Прегледана и обновена на 31-08-2016

Когато човек тръгва да пътува с децата си започва едно чудене и вайкане че няма да се събере целия  нужен багаж в куфарите. Затова сме направили един списък с неща, които ще направят вашето пътуване с бебе още по–лесно. Също така и някои полезни съвети за ефективно опаковане на вашият багаж нужен за това пътуване с бебето. пътуване с бебе

 1. Храна за бебето – в зависимост от продължителността на пътуването, ако вашето бебе вече приема допълнителна храна освен кърмата
 2. Памперс – по един за всеки час, като може да добавите още малко в случай на закъснение до достигането до крайната точка на пътуването.
 3. Поставка под вашето бебе за смяна на пелените – можете да си купите такава подложка за еднократна употреба от големите супермаркети или за многократна от бебешките магазини.
 4. Одеяла – вземете няколко, като може да ги използвате за завиване на вашето бебе или дори да направите сянка в колата.
 5. Найлонови торбички – най–добре вземете различни размери, може да ги използвате за замърсените памперси, дрехи или одеяла.
 6. Крем против обриви
 7. Кърпички – вземете мокри кърпички за бебета и сухи кърпички за подсушаване.
 8. Гел за дезинфекция на ръцете
 9. Лосион за бебето
 10. Биберон – вземете поне два биберона, защото може да загубите единия или повредите.
 11. Любимите играчки на бебето
 12. Дрехи, чорапи и няколко чифта обувки – по два тоалета на ден е добре да имате.
 13. Лигавници
 14. Пластмасови прибори за хранене и детски храни
 15. Допълнителни шишета, чаши ако е уместно
 16. Помпа за гърди – ако разбира се използвате помпа за кърма
 17. Малка нощна лампа – така че да можете да държите осветлението ниско докато бебето заспива,  ако ви се наложи да му сменяте памперса през нощта и разбира се за нощните хранения.
 18. Комплект за първа помощ – някои лекарства от първа необходимост, също така и за лечение на рани ако пакостника падне докато се учи прави първите си стъпки.
 19. Слинг за бебе (виж слинг за бебе)– добър начин бебето да е здраво захванато до вас и вашите ръце да са свободни.
 20. Надуваеми вана бебето – може да нямате време за баня до вашата дестинация.
 21. Столче за кола или автобус за по безопасно пътуване – в Българското законодателство е записано,  че е задължително столчето за деца до 7 годишна възраст в автомобила.
 22. Сгъваема количка – може лесно да се побере в колата, автобуса или самолета, а след това разходките с бебето ще са радост за него и майката.

Някои съвети при пътуване с бебе:

 • Подготовката започнете няколко дена преди самото пътуване. Съхранявайте нещата от списъка и си ги отбелязвайте за де не пропуснете някои от тях. Хубаво е списъка ви да е на видно място в къщата за да не забравите да го проверите.
 • Използвайте чанти за пелени с водоустойчива подплата.
 • Бъдете готови ако памперса пропусне, за да преоблечете вас и вашето бебе в колата, автобуса, кораба или самолета. Носете си в ръчният багаж още един кат дрехи.
 • Сложете всичката козметика в найлонова торбичка .за да не се разлее нещо.
 • Направете същото с лекарствата, за да не се излеят или намокрят някои медикаменти.
 • Вземете вашият фотоапарат, видеокамера, съответно зарядните устройства за тях, батерии и допълнителна карта памет.
 • Вземете една лампа за книга във вид на щипка, за да не пречите на вашето бебе.
 • Вземете вашият телефон и запишете телефоните на най–близките болници и лечебни заведения.
 • Ако пътувате в чужбина запишете в телефонна си номера на посолството ни в съответната държава.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 4 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Фертилност

Previous article

Бира по време на Бременност

Next article