Списък за Родилното

Пълен списък за родилното включваш принадлежности за майката и бебето!
Преждевременното раждане не е нещо необичайно в наши дни, така че бременната е добре да подготви списък за родилното поне четири седмици по-рано преди предполагаемата дата на раждане. Погрижете се да си набавите всичко необходимо, тъй като ще останете в болницата от четири до пет дни.

Целия списък за родилното е голям (50 броя различни артикули), но най-напред трябва да си подсигурите удобни нощници – два или три броя за преобличане, който да се отварят на гърдите, за да ви е по-удобно, когато давате на бебето да суче. Сутиенът ви за кърмене трябва да бъде памучен и с един размер по-голям от този, които сте носили непосредствено преди раждането, защото гърдите ви ще наедреят от произвежданото мляко. Препоръчваме ви да сложите в чантата си и нещо за развлечение – като книга, любима музика или масажно масло. Не забравяйте и телефон с хубава камера или фотоапарат, за да увековечите първите моменти на бебчето ви. За да не забравите нещо си разпечатайте целия списък за родилното, който ще ви предложим по-долу и се насладете на подготовката за посрещането на новия живот:

списък за родилното

За постъпване в родилна зала ви трябват:
– Лични документи
– Направление
– Важни изследвания и медицинския ви картон за проследяване на бременността
– 2-3 нощници за преобличане
– Мобилен телефон
– Фотоапарат
– Мокри и носни кърпички
– Бутилка минерална вода
– Ластик за коса
– Самобръсначка

Съветваме ви да не взимате целия си багаж при постъпване за раждане, който сте приготвили за болничния си престой. Нека веднага след раждането на бебето близките ви, да донесат останалите важни неща от целия списък за родилното. Така ще бъде по-удобно и за вас и за екипа, който води раждането.

Списъкът за родилното продължава и нашият съвет е за целия престои в болницата да си подгответе още (изброените неща от целия списък за родилното сме ги подредили по–важност):
– Чехли, с които можете да влизате и в банята, когато си взимате душ! Хигиената след раждането е задължително условие, за да се предпазите от инфекции!
– 3-4 сутиена за кърмене
– Еднократни подложки, който да слагате на леглото под вас, за да не цапате болничното легло, ако кървите много и за ваше собствено удобство.
– Един пакет компреси за гърди
– Крем за зърната, тъй като те стават много чувствителни първоначално при кърменето, дори може да се стигне до кървене и болка.
– Салфетки
– Еластично бельо за смяна
– Мокри кърпички
– Антибактериален гел за ръце
– Кърпа за тяло
– Кърпа за гърдите ви
– Несесер с  тоалетни принадлежности като паста и четка за зъби, гребен, интимен гел, душ гел, шампоан, крем за лице, крем за ръце, сешоар също е важна част и допълва целия списък за родилното
– Чанта за мръсните дрехи
– Топли чорапи
– Дребни пари (може да имате телевизор на монети в болничната стая)
– Дамски превръзки с голяма попивателна способност
– Помпа за изцеждане на кърма
– Инструкции за кърмене
– Жилетка
– Тефтер и химикал
– Тоалетна хартия
– Вода и сокове
– Нещо за хапване като например шоколад, плодове и сандвичи, защото след раждането ще имате нужда от нещо, което да ви върне силите.

Продължаваме да изброяваме важните принадлежности за бебето и така ще допълните и съберете целия списък за родилното. Ще ви трябват изброените неща по долу, които е добре да купите предварително. Най-добре е да се поинтересувате предварително какво точно ще искат от вас в конкретната болница, в която сте решили да раждате, защото изискванията навсякъде са различни. Ние ще ви очертаем най-общ списък за родилното:
– Четири бодита
– Пижамка
– Ръкавички
– Една завивка
– към списък за родилното може да добавите и специална козметика за бебето – крем за подсичане, пудра за пъпче, бебешки сапун,  бебешки лосион за къпане, мокри кърпи за бебе
– 24 памперса
– Малки кърпички
– Памук
– Залъгалка за новородено
– Две шишета от 125 мл

За да не се суети таткото, ви съветване да си приготвите и нещата за изписването! За майката:
– Дрехи, в които трябва да се чувствате комфортно
– Удобни обувки

Допълнителен списък за изписване на бебето:
– Дрешки за изписването – боди, ританки, ръкавички, шапчица, чорапки, горно якенце според сезона.
– Разбира се кош за новороденото бебе или столче за кола
– Чувалче за бебето според сезона

Целия списък за родилното е важен момент от приготовленията за новият етап от нашият живот. Не оставяйте нищо за последния момент! Подгответе багажа си и си подсигурете на разположение човек, който да има възможност във всеки един момент да реагира и да ви придружи до родилния дом. Когато родилните ви болки започнат не се опитвайте да шофирате до болницата сами! Ако няма кой да ви закара, си повикайте такси или викнете бърза помощ. Опитайте се да запазите спокойствие, пийте студена вода и дишате дълбоко, докато чакате! Ако имате вече други деца, им подсигурете предварително престоя при роднини, за да сте спокойна през болничния престой!

Пожелаваме ви безболезнено и бързо раждане, а преди това успех с купуването и приготвянето на целия списък за родилното! Пълния списък за родилното може да изтеглите и разпечатате от тук – Списък за Родилното

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 4.8 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно за