен стрес тялото ви и вашата имунна система. Тялото ви ще изгради свой собствен модел на симптоми, за да се опита да се справи с този допълнителен стрес. Хомеопатията не иска да потисне тези симптоми, по–скоро, тя работи в посока подпомагане на тялото ви само да намери решение на проблемите си и да се справи с новото положение. Лечение на остри състояния като сутрешното гадене могат да бъдат предприети чрез хомеопатия при бременност. Хронично лечение също е много ефективно, особено ако сте забелязали цял набор от симптоми, които възникнали след забременяването. Те могат да включват главоболие, проблеми с храносмилането, глад за храна, мускулни болки и много повече. Хомеопатът иска да знае много конкретна информация за вас и вашите оплаквания.

В нашата статия ще ви предложим списък с най–често използваните хомеопатични препарати за облекчаване на неприятните смущения от