Прегледана и обновена на 31-08-2016

Влияе ли една чаша бира по време на бременност, на бебето и майката?
Всеки е запознат с противопоказното влияние на бирата и алкохола по време на бременност. Статистиката сочи, че жени, които са бременни или се стараят да забременеят трябва да прекратят консумацията на алкохол изцяло. Как влияе алкохола на вашето бебе? Той пътува бързо през кръвния поток и прониква през плацентата а от там и в плода. Усвояването на алкохола от вашето бебе е много по – бавно и това може да отрази по – високи нива на алкохол в кръвта, отколкото е допустимо. Пиенето на спиртни напитки може да доведе до спонтанен аборт, да застраши развитието на бебето през бременността или след раждането му (виж алкохол и бременност). С две думи дори една чаша бира може да е фатална понякога за бременната жена и бъдещето бебе. Може би знаете че всеки човешки организъм е индивидуален и различните количества бира по време на бременност биха се отразили по различен начин на човек.

бира по време на бременност

Много са разногласията относно пиенето на алкохол по време на този период, защото една част от лекарите забраняват приемането му под каквато и да е форма – дори и това да е една чаша бира, а други споделят, че чаша бира на ден дори е полезна. Да – точно бира, защото това е ниско алкохолна напитка, която е полезна, както всеки знае за бъбреците. Именно пиенето на топла бира е един от методите при лечение на камъни в бъбреците. Да се спрем на пиенето на бира по време на бременността. Изследванията показват, че чаша бира на ден не може да повлияе неблагоприятно върху организма ви и на вашето бебе, но имайте в предвид че различните организми я възприемат по различен начин. Още повече, че в този период от вашият живот всяка малка чашка може да ви се отрази по съвсем различен начин от преди да сте заченали. Но пазара се развива и дори вече се предлагат най – различни плодови варианти на бирата или вече така познатата съществува безалкохолна бира.

Когато са бременни жените придобиват вкус към необичайни досега храни и напитки – тоест може да ви се дояде или допие нещо, което никога досега не сте харесвали. Нормално е да ви се допие чаша бира и дори само няколко глътки – все пак, като сте бременни трябва поне да опитате от това, което ви се е дояло или допило. Ако лекарят който наблюдава бременността ви и тя се развива нормално може би ще позволи умерено приемане на бира – тя е най – слабия алкохол, като спиртните напитки са тотално забранени. Умерен прием на бира по време на бременност значи не повече от чаша на ден, защото прекаляването маже да доведе до сериозни последици за плода.

От значение са също някои неща, които могат да окажат влияние върху плода – Колко бира пиете?, На кой етап от бременността пиете алкохол? и Колко често пиете алкохол? Ако сте пиели преди да разберете, че сте бременна трябва да спрете незабавно, като потвърдите съмненията си. Смята се, че в начален стадии е много малко вероятно да навредите на плода чрез употребата на алкохол, но по добре го спрете за да съжалявате – просто не си заслужава!

Защо пиенето на бира по време на бременност е нежелателно и дори забранено по време на бременност?
На първо място искам да поставя гледката при вида на жена в напреднала бременност, несмутимо държаща бутилка бира или чаша със спиртно питие. Всички биха се съгласили, че това е нелицеприятна гледка, колкото и полезни качества да има бирата. На второ място – здравето на малкото човече, което расте във вас не бива да бъде застрашено по никакъв повод и най – вече чрез приема на алкохол, каквито и митове и легенди да сте чели и слушали за него. Увреждането на бебето чрез алкохол е безвъзвратно и може да бъде опасно при развиването му за напред, затова съветът на Bremennost.bg e избягвайте всякаква бира по време на бременност.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Списък за Пътуване с Бебе

Previous article

Колан за Бременни

Next article